潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

如果終於排到第一個Q B,而家喺舖頭等緊,但係開始有啲掙扎,你覺得依家改變主意係咪會太遲呢?我本身約咗聽日去攞袋。

大宅

講下咩尼的先啦

伯爵府

rosannal 發表於 22-11-15 15:30
如果終於排到第一個Q B,而家喺舖頭等緊,但係開始有啲掙扎,你覺得依家改變主意係咪會太遲呢?我本身約咗 ...

SA出到你想要嘅野,但你而家改變主意?
掙扎緊d咩?

大宅

回覆 rosannal 的帖子

一日未比錢,一日唔算遲

子爵府

rosannal 發表於 22-11-15 15:30
如果終於排到第一個Q B,而家喺舖頭等緊,但係開始有啲掙扎,你覺得依家改變主意係咪會太遲呢?我本身約咗 ...

袋都拎得先嚟改
要知道係?vs?先俾到意見喎

大宅

唔好意思,有啲長。我原先嘅SA係喺機場調過嚟, 七月頭開始佢終於話我可以排第一個Q B。嗰陣時候一直都係心儀一啲neutral earth tone k28,我有講過要內縫同埋想盡量係金扣。第一次佢話跌咗磅,之後再排,但係之後佢病左,所以又跌咗定係冇follow up. 係10月中嘅時候我落鋪同佢傾,佢話要再排,佢話見到會返黑金嘅K28 同埋B30。我嗰一刻覺得呢個顏色配搭, B30會適合啲。同埋都有少少驚佢走之前出唔到袋之後又唔知點樣。咁到10月尾佢調返去機場嘅時候,佢話我個袋已經到啦。但係嗰陣時候佢話係epsom 皮。咁佢就交咗俾新SA接手。因為上個禮拜去咗日本,所以要等到今個禮拜先至攞。

大宅

我嘅考慮因素:
- 我對Epsom 冇乜睇法,但係我知道因為依個皮,個袋應該會貴一萬蚊。咁我又覺得既然我都唔係特別鍾意或者唔鍾意比多一萬蚊好似冇乜謂。
- 我有少少驚呢隻皮會太過formal
- 我自己覺得我算高配$170k,繼唔繼續配貨落去我真係唔知。既然要咁高配又唔知道之後會唔會繼續(如果我肯定第二個Q B可以低配返嘅話咁都冇所謂,但係我自己喺依個舖頭嘅經歷,俾唔到信心我),我覺得出第一個袋應該係我最想要嘅?k28 金金內縫
- 但我亦都有struggle 係唔係點都出咗第一個袋先

伯爵府

rosannal 發表於 22-11-15 18:03
我嘅考慮因素:
- 我對Epsom 冇乜睇法,但係我知道因為依個皮,個袋應該會貴一萬蚊。咁我又覺得既然我都唔 ...

年尾 答你唔到! 唔拎等到加價可能都係返到

大宅

$170k B30? Without other bags? Dont take la! 金金K28 togo好好多

子爵府

我嘅考慮因素:
- 我對Epsom 冇乜睇法,但係我知道因為依個皮,個袋應該會貴一萬蚊。咁我又覺得既然我都唔 ...

epsom應該係外縫
唔鍾意就唔好take啦
反正都買到咁高
緊係揀自己鍾意

珍珠宮

我嘅考慮因素:

我覺得要出就出隻鍾意既袋,
唔鐘意攞番黎都係擺,
冇意思㗎

男爵府

我嘅考慮因素:

有struggle 即係唔鍾意 我一定會買一個自己鍾意嘅袋 始終用咗咁多錢 唔要個offer 我諗佢會覺得係你地之前溝通不良

子爵府

我嘅考慮因素:

唔係因為個皮而貴一萬,係因為外縫
b30黑金外縫好formal 好似power woman boss lady 咁 ,有人carry 到,要睇返自己喜唔喜歡呢個look

伯爵府

rosannal 發表於 22-11-15 17:57
唔好意思,有啲長。我原先嘅SA係喺機場調過嚟, 七月頭開始佢終於話我可以排第一個Q B。嗰陣時候一直都係心 ...

如果爭扎嘅原因係”唔鍾意外縫款B仔”,不如pass然後等心水款式。
如果爭扎嘅原因係”貴1萬”而唔係”唔鍾意外縫”,就同意樓上包姐所講,1月加價後先買,分分鐘貴10%,不如依家take offer。
不如試吓諗清諗楚爭扎嘅係咩原因先,可能就會有頭緒嚟做決定。

大宅

同意大家話如果因為唔鍾意外縫就唔好take,因為take佐都唔會用,我第一個qb sa都係俾個外縫我,我考慮佐兩日,最後尾都無要,之後過佐3個月sa終於俾到k28金金內縫我,雖然等佐3個月變咗高配,但之後幾個qb都好順,亦係大家所講嘅低配(俾市場配比為低)

子爵府

B30 Epsom係外縫定內縫先?
Epsom b都有內縫喎
係唔鐘意隻皮定外縫?

大宅

內縫epsom. 我想casual 啲,怕就算內縫epsom 都會太formal? 我有上網睇吓,但係好少對比相。

子爵府

rosannal 發表於 22-11-16 00:31
內縫epsom. 我想casual 啲,怕就算內縫epsom 都會太formal? 我有上網睇吓,但係好少對比相。
...

如果係內縫
咁epsom應該係最平㗎喎
點解會貴1萬蚊

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

rosannal 發表於 22-11-16 00:31
...

內縫togo epsom一個價,唔會貴一萬。
work hard PLAY hard

大宅

jenniferK 發表於 22-11-16 04:54
內縫togo epsom一個價,唔會貴一萬。

哦,我睇Hermes 101 以為個價錢係因為個皮。但係撇除貴一萬蚊,我只係驚會唔會太過formal。呢個係我第一個Q B。所以我冇乜經驗,唔知道如果連實物都睇埋,係咪唔可以拒絕。

首頁

尾頁

跳至