自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

準備結婚,所以決定染髮+highlight,見網上好評,到X.cover, 位於銅鑼灣駱克道。最後遊說下,埋單大概2500,事後非常後悔,事前怕染頭髮+highlight會傷髮質,所以加b8,最後先知b8系防脫髮,並唔會令頭髮滑,$2500大感自己被人當水魚,染髮+highlight效果我覺得馬馬,希望各姊妹唔好受網上好評,而決定選呢間髮型屋。

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

tingting85 發表於 23-4-20 04:35
準備結婚,所以決定染髮+highlight,見網上好評,到X.cover, 位於銅鑼灣駱克道。最後遊說下,埋單大概2500, ...

你big day咁大project點會就咁信網上評論?
我同一個髮型師每次做顏色都會不同,所以唔好咁老定唔試色唔試妝!
其實$2500染髮加highlight唔算貴,不過我唔知呢間店用乜牌子同級數,唔知值唔值!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

之前未整過?

珍珠宮

回覆樓主:

big day 應該搵翻平時髮型師,知道手勢點

highlight 我樓下salon開750-800,中價salon1200-1500,可能見你大日子再開貴啲

珊瑚宮

準備結婚,所以決定染髮+highlight,見網上好評,到X.cover, 位於銅鑼灣駱克道。最後遊說下,埋單大概2500, ...

好多好评係買架.你结婚可以问下化妝果位有冇介紹 五好嬲.再整.结婚係開心事

大宅

Thanks 各位

男爵府

個人經驗,銅鑼灣&尖沙咀既salon尤其係一棟大廈入面全層果種,都係質素麻麻,坐係度等多過實際整頭,而且收超貴!
呢d通常係一個場,好多stylist自己係IG接洽客人,個場同佢拆返數。好混亂勁多人。
我試過同朋友去尖沙咀既salon,我朋友整梨花頭,我染髮,經歷5,6個鐘後,我個頭就唔覺染左,我朋友個梨花頭第二日洗完頭已經變反直!

染+highlight我覺得超過$1500已經好貴,甚至唔值!
我自己宜家都係去小店整直髮paimore多,好少染,旺角同土瓜灣都有一間幾好!
btw你覺得呢間差,可以上google搵番呢間店出黎,有得比評論。
我自己都會參考Google既comment再決定去邊間!

大宅

michellechiu02 發表於 23-4-20 10:23
個人經驗,銅鑼灣&尖沙咀既salon尤其係一棟大廈入面全層果種,都係質素麻麻,坐係度等多過實際整頭,而且收 ...

可否PM話我知土瓜灣邊間
Thanks

子爵府

michellechiu02 發表於 23-4-20 10:23
個人經驗,銅鑼灣&尖沙咀既salon尤其係一棟大廈入面全層果種,都係質素麻麻,坐係度等多過實際整頭,而且收 ...

搵個好stylist好似中六合彩咁難, 我朋友坐足8個鐘, 電韓式頭, 唔夠2日洗完頭已經直咗8成, 又貴($1600齋電)又嘥時間, 又失望又嬲。

男爵府

Rhapsody2 發表於 23-4-20 14:35
搵個好stylist好似中六合彩咁難, 我朋友坐足8個鐘, 電韓式頭, 唔夠2日洗完頭已經直咗8成, 又貴($1600齋電) ...

韓式頭即係電邊種?
我去小店電直paimore 坐4小時要$1300
其實我都覺得貴不過自己啲頭髮天生攣低,無計

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

你令我諗返起IG 見到尖咀幸福中心果間野
新年前去整, 覆既同去到既價又唔同
又呢樣果樣, 咁因為自己遲整就算啦.
埋完單染底層, 年都未過完已經打回原形

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

平時幫我染髮位髮型師已經幫我染左幾年,我都好怕轉另一位,聽得太多唔好經歷。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

Rhapsody2 發表於 23-4-20 14:35
搵個好stylist好似中六合彩咁難, 我朋友坐足8個鐘, 電韓式頭, 唔夠2日洗完頭已經直咗8成, 又貴($1600齋電) ...

系咪紋理燙?我仔都起IG見到就去尖沙咀整1200蚊,整完返黎我完全唔覺得有整過,阿仔都有D失望,不過唔整都整左,我淨系話阿仔其實你天生就系紋理燙頭髮,十足我D,所以我每年都做負離子直先搞得掂,你男仔岩岩好下次唔使簁錢去整。

子爵府

michellechiu02 發表於 23-4-20 14:38
韓式頭即係電邊種?
我去小店電直paimore 坐4小時要$1300
其實我都覺得貴不過自己啲頭髮天生攣低,無計

佢冇個髮型名, 但有比ig嘅相比個髮型師照住嚟電, 幅相嘅韓式頭都幾鬈, 初初電出嚟都算ok, 點知過多2日直咗8成, 而家每日要靠髮型用品或gel去gel返個型出嚟。

水晶宮

係呀係呀,我試左幾間尖沙咀既salon,全部一係染色唔係我想既,一係就剪得差。 想問土瓜灣salon在邊?

大宅

2024年龍年勳章

我就唔會係網上搵……

侯爵府

la_source 發表於 23-4-20 14:43
你令我諗返起IG 見到尖咀幸福中心果間野
新年前去整, 覆既同去到既價又唔同
又呢樣果樣, 咁因為自己遲整就 ...

呢間我女同朋友一起去過,真係勁差,係咁sell加錢做其他野......佢朋友電攣,頭髮長到胸,總共落得8個中卷,1大束頭髮1個卷,每邊得4個卷,揸染髮又係,1大束1大束咁揸,根本揸唔勻,結果可以想像到....慘不忍睹
我女電直,個髮型師用個直髮夾求其夾咗幾吓,沖完水後尾枕同耳仔位置已經攣番....

la_source    發表於 23-4-20 17:45

翡翠宮

回覆樓主:

染,電髮只會去自己去開,或朋友去開嘅髮型屋

大宅

Fishqqma 發表於 23-4-20 08:18
之前未整過?

之前未整過真係好大膽

男爵府

我剛剛都係ig到搵咗間,本身做Piamore +染髮…收我18000之前都做過起碼4-5小時…結果…2小時走得,最慘從未有頭皮嘅我,做完後生咗好多頭皮

首頁

尾頁

跳至