自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

https://www.hk01.com/article/891456?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

曾志偉今日(25/4)現身西貢出席慈善活動。提到無綫歌唱比賽真人騷《中年好聲音》有網民對結果不滿,投訴第二部份快歌環節分數欠缺透明度,疑有造馬之嫌。

曾志偉接受《香港01》訪問時表示:「根本冇可能。因為你要有幾個人唱得唔好,就話幾難呢,個個人都係出盡力,係咪先。咁嗰晚吉吉(周吉佩)我都估唔到佢會攞到獎,因為佢係50強嘅時候,佢係差啲俾人淘汰,但你係睇住佢進步。所以同港姐一樣,好多時候爆冷嘅時候都會有一講。其實我哋冇機會將所有啲分數俾大家睇,而且當晚吉吉嘅分數真係滿分。(網民投訴快歌評分欠透明度?)其實嗰陣時我都即刻話俾佢哋聽,點解你哋唔騷出嚟?但佢哋話冇時間。我就同佢哋講,你哋應該每一樣嘢都要清清楚楚出嚟,其實你要造馬嘅,就算騷埋出嚟都可以造啦!咁所以呢我哋有會計師樓喺度核數,邊有得假㗎。」

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

問你服未

象牙宮

回覆樓主:

根本比邊個都話做馬,只不過有part無分出,實比人有位鬧

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

通常唔岩自己心水= 造馬

kmbb519    發表於 23-4-26 14:10
Michelle24    發表於 23-4-26 13:11

Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

每個小圈子選舉都會做馬,見慣不怪,過幾日就冇人再講

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

其實頭幾名個個都有實力, 一時表現好贏左唔代表D咩, 去到FINAL大家都已經係贏家, 有咩比可以唱到最後而開心, 大家唔使咁執著, 只係一場SHOW娛樂觀眾啫

hktwk    發表於 23-4-25 17:36

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

無話可說 發表於 23-4-25 16:19
根本比邊個都話做馬,只不過有part無分出,實比人有位鬧

唔即時出分數, 難免令人懷疑

伯爵府

其實電視節目一個啫,見到FB瘋狂洗版,又話造馬又話杯葛以後唔睇TVB,睇到開始有啲煩。賽前又話造馬比龍婷,好啦最後唔係龍婷,又繼續鬧造馬。

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

滿分?

珍珠宮

2024年龍年勳章

mickeyeva 發表於 23-4-25 15:46
https://www.hk01.com/article/891456?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

曾志偉今日(25/4 ...
佢個解釋好牽強, 無時間~不如傳紙仔啦!

算啦, 純粹商業決定~~吉吉應該聽教聽話過佳佳

男爵府

BB防敏心得分享勳章

唉瘋 發表於 23-4-25 16:33
其實電視節目一個啫,見到FB瘋狂洗版,又話造馬又話杯葛以後唔睇TVB,睇到開始有啲煩。賽前又話造馬比龍婷 ...
俾李佳可能就唔會話造馬,好多人支持佢

男爵府

Protea 發表於 23-4-25 16:35
滿分?

好誇張

男爵府

講真,決賽個晚吉表現係最好,快歌、慢歌、假音,唔同style 表現都最平均,其他除左李佳之外,無人唱(emoji)️好過佢。但李佳我個人覺得歌喉同造型比較老土成熟,所以選吉冠軍係正常。

Manwah    發表於 23-4-26 14:21
Michelle24    發表於 23-4-26 13:12
hktwk    發表於 23-4-25 17:37

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章

apple_love 發表於 23-4-25 16:53
講真,決賽個晚吉表現係最好,快歌、慢歌、假音,唔同style 表現都最平均,其他除左李佳之外,無人唱(emoj ...

我都覺佢當日表現自如。淡定。
(雖然我麻麻地吉吉 )

Manwah    發表於 23-4-26 14:21
hktwk    發表於 23-4-25 17:40

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

apple_love 發表於 23-4-25 16:53
講真,決賽個晚吉表現係最好,快歌、慢歌、假音,唔同style 表現都最平均,其他除左李佳之外,無人唱(emoj ...

李佳慢歌環節有啲失色,熱情的沙漠真的比較老土,就算冠軍不是吉吉,也會是英國豪奪冠,他倆個是這晚表演最好的。

Manwah    發表於 23-4-26 14:22

男爵府

MC(TIGER) 發表於 23-4-25 17:00
(雖然我麻麻地吉吉 )

係呀,之前我覺得佢把聲太單薄,又唔入咪,但決賽個晚我係YouTube 重覆聴幾次,又真係唱得ok,最重要係真係好過其他。我純粹以事論事咋,本身對吉都冇咩好感

Manwah    發表於 23-4-26 14:22

伯爵府

MC(TIGER) 發表於 23-4-25 17:00
(雖然我麻麻地吉吉 )
吉吉當日表現淡定 good

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

港姐咪仲恐怖,其實呢幾個實力都幾接近吖

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

apple_love 發表於 23-4-25 17:15
係呀,之前我覺得佢把聲太單薄,又唔入咪,但決賽個晚我係YouTube 重覆聴幾次,又真係唱得ok,最重要係真係 ...

X2
之前d配樂蓋過曬佢把聲
就算留給這世上我最愛的人
都係有啲唔夠聲咁
決賽係好左

男爵府

2024年龍年勳章

個節目一開始,我就話佢多數贏。其實我無點睇過呢個節目,點完我就無再睇,屋企人話我神預言

首頁

尾頁

跳至