美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畢竟不是大富婆,你們會選擇那樣?當然兩者兼有當然更好,但畢竟不是甘比
即把錢做吓醫美保養,然後用一般如幾佰至千幾的skincare。或是不做醫美,但投資在貴婦級skincare,即一盒面霜都要5,6千,精華30ml都要3千嗰啲?
你們會選擇那樣?

大宅

蘭開夏道 發表於 23-8-8 21:10
畢竟不是大富婆,你們會選擇那樣?當然兩者兼有當然更好,但畢竟不是甘比
即把錢做吓醫美保養, ...

我會揀醫美,買咁貴嘅搽都唔代表一定吸收到

子爵府

一定係醫美
打枝2千幾既保濕針好過搽3個月3千蚊既 cream

男爵府

回覆樓主:

其實我都同意,所以有時見啲cream要成幾千元一瓶,精華又幾千元一支,眼霜仲貴又細支,一個月加埋都近萬,都可以差不多做thermage了,做元效果已可以用一般skincare就可以,仲有效果!

侯爵府

做醫美,skin care主打保濕已經可以,唔需要太貴

珍珠宮

回覆樓主:

很多醫美小項目並不需要一罐貴婦面霜的價錢

複式洋房

你開呢個topic不錯

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章

一定醫美快靚正,
=laser打班 定塗 去班膏
塗到天荒地老都清唔到班

珍珠宮

當然係醫美啦,慳水慳力慳時間包見效!伊美療程雖然貴但係可以keep一段時間,除番開每個月嘅價錢用嚟買同等嘅護膚品係咪有一樣效果先?就算係做醫美都比搽護膚品慳咗啲功夫
唯一嘅缺點係會痛
人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

珍珠宮

回覆樓主:

醫美風險更大,出事唔一定可以挽救,唔係有錢做就着數曬!

大宅

Robinrobinrobin 發表於 23-8-8 23:51
一定係醫美
打枝2千幾既保濕針好過搽3個月3千蚊既 cream

請問隔幾耐打一次?係咪R1? 諗緊去B記 2000蚊一次,貴嗎?

子爵府

kl337 發表於 23-8-23 22:01
請問隔幾耐打一次?係咪R1? 諗緊去B記 2000蚊一次,貴嗎?

2000都可接受既
我一開始一次打2ml,一個月一次,打3個月,之後就等自己覺得有需要先打
其實而家都係冬天先會打

大宅

Robinrobinrobin 發表於 23-8-23 22:26
2000都可接受既
我一開始一次打2ml,一個月一次,打3個月,之後就等自己覺得有需要先打
其實而家都係冬天 ...

請問你有冇打過逆時針?似係水光針嘅加強版可以last 耐啲同埋有少少增加皮膚彈性。定係如果從來冇打過針煙花應該試吓水光針先?

子爵府

kl337 發表於 23-8-23 23:37
請問你有冇打過逆時針?似係水光針嘅加強版可以last 耐啲同埋有少少增加皮膚彈性。定係如果從來冇打過針煙 ...

profhilo ? 有呀
好睇你本身有幾乾,如果真係極缺水,咁profhilo 會唔夠力,但如果你唔係太乾,咁profhilo 會係全面d,樣樣野都可以改善到d咁

大宅

Robinrobinrobin 發表於 23-8-23 23:40
profhilo ? 有呀
好睇你本身有幾乾,如果真係極缺水,咁profhilo 會唔夠力,但如果你唔係太乾,咁profhil ...

其實我有法令紋醫生又叫我打少女針,但係我從來未打過針唔係好想做填充,所以有考慮逆時針,你覺得可唔可以幫到法令紋?

子爵府

kl337 發表於 23-8-24 00:04
其實我有法令紋醫生又叫我打少女針,但係我從來未打過針唔係好想做填充,所以有考慮逆時針,你覺得可唔可 ...

幫唔到 話幫到都係呃你
profhilo 係改善膚質,如果你有乾紋咁都可以改善到,但法令紋咁大條就真係要做填充先得
R1就可以補水同改善膚色,如果你忍到既話挑皮打個效果係最靚
我都明未打過針係會怕打填充既,所以好睇你有幾介意個法令紋囉
仲有Derma Veil 我自己唔推薦朋友打,因為聽好多人,甚至係職員話打完生唔到膠原,精靈針我自己打過係生到不過要時間,你想好肯定有效果既都係要少女針

大宅

Robinrobinrobin 發表於 23-8-24 00:11
幫唔到 話幫到都係呃你
profhilo 係改善膚質,如果你有乾紋咁都可以改善到,但法令紋咁大條就真係 ...

如果我唔介意慢想效果自然,冇咁易俾人發覺係打咗針咁係咪精靈針都係一個好選擇? 可唔可以一次改善眼底下嘅紋同埋法令紋?

子爵府

kl337 發表於 23-8-24 01:35
如果我唔介意慢想效果自然,冇咁易俾人發覺係打咗針咁係咪精靈針都係一個好選擇? 可唔可以一次改善眼底下 ...

都可以咁講,慢慢變靚都係最好既選擇
我之前打係一個月打一次,打左3個月做一個療程,我見有jm話打完有即時效果,我自己就覺得打完漲左但2,3日吸完就已經無左,真係要之後等佢再生先睇到野,可能大家稀釋個濃度有分別啦

不過每一次打幾多都要視乎唔同人需要,都係等醫生決定,或者一開始打一樽先,最後唔夠先打多樽,咁就穩陣d

但我唔肯定B記有無精靈針?

大宅

Robinrobinrobin 發表於 23-8-24 01:50
都可以咁講,慢慢變靚都係最好既選擇
我之前打係一個月打一次,打左3個月做一個療程,我見有jm ...

想問如果我想全面firm,咁要幾多樽精靈針先夠?

子爵府

Coeeee 發表於 23-8-24 02:24
想問如果我想全面firm,咁要幾多樽精靈針先夠?

我覺得想firm既話打 profhilo 或者 thermage 好d
profhilo 每次一枝,連打2到3個月就已經可以等第二年有需要再打

如果你面係無肉,凹陷先打精靈針之類既填充,例如打太陽穴呀,法令紋呀,額頭咁

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊