自由講場

跳至

首頁
12345...20

尾頁

別墅

伍富X真係-個庸醫,話說我個仔之前爆牙,係政府排咗好耐都未輪到佢,於是見網上有人介紹就去咗睇佢,睇完之後照埋X光,就話佢個情況有啲複雜,最好等佢出晒恆齒先。叫我哋返政府等。收咗我千幾蚊。既然佢咁講,唯有乖乖地繼續政府等啦。

別墅

jamhappybobo 發表於 23-5-16 11:59
伍富X真係-個庸醫,話說我個仔之前爆牙,係政府排咗好耐都未輪到佢,於是見網上有人介紹就去咗睇佢,睇完 ...

終於等咗幾年見咗政府醫生啦,政府醫生話佢太遲啦,總共要剝四隻牙先至cool到。我問佢可唔可以擴闊牙床唔剝牙,醫生話如果早啲可以,但因為政府排期耐,所以通常會建議早啲出去私家做,我話之前睇過伍富x,佢冇咁建議喎,政府醫生就話「咁奇怪?會唔會因為太貴所以我唔做,正常醫生都會建議擴闊牙床」我話從來伍醫生都冇講過有呢個建議,亦都從來冇傾過價錢,佢淨係話叫我哋返政府做。我話去得睇私家專科矯形牙醫,都預咗要使錢啦,有乜理由又冇同我傾過可以有其他做法,就叫我走,就算你唔做你可以轉介我去其他私家醫生做。

別墅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

即係點

子爵府

2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆 jamhappybobo 的帖子

幾年後, 可能人算不如天算....
你個仔仔現在幾多歲先, 咩都做唔到???
以馬內利, 神與我們同在! :-D  :-D

別墅

jamhappybobo 發表於 23-5-16 12:01
結果而家牙床已經生實晒,就一定要剝四隻牙,激死我,最後個仔白白犧牲咗四隻牙。
叫個仆x伍醫生賠返四隻 ...

真係超級濺醫!一個健康嘅人,健康嘅四隻牙齒,就係因為佢一個咁嘅庸醫,結果冇咗,成世人啦,而家先10幾歲,佢有冇醫德㗎?
真係超級超級超級嬲呀!!

公爵府

我都係第一次聽可以係牙床入手,其實哩個方法又有無缺點?

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

好多人cool牙都係要剝牙
咁當初又唔睇多一兩個牙醫問下
好難今日怪責當日落錯決定
有錢邊個唔想賺

BBG1    發表於 23-5-16 21:33
趙元嵩    發表於 23-5-16 15:48

大宅

回覆樓主:

診金幾百,小朋友牙仔不停成長,點解唔咁上下再睇多次呢

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

睇開d, 而家d人貪靚, 專登剝走部份大牙去瘦面

如果擴寬牙床, 塊面腮骨都應該變大, 無而家面尖尖咁靚仔啊

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

會唔會其實問多2個矯齒牙醫唔使剝牙呢?可能呃你既系政府醫生呢?

子爵府

所以有時second opinion是需要的

大宅

睇多兩個醫生先再打算啦

大宅

回覆樓主:

如果重要情況睇醫生,幾時都要攞多過一個醫生意見。

別墅

Manwah 發表於 23-5-16 12:03
回覆 jamhappybobo 的帖子

幾年後, 可能人算不如天算....

而家15歲啦,5年前去睇伍富山

侯爵府

當時可能睇多1-2個醫生問意見

大宅

jamhappybobo 發表於 23-5-16 12:01
結果而家牙床已經生實晒,就一定要剝四隻牙,激死我,最後個仔白白犧牲咗四隻牙。
叫個仆x伍醫生賠返四隻 ...

噤擴濶牙床 真係可以免脫4 隻牙?
而亦保證晤會有其他問題?

別墅

miumiu0101 發表於 23-5-16 12:01
即係點

即係話如果呢個伍醫生當初幫我個仔做擴闊牙床,咁佢今日就唔需要剝牙。呢個係政府醫生講嘅。因為我同政府醫生傾咗好耐,佢話正常嘅醫生都會有呢個建議同做法,佢都唔明點解伍醫生會唔幫我做,或者唔轉介我去其他醫生做。

別墅

KATHY3706 發表於 23-5-16 12:19
噤擴濶牙床 真係可以免脫4 隻牙?
而亦保證晤會有其他問題?

係,因為我同政府醫生傾咗好耐,呢個政府醫生佢話佢都有20幾年嘅經驗,所以我好信佢,同埋我諗唔到點解呢個政府醫生會同我講啲假嘅嘢。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

當時冇搵 第二意見,唔可以全怪人,而且幾年後⋯⋯!

首頁
12345...20

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊