自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

因為要做實名登記和驗證,同時想做埋綁定香港銀行戶口(因未開大陸銀行戶口),想請問大家:

1)登記後可否更改綁定銀行資料?因之後或有可能綁定大陸銀行
2) 可否綁定香港信用咭?

謝謝~

水晶宮

2024勳章

我只識答1:可以更改銀行卡

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

華華子 發表於 23-4-15 20:28
因為要做實名登記和驗證,同時想做埋綁定香港銀行戶口(因未開大陸銀行戶口),想請問大家:

1)登記後可否 ...

內地錢包一定要比綁內地戶口咭,實名後可以改

今日卒之試左用我張咭幫仔戶口實名,實完之後15日先可以改返佢個名
放下自在

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

1)登記後可否 ...

我而家綁香港信用咭先,下星期先上大陸開戶口

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cattz288 發表於 23-4-15 20:54
內地錢包一定要比綁內地戶口咭,實名後可以改

今日卒之試左用我張咭幫仔戶口實名,實完之後15日先可以改 ...

噢,我沒有內地戶口啊,但我見佢有得比我揀恆生銀行?

侯爵府

nico011296 發表於 23-4-15 20:54

可以綁香港信用卡,又幾好喎~

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

nico011296 發表於 23-4-15 20:54

內地錢包可以綁香港信用咭?
放下自在

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

cattz288 發表於 23-4-15 21:00

應該係港版Wechat綁香港信用咭 上到大6用住先 開到戶口先開中國版Wechat 希望攪得掂啦

翡翠宮

cattz288 發表於 23-4-15 21:00

內地錢包係可以綁VISA/Mastercard,但好多時唔用得,都唔好用。

翡翠宮

1)登記後可否 ...

到時可以切換香港同大陸錢包,各綁唔同地方銀行卡,互不相干,唔存在要改綁嘅問題。

象牙宮

lyh80115 發表於 23-4-15 21:06
內地錢包係可以綁VISA/Mastercard,但好多時唔用得,都唔好用。

唔用得就唔好搞喇
放下自在

象牙宮

nico011296 發表於 23-4-15 21:04
應該係港版Wechat綁香港信用咭 上到大6用住先 開到戶口先開中國版Wechat ...

哦,咁就實可以喇,不過開完戶口都要搵人發個人仔紅包比你先得
放下自在

琥珀宮

華華子 發表於 23-4-15 20:58
噢,我沒有內地戶口啊,但我見佢有得比我揀恆生銀行?

比你揀恆生銀行,應該唔係內地錢包,只係香港錢包

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

cattz288 發表於 23-4-15 21:15
唔用得就唔好搞喇

唔用得,不過可以啟動錢包,收親屬卡

水晶宮

cattz288 發表於 23-4-15 21:16
哦,咁就實可以喇,不過開完戶口都要搵人發個人仔紅包比你先得
...

我喺工商銀行啟動錢包,服務嗰頁入錢包,跟指示做就可以,唔使其他人幫手啟動。
* 用國內電話號碼註冊微信

象牙宮

pauline_c 發表於 23-4-15 22:08
我喺工商銀行啟動錢包,服務嗰頁入錢包,跟指示做就可以,唔使其他人幫手啟動。
* 用國內電話號碼註冊微信 ...

哦哦,我喺app見到 原來唔駛人幫,
我開左太耐,當年好似先搵人比人仔再開戶口加咭
放下自在

象牙宮

pauline_c 發表於 23-4-15 22:07
唔用得,不過可以啟動錢包,收親屬卡

但亞仔都未有信用咭,所以今日試下用我張咭開,原來咁都可以 上星期連親情咭都出唔到比佢,話戶口有風險,係咪開戶太短時間呢?!
放下自在

水晶宮

cattz288 發表於 23-4-15 22:15
但亞仔都未有信用咭,所以今日試下用我張咭開,原來咁都可以 上星期連親情咭都出唔到比 ...

我幫 c6 開,試過用我張卡幫佢實名唔成功,最後用佢張信用卡成功咗。
我第一次比親屬卡佢,唔止彈 message 話有風險,仲凍結咗我戶口,要搵客務解凍。第二次,我加咗 c6 做朋友,之後先比親屬卡,就成功咗。

象牙宮

pauline_c 發表於 23-4-15 22:43
我幫 c6 開,試過用我張卡幫佢實名唔成功,最後用佢張信用卡成功咗。
我第一次比親屬卡佢,唔止彈 message ...

嘩,仲會搞到你戶口咁危險架 我試幾次都係加左佢朋友先,再出咭,但唔成功
放下自在

珍珠宮

pauline_c 發表於 23-4-15 22:43
我第一次比親屬卡佢,唔止彈 message ...

係咪本來你先生不在你微信朋友list內,第一次唔成功?
你加咗佢做朋友,第二次就成功?

首頁

尾頁

跳至