自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

證監會早前公布,虛擬資產交易平台「JPEX」屬無牌經營。早於7月時已在社交平台公開表明「已經申請成為『JPEX合伙人』」的林作,隨即與「JPEX」割席,又指自己亦損失慘重,「甚至比起一般投資者更重,並沒有好過。」他稱,會竭盡全力,為用戶帶來賠償。

林作於社交平台發表帖文指,自己和張智霖、莊思敏、鍾培生、陳定幫等名人的情況相信無異,在類似代言人、代理人的情況下,有為該平台宣傳,但強調絕非該平台一員,並指事件令他蒙受金錢損失,亦對他的聲譽,尤其是能力的聲譽有影響。........

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

他表示,自己從來是有擔當的人,決意為一眾投資者發聲,為大家爭取回屬於自己的資金。
「本人不但不會龜縮,更是希望可以帶領大家渡過難關。本人以個人名義保證,一定竭盡全力,為大 家帶來賠償。」

他透露,短期內將宣佈採取下一步行動,以保障大家。而目前第一步,將會是召集他熟悉的經由林作OTC入金到該平台的用戶。
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

公爵府

發覺好多明星明人既錢,都係靠灰色投資。好聽叫投資,唔好聽就係呃

珍珠宮

減齡達人勳章

未爆煲前又唔見佢咁講,佢一收到風唔對路,就9秒九想攞錢出嚟。點知同其他人一樣攞唔到(係如攞$1000,要比$999手續費)。你話我衰都係咁話啦,你估佢真係想為大家發聲咩,只不過佢自己都有錢喺嗰度,又想攞返,咪話幫其他人一齊追究囉

大宅

有樣嘢叫賊喊捉賊

伯爵府

回覆樓主:

陳2老公係咪都有份?

侯爵府

FennieMan 發表於 23-9-16 15:27
未爆煲前又唔見佢咁講,佢一收到風唔對路,就9秒九想攞錢出嚟。點知同其他人一樣攞唔到(係如攞$1000,要比 ...

呢條粉腸扮正義呃大眾錢。

伯爵府

大力大力 發表於 23-9-16 15:13
他表示,自己從來是有擔當的人,決意為一眾投資者發聲,為大家爭取回屬於自己的資金。
「本人不但不會龜縮 ...

替佢母親慘。好好栽培個仔,好學校好科搵行內有地位嘅師傅。做每一行都有頭威冇尾陣。今次仲要賣咗屋企啲物業去開公司玩咗幾個月就咁。

珍珠宮

2024年龍年勳章

無牌經營都經營咗幾年

水晶宮

回覆樓主:

呢件正垃圾

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章

阿Bob近排都賣晒廣告教人投資,大家謹慎。相信自己係搵唔到認知以外嘅錢,人就會踏實啲。

珍珠宮

朱古力包包 發表於 23-9-16 15:39
呢條粉腸扮正義呃大眾錢。

贈你一句英文來形容你:pot calling the kettle black

MLFF    發表於 23-9-16 16:53

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

自己係律師都唔check下公司有冇牌經營

佢lo邊樣, 就衰邊樣, 佢老豆冇估錯,
始終係一事無成

琥珀宮

回覆樓主:

林作賣咗兩個物業,套現大約2千萬,諗住開間JPEX兌換店,大展拳腳,點知張都開唔成,相信佢咁講,即係自己都擺咗大舊錢落去,再食吓花生先。

對虛擬貨幣冇信心,絕不沾手,呢啲危險錢一定有人賺到笑,亦有人輸到喊,情況就似當年炒樓,當升到澎澎聲,感到有危機,就總覺得自己走得切,繼續炒,咁就瀨哂嘢嘞。

公爵府

回覆樓主:

好多苦主all in, 用首期,結婚錢,退休錢買晒落去……幾廿萬,過百萬……
其實點解會咁易呃架?如果咁高回報既話人家點解要益街外人呢,自己收埋賺啦~係咪先,唸到唸到呢…仲要係買虛擬貨幣,都唔緊要,買之前唔會做下功課,有冇註冊……
做人都係踏實啲好,有百萬既擺係銀行收息都已經好知足了……
睇黎呢單野苦主唔會拎得番啲錢架啦,啲老千一早轉走晒啲錢啦

MICLOH168    發表於 23-9-17 16:30

公爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

條友似共犯多啲

公爵府

SandyKL 發表於 23-9-16 16:51
林作賣咗兩個物業,套現大約2千萬,諗住開間JPEX兌換店,大展拳腳,點知張都開唔成,相信佢咁講,即係自己 ...

佢有冇賣到物業冇人知啦,吹水都唔定……

男爵府

又要威又要戴頭盔

男爵府

回覆樓主:

陳怡有無份呢?

伯爵府

牛年勳章

pp_pp1021 發表於 23-9-16 18:09
佢有冇賣到物業冇人知啦,吹水都唔定……

記者可以search 下
張智霖經理人公司答得先奇怪,話簽約時已經講明HK 未有牌唔可以放張的相做廣告,但廣告已經見左一段時間,經理人公司唔知?冇去double check 下?
莊思敏之前好高調話攞住200萬cash 去買crypto, 又網上分享話買加密貨幣幾好。如果最後爆出冇買過可唔可以告佢合謀詐騙?
陳定幫風水師,有冇算過自己有呢一個劫以後仲有人信?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊