自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

中左成個月D咳都係咁咳有喘, 朋友介紹DO姐蟲草大王及位元堂蛇陳皮川貝未食, 想問邊隻較好?

男爵府

GIGI168 發表於 23-9-6 16:56
中左成個月D咳都係咁咳有喘, 朋友介紹DO姐蟲草大王及位元堂蛇陳皮川貝未食, 想問邊隻較好? ...

Iherb買$95/60粒

https://hk.iherb.com/pr/mrm-nutrition-cordyceps-cs-4-strain-60-vegan-capsules/4670?rcode=WUV736

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

sharebuy 發表於 23-9-6 17:08

https://hk.iherb.com/pr/mrm-nutrition-cordyceps-cs-4-strain-60-vegan-capsules/4670 ...

真係好平喎

男爵府

其實係咪真係有用
鼻敏感改唔改善到
謝謝

男爵府

cheriechan01 發表於 23-9-6 17:15
其實係咪真係有用
鼻敏感改唔改善到
謝謝

我仔鼻敏感勁嚴重,每日瞓醒打好多個乞嗤,2行鼻水流出都唔知,瞓覺mark大口呼吸,7歲半開始食一日一粒,連食6個月開始見效,到依家10歲半都食緊。

男爵府

sharebuy 發表於 23-9-6 17:40
我仔鼻敏感勁嚴重,每日瞓醒打好多個乞嗤,2行鼻水流出都唔知,瞓覺mark大口呼吸,7歲半開始食一日一粒, ...
咁請問你仔仔食開邊款?
可以PM嗎?

大宅

sharebuy 發表於 23-9-6 17:40
我仔鼻敏感勁嚴重,每日瞓醒打好多個乞嗤,2行鼻水流出都唔知,瞓覺mark大口呼吸,7歲半開始食一日一粒, ...

我都想知,謝謝

珊瑚宮

回覆樓主:

虫草19
家人, 朋友中完都有食佢
呢隻成分唔只虫草, 針對中完後遺症

男爵府

littleflowers 發表於 23-9-6 17:59
我都想知,謝謝

https://hk.iherb.com/pr/mrm-nutrition-cordyceps-cs-4-strain-60-vegan-capsules/4670?rcode=WUV736

男爵府

cbeyond 發表於 23-9-6 18:04
虫草19
家人, 朋友中完都有食佢
呢隻成分唔只虫草, 針對中完後遺症

珊瑚宮

sharebuy 發表於 23-9-6 18:50

https://hk.iherb.com/pr/mrm-nutrition-cordyceps-cs-4-strain-60-vegan-capsules/4670 ...

呢隻我都有買過, 有無留意成分
講左虫草19成分唔只有虫草呀,有其他
另外中完, iherb我會買我食nac
我自己中完咳都係食nac, 約1星期已經無再咳了。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

嗯….我都負責任地分享一下(長文)
之前我分享過,我姨甥,c6同仔,食完蟲草都有對鼻敏感改善,係真嘅
隻狗有氣喘有食,亦係真嘅
曾經有jm 問我,食完有無爆濕疹,我話無,因我仔一向都有濕疹,我唔覺爆多咗

話說,我仔6月尾離港做intern, 我廢事咁媽寶,就無叫佢帶補健品過去
去咗無耐我仔話,濕疹好晒
我仲諗,嘩!香港空氣果然好污糟
當時無想太多

attach1/tmp/phpvXEJFa

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

同時,由於我仔無食蟲草,我又無俾隻狗食(平時係share 食)
7 月突然有日我留意到,一直有皮膚問題嘅狗好明顯地生咗幾執毛出嚟(因為生到一撻撻所以好顯眼)。醫生話賀爾蒙引起嘅皮膚問題(會結焦甩皮但唔痛,同甩毛)續漸好返,我好耐無見佢咁多毛

我無證據佢哋真係因為蟲草影響,但的確兩個都係同時因為停蟲草而令長年困擾嘅皮膚問題改善,所以我又盡責地分享資訊

我c6同姨甥無皮膚問題,繼續食
所以我覺得係有好嘅影響,亦potentially 有唔好影響。建議各位留意返情況

禁止訪問

回覆樓主:

琥珀宮

中左成個月D咳都係咁咳有喘, 朋友介紹DO姐蟲草大王及位元堂蛇陳皮川貝未食, 想問邊隻較好? ...

余仁生

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 23-9-6 19:54
同時,由於我仔無食蟲草,我又無俾隻狗食(平時係share 食)
7 月突然有日我留意到,一直有皮膚問題嘅狗好 ...

即係幫到鼻敏感但影響到皮膚?

王國長老

hiragana 發表於 23-9-7 09:08
即係幫到鼻敏感但影響到皮膚?

有人影響,有人唔影響
我老公同姨甥都無皮膚問題

男爵府

Charlotte_mom 發表於 23-9-6 19:54
7 月突然有日我留意到,一直有皮膚問題嘅狗好 ...

請問小朋友食邊隻蟲草?

大宅

上次我見到呢度有人介紹, 唔知係咪你呢?
食左一樽真心覺得唔錯, 食完好瞓左
早兩日iherb有73折, 我又訂左6樽

子爵府

我媽身體弱,吃位元堂的蟲草,改善了

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊