自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

歐洲能源危機加劇疊加寒冬將至,來自中國大陸的過冬八件套正遠銷歐洲:

1)秋衣秋褲:

2)光腿神器:

3)法蘭絨睡衣

4)熱水袋

5)暖手寶

6)取暖器

7)電熱毯

8)高領毛衣

等中國大陸製過冬產品,正被歐洲消費者「買爆」,而中國嘅工廠亦24小加班生產中。

中國人過冬不可或缺的秋衣秋褲,出現在歐洲消費者的衣櫃裡。據跨境平台速賣通提供的數據顯示,10月以來,保暖內衣的銷售額較上月同期增長246%。其中,秋衣秋褲在法國、德國、義大利、荷蘭、波蘭等多個國家均有3倍以上增長,分別為372%362%365%316%311%
此外,光腿神器亦在歐洲走紅,10月至今的銷售額取得了131%月增長,而來自荷蘭、德國和法國的女性,最為喜愛這種大陸製造的「神奇絲襪」。
同時,取暖設備也熱銷。從速賣通平台看,在未進入10月之前,取暖小家電的銷量在歐洲就已翻了3倍,風能、太陽能、儲能電池等能源產品也有一定的增長。數據顯示,10月至今,陸製熱水袋銷售額在全歐洲取得了300%增長。暖手寶更是增長了447%

***希望這個冬天不太冷?

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

仲有飲薑水, 要內外俱備

珍珠宮

電熱毯賣断市,BNO精英每人一張

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

小肥兔 發表於 22-10-20 08:30
仲有飲薑水, 要內外俱備

飲得多會唔會太燥

珍珠宮

pomanlife 發表於 22-10-20 08:39
飲得多會唔會太燥
燥底太燥就走去4圍裝修

侯爵府

回覆樓主:

睇錢份上,係都要淘寶,唔怕中國工人“強迫勞動"咩!

珍珠宮

我c6以前做間歐洲公司,曾試圖從內地購電毯到歐洲銷售,但係當時歐盟非常大支野,標準十分高,做到蝕本都做吾到佢哋標準,所以放棄左。估吾到今時今日甚麼標準都吾顧,大批大批咁購買,真係世界輪流轉

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

咁有骨氣,唔好買中國製造吖嘛!

男爵府

回覆樓主:

錯重點,裸腿神器好似好正喎,有冇用家分享?
最好有埋link

伯爵府

回覆樓主:

聽聞歐洲有國家開始囤積柴枝,以防斷電時要黎燒柴取暖......回歸原始了!

翡翠宮

erumic 發表於 22-10-20 08:57
最好有埋link

上淘寶打裸腿神器,光腿神器即可,HKD19.9起,不要揀太薄(同絲襪無異)

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主:

唔驚入面藏晶片咩?

男爵府

回覆樓主:

6好貴電費喎,其他都好啱用,慳電夠環保

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

應該加埋個泡腳桶

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

櫺囹桼 發表於 22-10-20 07:55
歐洲能源危機加劇疊加寒冬將至,來自中國大陸的過冬八件套正遠銷歐洲: 1)秋衣秋褲:
2)光腿神器:
3)法 ...

強迫勞動喎
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

loved 發表於 22-10-20 08:44
我c6以前做間歐洲公司,曾試圖從內地購電毯到歐洲銷售,但係當時歐盟非常大支野,標準十分高,做到蝕本都做 ...

巴之閉閉,唔買就凍c 咩standard都彈開喇

loved    發表於 22-10-20 09:29
放下自在

伯爵府

DIY 豆豆暖包紅豆綠豆會唔會斷貨?

男爵府

我怕冬,係香港冬天都著秋衣秋褲,我覺得真係好保暖,好過著到成隻儍咁….

珍珠宮

牛年勳章

回覆樓主:

5) 暖手寶好正好好用

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

erumic 發表於 22-10-20 08:57
最好有埋link
我都覺得裸腿神器正!

首頁

尾頁

跳至