自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024勳章

愛情嘅魔力實在強大,年齡從來唔係問題,現實有唔少年輕男子愛上中年女士嘅例子,佢哋唔介意大眾嘅目光,不過總係有人會猜測係咪女方好有錢,出於「阿姨我不想努力了」嘅心態先會無視年齡差成為戀人。
但內地一對情侶嘅情況就完全相反。喺河南有一位男子叫小華(化名),年齡29歲但性格內向嘅佢甚少主動追求心儀女性,感情生活一直空白。
小華畢業後到大城市打工,結識咗一位50歲嘅女士,雖然呢位女士離過婚,但小華不顧世俗眼光,勇於追求所愛,隨即同50歲中年女士展開熱戀。

雖然兩年相差21歲,小華認為佢哋嘅愛情可以跨越年齡界限。交往期間小華同女友到處遊玩,而且出手闊綽,為女友花費非常大方,不過佢無考慮好自己嘅經濟實力,短短兩年就使晒父母48萬人民幣(約$59萬港元)以及小華自己儲嘅12萬人民幣(約$15萬港元)積蓄。

小華父母欲哭無淚,指積蓄包括留畀兒子買樓嘅支出,依家兩老同小華合共60萬人民幣(約$73萬港元)積蓄所剩無幾。
小華為女友花盡家產,但對方開始疏遠小華,漸漸更對佢避而不見。小華為見不惜用盡各種方法,後來女友稱自己結過一次婚,又已踏入50歲年紀,早就睇淡咗婚姻,現階段只想戀愛無意結婚。

女友堅稱自己先係受害者,又表示其實唔鍾意小華,一直都係對方一廂情願,為咗同小華分手佢先避而不見,希望可以漸漸遠離小華。
小華父母希望女友可以還返啲錢畀佢哋,女方即刻表示小華用錢一直都係自願,佢從未要求過,亦無可能還錢,態度十分強硬。

funfun759    發表於 22-11-22 13:43
SiuBBee    發表於 22-11-22 12:35

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

男爵府

蛋花湯 發表於 22-11-22 11:59
愛情嘅魔力實在強大,年齡從來唔係問題,現實有唔少年輕男子愛上中年女士嘅例子,佢哋唔介意大眾嘅目光,不 ...
鄧佢父母慘

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

愛情嘅魔力實在強大,年齡從來唔係問題,現實有唔少年輕男子愛上中年女士嘅例子,佢哋唔介意大眾嘅目光,不 ...
上左年齡的女士,有年輕青少年埋身真係小心為上,勿以為自己有魅力呢個先係主因

水晶宮

畀面勳章

第三幅圖嗰位係?
肥胖束馬尾嗰個係個男仔個媽?
咁邊個係個女朋友?

大宅

20150618bb 發表於 22-11-22 12:04
上左年齡的女士,有年輕青少年埋身真係小心為上,勿以為自己有魅力呢個先係主因
...

好似相反bor。

20150618bb    發表於 22-11-22 12:14

珍珠宮

叫雞都要比$

點可能叫個仔拎番$

公爵府

...

但今次係大媽洗哂後生男嘅錢喎

mimi199188    發表於 22-11-22 13:05
20150618bb    發表於 22-11-22 12:16

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

...
男女都一樣,有後生嘅埋身真係要三思
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

esmehouse 發表於 22-11-22 12:16
今次大年紀個著數左喎

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

esmehouse 發表於 22-11-22 12:16
年齡相差太遠係問題,但是老男配美女

珍珠宮

該煨囉

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

BKFinder 發表於 22-11-22 12:17
今次大年紀個著數左喎
睇錯了
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

我都識有位 49歲女士,佢話只會考慮3x 男人,話想找 3x男因好多韓劇話有好結果佢買d衫偏向韓風後生款

侯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

BKFinder 發表於 22-11-22 12:22
我都識有位 49歲女士,佢話只會考慮3x 男人,話想找 3x男因好多韓劇話有好結果佢買d衫偏向韓風後生款
...

咁佢揾唔揾到先

珍珠宮

先唔好講年齡差異。兩年洗60萬,講唔上騙財,拍拖當然要使錢,只可話大使,而少男最不智無量入而出。仲要使埋父母嘅畢生積蓄。

年輕人經一事長一智,呢d錢,邊有得追

珍珠宮

IamDirector 發表於 22-11-22 12:34
咁佢揾唔揾到先
每個維持一星期左右算唔算?

大宅

2024年龍年勳章

子爵府

究竟邊張相係女朋友呀

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

angelist 發表於 22-11-22 12:40
究竟邊張相係女朋友呀

睇第六張相應該係佢。

首頁