時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

俄羅斯民航局週三(23日)證實,一架私人飛機在莫斯科北部特維爾(Tver)地區墜毀,造成10人死亡。曾發動兵變的僱傭兵組織瓦格納集團(Wagner Group)領袖普里戈任(Yevgeny Prigozhin,又譯普里戈津或普里格津),以及其得力助手、瓦格納指揮官烏特金(Dmitry Utkin)死亡。有消息指,普里戈任等人剛出席與俄羅斯國防部官員的會議。

原文網址: 普里戈任墜機亡 俄方證實瓦格納集團指揮官同罹難 | 香港01 https://www.hk01.com/article/933140?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

得罪普京既下場

特派員  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 23-8-24 13:25

珍珠宮

應該吾係普京做。聽好多youtube分析,果次兵變似係普京同普利戈任合謀,食左老美一大筆美金,可能係老美不忿被騙,買兇做野

琥珀宮

chaolm1234 發表於 23-8-24 08:29
俄羅斯民航局週三(23日)證實,一架私人飛機在莫斯科北部特維爾(Tver)地區墜毀,造成10人死亡。曾發動兵 ...

Dwl

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

咁快就話普京做? 問過拜登未?不過,佢老人家老人痴呆,做咗都可能唔記得咗

子爵府

普京果然夠心狠手辣,唔怪之得阿爺同佢friend 過打band

子爵府

小肥兔 發表於 23-8-24 08:39
咁快就話普京做? 問過拜登未?不過,佢老人家老人痴呆,做咗都可能唔記得咗
...

https://inews.hket.com/article/3598907/普里戈任墜機身亡%20拜登不感意外

侯爵府

da-rosette 發表於 23-8-24 12:06
普京果然夠心狠手辣,唔怪之得阿爺同佢friend 過打band
之前都唔少事例,有d唔妥普京的俄羅斯富豪被收監.....

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

da-rosette 發表於 23-8-24 12:06

你真搞笑,普京同佢傾掂派佢支軍隊去白俄,佢咁有用點解要殺佢?講心狠手辣,邊個及得上拜老頭?夏威夷大火死咁多人仲要去渡假

習大大夠狠就打左呆灣啦

公爵府

暗殺最出名係美國,真係好難講邊個殺咯

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

古今中外,邊個賣國賊有好下場?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我都認為唔係普京做
不過係俄羅斯範圍比人做低
個經手人都唔簡單

子爵府

呢班人背叛國家,今日墜機身亡,都算係報應

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

loved 發表於 23-8-24 08:37
應該吾係普京做。聽好多youtube分析,果次兵變似係普京同普利戈任合謀,食左老美一大筆美金,可能係老美不 ...

聽過下。邊個國家都係陰險。
愈睇更多新聞,發現:
人善人欺,天都欺
先係真。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

加菲貓3 發表於 23-8-24 12:19
暗殺最出名係美國,真係好難講邊個殺咯

仲有油管爆炸

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

佢倆起兵叛國, 想攻入首都, 本來應判死罪. 係機內其他人(如冇參與兵變)死得最無辜

美國在伊拉克都有空襲敘利亞將軍來和談的車隊啦

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

真心希望呢個係光頭佬金蟬脫殼之計。
由明轉暗,想對付佢嘅人,要重新搵佢嘅蹤跡。
我好希望佢係白俄土地上見功立業㗎嘛~

佢嘅死亡(如果係真嘅)除咗某部份人認為係俄羅斯秋後算帳,
最大得益者梗係白俄隔離嘅北約啦!
分分鐘做秋後算帳嘅係呢個團體嘅領導人

珍珠宮

blackberry 發表於 23-8-24 12:17
你真搞笑,普京同佢傾掂派佢支軍隊去白俄,佢咁有用點解要殺佢?講心狠手辣,邊個及得上拜老頭?夏威夷大 ...
基本上見到佢, 坪洲Ken同另一個K字頭嘅會員可以skip, 反中反到上晒腦。

男爵府

Tobbyy 發表於 23-8-24 12:46
基本上見到佢, 坪洲Ken同另一個K字頭嘅會員可以skip, 反中反到上晒腦。

完全同意

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有d無奈 邊個做都好...政治好黑暗

由一個廚師, 做到國家廚房 再開設 僱傭兵公司做到咁大,
最後傳一個兵變 展展轉轉 就結束左生命

諗返轉頭 做個廚師老闆 平平淡淡咪好囉
佢第一次遇到普京時, 好似話果間餐廳都做到好出名

rip

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

Tobbyy 發表於 23-8-24 12:46

哈哈,人哋話自己好愛國,講哩啲嘢係因為擔心同胞喎!講出嚟唔打冷震嗰吓好嘢 你睇吓人哋幾心繫祖國,明明完全唔關中國事都要拉埋中國落水鬧

首頁

尾頁

跳至