自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無jm試過?
宜家鐘意襯我都係細佬(細1-3年),但我prefer大我5-10年,同年既都唔太想,所以想問下過來人有咩感覺?
同埋男方覺得姐姐有咩魅力呢?通過試過姊弟戀既男人都會繼續prefer姐姐(以追我既男仔都係試過姊弟戀),我有個男仔fd即刻答我:「女人味!」但我覺得「下?竟然唔係鐘意青春少艾咩?反正佢地將來都會由少女變成有女人味」
講真,我又唔係童顏,真係怕拍埋男方度好有距離感…

琥珀宮

Annettelabelle 發表於 23-7-27 10:53
有無jm試過?
宜家鐘意襯我都係細佬(細1-3年),但我prefer大我5-10年,同年既都唔太想,所以想問下過來人 ...

冇,亦唔會

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

我男性朋友講過,20幾-30歲嘅男人,鍾意姐姐成熟,有挑戰感。但到38歲後嘅男人好多鍾意18-22歲女仔有返初戀感覺

男爵府

回覆樓主:

我朋友(男), 佢拍拖到結婚對象都係大佢3年以上,佢話搵年紀大嘅先溝通到, 思想成熟d, 唔駛湊女咁

我曾經都有2個細5年嘅男仔追過, 講真一嚟唔係杯茶, 2嚟真係溝通唔到, 唔想湊仔咁…

大宅

蜜蜂糖 發表於 23-7-27 11:10
我男性朋友講過,20幾-30歲嘅男人,鍾意姐姐成熟,有挑戰感。但到38歲後嘅男人好多鍾意18-22歲女仔有返初戀 ...

所以當女人40打後,芳華不再時,就係對姊弟戀既男方既考驗…你估個個都keep到陳自瑤咁正咩

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果只係差距1-3年, 樣貌唔係差別太大, 如果講思想成熟度, 同年紀無咩關係

公爵府

好媽媽勳章

夕張蜜瓜 發表於 23-7-27 11:13
我朋友(男), 佢拍拖到結婚對象都係大佢3年以上,佢話搵年紀大嘅先溝通到, 思想成熟d, 唔駛湊女咁

我曾 ...
我都同過細我1年既男拍拖,但係真心頂佢唔順,溝通唔到,講真,同年我都試過,都唔得,真心似湊仔!依家C6大我唔少,不過有時C6會呻話好似湊女咁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

關乜鬼成熟美,佢地覺得搵姐姐可以照顧到佢地,又會呵護弟弟,一句講晒宜家D部份男仔收入唔高嘅就係懶,尼D心態係我一個親戚個仔講,佢地覺得搵個細個自己女朋友,覺得佢地好煩,郁D就發皮氣

大宅

夕張蜜瓜 發表於 23-7-27 11:13

我曾 ...

咁男人既成熟遲女人三年,所以女大過佢三年,對佢地黎講先算「同年」

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

你唔好問人年紀,相處落得唔得先最重要

大宅

華華子 發表於 23-7-27 11:16
如果只係差距1-3年, 樣貌唔係差別太大, 如果講思想成熟度, 同年紀無咩關係 ...

我都應該要tune下自己既心態

瑪瑙宮

爭幾年唔係好多, 接受到.

大宅

黑白豬 發表於 23-7-27 11:22
我都同過細我1年既男拍拖,但係真心頂佢唔順,溝通唔到,講真,同年我都試過,都唔得,真心似湊仔!依家C6 ...

我咁樣睇你「同細一年既男拍拖」,我又覺得得「細一年姐,唔係爭太遠,ok啦!」但當套用返自己身上,又係一個心理關口

公爵府

Annettelabelle 發表於 23-7-27 10:53
有無jm試過?
宜家鐘意襯我都係細佬(細1-3年),但我prefer大我5-10年,同年既都唔太想,所以想問下過來人 ...

1至3年邊算得係咩呀
依家姐弟戀 細10年都無乜野咁

子爵府

有無jm試過?

弟婦大我細佬6年,睇得出大幾年

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

男人無論幾多歲都係鐘意20多歲的女人。
所以當男人得20歲, 就係姊弟戀, 當男人30歲就好少姊弟戀

大宅

CYWS 發表於 23-7-27 11:25
關乜鬼成熟美,佢地覺得搵姐姐可以照顧到佢地,又會呵護弟弟,一句講晒宜家D部份男仔收入唔高嘅就係懶,尼D ...

呵護細佬,咁算唔算小男人呢?如果姊弟戀又會唔會激發個男成熟的、有膊頭的呢

大宅

wannabe118 發表於 23-7-27 11:45
1至3年邊算得係咩呀
依家姐弟戀 細10年都無乜野咁

10年?無野呀嘛當個男大學畢業22、23歲,個女都應該做野都做到中層,差距甚大

琥珀宮

Annettelabelle 發表於 23-7-27 11:14
所以當女人40打後,芳華不再時,就係對姊弟戀既男方既考驗…你估個個都keep到陳自瑤咁正咩
...

陳Keep到都冇用,佢老公未又係玩到九彩

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Annettelabelle 發表於 23-7-27 11:51
呵護細佬,咁算唔算小男人呢?如果姊弟戀又會唔會激發個男成熟的、有膊頭的呢
...

暫時都唔會啦!其實我覺得搵個大自己10年嘅女人嚟做自己女朋友,我自己覺得個男人係好廢,當然我亦唔排除他是真愛啦!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊