自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

成日都見到巴士apps有唔同圖案,
但搵勻成個apps都無註解。
請問有人可以話我知依啲圖案代表咩嗎?
仲有無其他圖案架?

attach1/tmp/phpzjo1dg

珍珠宮

回覆樓主:

係咪電巴士?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

車上乘客量!

伯爵府

2024年龍年勳章

搭單問,咁有輪椅又點解?有個2字即係可以上兩架輪椅?
attach1/tmp/phpoXhC1V

我~好~幸~福~呀~

大宅

咁三葉草係咩?

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

找對的人 發表於 23-9-19 08:00

三葉草係太陽能巴士

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

咩都唔識 發表於 23-9-19 08:06
搭單問,咁有輪椅又點解?有個2字即係可以上兩架輪椅?

巴士有兩架輪椅位

大宅

stagea 發表於 23-9-19 08:09
三葉草係太陽能巴士

大家真係好厲害
其實係點樣知道架?

琥珀宮

找對的人 發表於 23-9-19 08:10
大家真係好厲害
其實係點樣知道架?

https://www.orientalsunday.hk/%e7%94%9f%e6%b4%bb/%e4%b9%9d%e5%b7%b4%e7%b6%a0%e8%89%b2%e7%8d%8e%e8%b3%9e%e8%a8%88%e5%8a%83-%e5%a4%aa%e9%99%bd%e8%83%bd%e5%b7%b4%e5%a3%ab-%e7%a9%8d%e5%88%86-%e5%85%ab%e9%81%94%e9%80%9a%e5%8d%a1-%e4%b9%98%e6%90%ad-1178067/2/

琥珀宮

找對的人 發表於 23-9-19 08:00

答漏左
左邊係載客量

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

三葉草係太陽能巴士

咁勁

翡翠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 笑得好勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 炎夏勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

三葉草係太陽能巴士

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

量杯果個係載客量

子爵府

2024年龍年勳章

找對的人 發表於 23-9-19 08:08
咁三葉草係咩?

绿色圖案係代表太陽能巴士,温度計代表車廂現在擠迫情況

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

大宅

我已經研究左好耐
多謝大家回答

大宅

回覆樓主:

平時又無留意到喎

男爵府

回覆樓主:

我真係無留意
不過輪椅估到,量呎我重以為係巴士到站既倒數。 估唔到原來係載客量。

男爵府

好似乘客量嚟
久唔久就有人開post問

子爵府

2024年龍年勳章 笑得好勳章 畀面勳章 陪月勳章

cy101 發表於 23-9-19 08:03
車上乘客量!

好勁呀

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊