自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

牛年勳章

盤點大劉金句:

關於呂麗君
金句:「最唔想畀人見到我同呂麗君一齊」
金句:「希望記招之後有人收斂啲!好SAD,有啲天生性格到死嗰日都唔會改,唯有黯然接受。」
金句:「8年前發生一件事,牽涉到錢,因為錢露出她的九尾狐」

Prosperous    發表於 23-1-4 16:03

大宅

牛年勳章

關於陳凱韻
金句:「有單嘢寫同陳凱韻,係報恩佢阿媽畀咗個腎我,換腎都搵個後生啲,唔會揀60歲嘅老腎。」
金句:「財產處理上面係陳凱韻與家人,意指除咗陳凱韻與三個細路,仲有我嘅家人,可能包括呂小姐仔女,可能包括前妻寶詠琴嘅仔女,費事畀人話身家係陳凱韻掠晒」

yeung_ma    發表於 23-1-4 09:08

大宅

牛年勳章

關於李嘉欣
金句(否認The ONE是女友李嘉欣所命名):「本人任何思想環境下、私人和工作上都無諗過The ONE,有人畀稿交畀我秘書去跟,叫到我就做,借我秘書呃咗個老襯。」
金句(否認THE ONE是「一生中所愛」):「結果成功咗啦,我替佢開心呀,唔係咁易搵!(商場改名?)緊係唔會,我使改?因為啲人唔抵得我,搵少少又多女友,娛樂圈鬼同魔就多!但我做人有道德底線。」

大宅

牛年勳章

講前女友:
金句(回應哪位緋聞女友值得一讚):「娛樂圈?I Am Sorry,無,絕對絕對無!即係同我有緋聞嗰啲。」
金句:「有啲助養,但不是全部,值得的話就會做,2、3年前匯了筆錢,是天文數字,畀53年前的女友,呢啲咪值得照顧。有啲無良心,有人賤到無倫,娛樂圈不少,之前有前女友,兩姊妹冒我簽名申請油卡,被會計發現,是刑事,但我無報警,因為只是萬幾數目。」
金句(都巿傳聞):「我谷咗氣好耐,之前啲人話我塞春卷,我無做過,諗都絕子絕孫,把口在人地度,話塞春卷呀、乒乓波、網球、遲啲話我鍾意畀人塞,之前不澄清,係怕蟻多嬲死象。」

公爵府

hashtag影視迷勳章

bebet 發表於 23-1-4 08:37
關於陳凱韻
金句:「有單嘢寫同陳凱韻,係報恩佢阿媽畀咗個腎我,換腎都搵個後生啲,唔會揀60歲嘅老腎。」
...

我同老公昨日聽到佢講老腎,真的笑到碌地! 大劉又講得啱喎

la_source    發表於 23-1-4 14:14

侯爵府

2024年龍年勳章

8年前發生一件事
有無人知係咩事呢?

大宅

牛年勳章

仲有:
1. 我個人呢就好肯幫人嘅,當有啲人想搵老襯,成個廣告版隊埋嚟,叫我搵啲秘書去登廣告,我都會照幫手嘅。

2. 好多人以為我識娛樂圈女性多,其實唔及我其他女朋友1%。唔通我要逐個逐個講咩?

3. 即係嗰啲係ET外星人,絕咗緣,即係個心冇心跳嘅。好似我睇過畫皮咁,聊齋故事咁,冇心跳㗎嘛,唔係人㗎嘛。

4. 我諗我依家肯去執呀,真係X你老味,排隊排到黑龍江呀!

5. 做娛樂圈,我睇太多,擘大眼講大話太多,Almost個個都係!

6. 我將所有財產送出去,寧願俾錯人,都唔可以益天下極壞極壞極壞極壞極壞的恐怖份子!

7. 我谷咗氣好耐,最緊要係澄清唔好畀人造謠造非。我好多氣谷谷埋埋,話塞春卷呀、乒乓波、網球呀,點樣鬧人呀,摑人兩巴人哋喊呀即刻攞張支票掟埋塊面度,我都隨身唔袋支票嘅。

8. 如果係娛樂圈,I am sorry,無,係絕對無,係絕對絕對無,即係同我有所謂緋聞嗰啲呀,唔係同我無嘢嗰啲朋友呀。

9. 我可以大膽講,娛樂圈邊個真係人,邊個係鬼或魔,神就冇啦,除咗歌神陳奕迅,鬼同魔就多啦!

10. 呂小姐係一個有機心嘅人?我諗你喺呢方面形容得太膚淺。

11. 傳話我點解跟陳凱韻結婚,因為佢媽咪畀個腎我,要報恩,我換腎都揀個後生啲,唔會搵個六十幾歲老腎。

12. 唔該你哋識蕭若元,代我同佢講聲:求求你讓我躲開,你有唔掂,我幫過咁多貧苦人家,唔怕幫埋你。

13. 我明明依家係縮水豬腸,我夠可以話自己係大X袋。喺網上搵打手吹吓,俾錢就得啦!

14. 我好諒解蕭若元,佢搵到食使乜咁?如果有一日,我要喺平台咁樣呃Like,就大×碌啦!

15. 我從來唔會睇唔起男人做黑社會,女人做雞。因為環境窮先做黑社會、做雞!

16. 蕭若元話我動作快如閃電,佢唔夠貼切,係比光速快幾百倍!

17. 你哋有冇睇《愛·回家》?冇睇你哋有啲失敗,我晚晚食飯冇嘢做就睇《愛·回家》。

公爵府

16. 蕭若元話我動作快如閃電,佢唔夠貼切,係比光速快幾百倍!

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第一回

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

經大劉點醒, 點解我咁窮咁失敗, 原來無睇愛回家, 今日開始要早收工返去睇

男爵府

回覆樓主:

無心跳 唔係人

伯爵府

我覺得佢講得幾直接幾啱。 去到佢咁嘅level根本無需要保顏面而講大話。

男爵府

大劉真係帶咗好多花生送俾大家

jellomama    發表於 23-1-4 12:27
hkgra    發表於 23-1-4 09:25

水晶宮

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

佢同燒藥丸有咩過節?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

成場記招似talk show由頭到尾個幾鐘無悶場!

伯爵府

1773 發表於 23-1-4 08:43
我同老公昨日聽到佢講老腎,真的笑到碌地! 大劉又講得啱喎
...

但又好似對外母有點不敬

水晶宮

「愛回家」fans

男爵府

littlefunpig 發表於 23-1-4 09:25
成場記招似talk show由頭到尾個幾鐘無悶場!

雖然佢講都唔知有幾真, 但一定夠晒娛樂性

子爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

金句懶人包

首頁
12345...9

尾頁

跳至