在職全職

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

昨天同我老公鬧交,我大仔不停喺度喊。我大仔嬲嬲地一拳打落去我老公心口,(小朋友10歲)我老公即時發晒癲,今日開始cut曬我家用,電話,我真係忍夠,好想離婚,我仲有一個8歲細仔,我可以點做(emoji)(emoji)
原來全職媽媽係咁可憐

伯爵府

Supercherry826 發表於 22-10-17 17:29
昨天同我老公鬧交,我大仔不停喺度喊。我大仔嬲嬲地一拳打落去我老公心口,(小朋友10歲)我老公即時發晒癲 ...

因乜事吵架?

複式洋房

yaubb2014 發表於 22-10-18 00:39
因乜事吵架?

老公不停打機,連自己嘅仔肚餓都唔理。我出咗去同大仔補習,買埋外賣返嚟食,又話唔啱食,所以咪嘈

男爵府

Supercherry826 發表於 22-10-17 17:29
昨天同我老公鬧交,我大仔不停喺度喊。我大仔嬲嬲地一拳打落去我老公心口,(小朋友10歲)我老公即時發晒癲 ...

全職媽媽係咁可憐
->又關全職媽媽咩事? 在職媽媽唔會同老公嘈交架? 在職媽媽唔可憐架? 你諗下公一份婆一份返工受氣放工都會同老公嘈交,仲要湊又勞氣小朋友咪一樣可憐啦

可以點做
-> 等大家冷靜下再講番野, 你老公都係一時火遮眼先咁講啫, 點會真係cut家用,兩個仔唔使食野咩

男爵府

我大仔嬲嬲地一拳打落去我老公心口,(小朋友10歲)
-> 雖然你老公唔啱, 但你大仔咁樣又真係要教番喎,你兩個大人都冇動手, 大仔無啦啦出手

複式洋房

Mini20160607 發表於 22-10-18 10:04
我大仔嬲嬲地一拳打落去我老公心口,(小朋友10歲)
-> 雖然你老公唔啱, 但你大仔咁樣又真係要教番喎,你 ...

我知道我大仔唔啱,我會好好教返佢

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

冒昧問句,大仔本身係咪SEN?

別墅

阿仔應該係幫你出頭,證明你丈夫平日對家人不太好,同證明仔仔想保護你。仔仔出發點係好,係行為唔啱,所以應該同仔仔傾下了解佢對爸爸有咩不滿, 然後教佢面對不滿的正確方法,而你都應該勇敢向前,如果一味啞忍丈夫,衹會令個仔更加憎老豆

複式洋房

hyhyhy 發表於 22-10-19 08:38

阿仔應該係幫你出頭,證明你丈夫平日對家人不太好,同證明 ...

多謝你,講出我心底話,但郁手始終係唔啱,我巳經同大仔講咗,果日大仔已經唔出聲,爸爸仲不停挑釁佢,大仔可能太大壓力,所以出手,平時因為爸爸經常為咗雞毛蒜皮嘅事去去話佢,社工姑娘有同我傾,要找出原因,如果唔係關係更加惡劣。

複式洋房

pomanlife 發表於 22-10-18 22:02
冒昧問句,大仔本身係咪SEN?

冇,只係忍唔到爸爸不停挑釁,所以出手

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Supercherry826 發表於 22-10-20 19:03
冇,只係忍唔到爸爸不停挑釁,所以出手

爸爸平時屋企有冇試過家暴?

複式洋房

Mini20160607 發表於 22-10-18 10:03
全職媽媽係咁可憐
->又關全職媽媽咩事? 在職媽媽唔會同老公嘈交架? 在職媽媽唔可憐架? 你諗下公一份婆一 ...

真係冇家用架,佢真係彩你都儍,我奶奶淨係一咪叫我忍,叫我煮飯氹番佢,就有家用

複式洋房

pomanlife 發表於 22-10-20 19:04
爸爸平時屋企有冇試過家暴?

咁又冇,上次自己一拳打落去牆度,成手血

彩鑽殿

Supercherry826 發表於 22-10-20 19:06
咁又冇,上次自己一拳打落去牆度,成手血

咁你仔都有「自殘」傾向,應及早搵社工或專業人士正視問題

複式洋房

pomanlife 發表於 22-10-20 19:08
咁你仔都有「自殘」傾向,應及早搵社工或專業人士正視問題

係我老公自殘,我仔冇

男爵府

Supercherry826 發表於 22-10-20 19:05
真係冇家用架,佢真係彩你都儍,我奶奶淨係一咪叫我忍,叫我煮飯氹番佢,就有家用
...

咁如果冇家用, 冇錢點買餸? 冇餸又點煮黎氹佢? 你奶奶比? 佢當然幫住個仔

伯爵府

Supercherry826 發表於 22-10-20 19:05
...

點解要咁卑公屈室? 你要依靠佢生活?自己有冇錢?

男爵府

我估家中財政大權不在你手?趁後生,快D搵工!感覺你老公靠唔住

大宅

首先你要有經濟能力養活自己和仔仔。

伯爵府

個老公咁
真係離婚好過
唔好受氣
要自強

首頁

尾頁

跳至