自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我而家喺迪士尼排緊魔法書房,有兩個女仔喺呢條罅度攝咗入嚟排隊,好快職員嚟趕走佢哋兩個,做得好好

再去排跳降傘到我地排頭位,後面個8歲小朋友又想攝起我前面,
我同佢講:咩事?你排我後面喎
跟住去坐底準備玩,
佢跟住我地,原來佢阿媽唔玩,
職員以為我地同佢識得,後來問佢係8歲,所以俾佢自己玩

跟住排小小世界,到我企第一,職員叫我地等等,後面有3個女仔兜過我地直接行入去,我同最後個女仔講排隊喎,職員都叫另兩個女仔排番隊,
佢地真係好奇怪

唔夠位寫,接住18樓個回覆

attach1_sign/tmp/phpgcuC3W

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

唔關我事~ 發表於 23-11-4 12:13
我而家喺迪士尼排緊魔法書房,有兩個女仔喺呢條罅度攝咗入嚟排隊,好快職員嚟趕走佢哋兩個,做得好好

...

上次玩嗰個好似激流,有個冇鄉音大媽拖住細路女扮傾電話攝下攝下排到最前,肉酸!!

侯爵府

打尖如果對方好厚顏,有時顧客好難搞,職員出手就最好

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

nobodyfool 發表於 23-11-4 12:24
上次玩嗰個好似激流,有個冇鄉音大媽拖住細路女扮傾電話攝下攝下排到最前,肉酸!!
...

佢哋真係好鍾意插隊 後生嘅都係咁

珍珠宮

回覆樓主:

職員做到野

伯爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章

成日派啲细路攝位,話要前面屋企人,真係好鬼憎佢哋!

侯爵府

係香港你可以嘗試制止, 有時制止到的;係大6就係普遍文化, 被打尖嘅國內同胞好似見慣不怪咁, 吾出聲繼續排隊, 返得大6多可能會被同化而習慣

男爵府

MarMic 發表於 23-11-4 12:42
成日派啲细路攝位,話要前面屋企人,真係好鬼憎佢哋!
我都試過,佢哋成日叫啲細路仔借啲意攝入嚟,然後一家大細跟住入,我一定會成家人一字排開頂住佢哋。

公爵府

Bbpig2014 發表於 23-11-4 12:43
係香港你可以嘗試制止, 有時制止到的;係大6就係普遍文化, 被打尖嘅國內同胞好似見慣不怪咁, 吾出聲繼續排 ...

這就是我完全唔想返大陸嘅原因

瑪瑙宮

大廚勳章

ensureyip 發表於 23-11-4 12:27
打尖如果對方好厚顏,有時顧客好難搞,職員出手就最好

但係如果顧客唔出聲。。只有職員出聲得唔到支援你知幾多西客。。。聲大夾惡,兼且話投訴。。。最好其他客人都只指證佢囉
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

nico011296 發表於 23-11-4 12:37

唔係大陸人,嗰個係香港大媽,唔知女定孫女仲着住校服,似啱啱放學

侯爵府

seaheart88 發表於 23-11-4 12:51
但係如果顧客唔出聲。。只有職員出聲得唔到支援你知幾多西客。。。聲大夾惡,兼且話投訴。。。最好其他客 ...

如果對方夠無恥,職員唔出聲,佢得逞,下次繼續。
因為只有職員可以唔俾佢達到目的,其他人吵,只要佢堅持唔走,而職員又俾佢繼續享有服務,係冇計。

伯爵府

好耐都唔去迪士尼就係因為咁

伯爵府

Bbpig2014 發表於 23-11-4 12:43
係香港你可以嘗試制止, 有時制止到的;係大6就係普遍文化, 被打尖嘅國內同胞好似見慣不怪咁, 吾出聲繼續排 ...

最奇係大陸人比都鍾意搶,又會比人打尖都唔出聲

大宅

回覆樓主:

呢d人真係好無恥,試過叫佢排隊仲話返我咪比你先lor,好叻咩。
火都黎咩叫比我先,根本就係我先,正xx

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

nico011296 發表於 23-11-4 12:37
特別係搭車立
唔排隊,直接企係車立門
塞住

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

nobodyfool 發表於 23-11-4 12:52
唔係大陸人,嗰個係香港大媽,唔知女定孫女仲着住校服,似啱啱放學

嚟咗香港住嘅大媽 一樣冇分別 上樑不正下樑歪 真係擔心個小朋友大個會點

大宅

再黎睇獅子王嗰邊惡人表演,我隔離得一個位,有對情侶個女問有沒有人位?我話你點坐?得一個位,佢堅持坐底左,男既企左起隔離,2秒後,佢地轉左位,我真係理解唔到佢地

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

亞女高小時考試完趁學校放假就一齊去參觀科學館,途中去洗手間,正在排隊時有幾個目測小三、四穿學校運動服(應該係老師帶隊的課外活動)的女生進入但無跟隊排,咁以為佢哋只係洗手啫,當廁格有人出嚟時,其中一個女生就衝入去,第二個女生又想咁做,我即刻叫佢排隊,佢仲夠膽答我佢哋係唔使排隊喎

子爵府

廸士尼見過幾次會話家人/朋友係前面,他們去完廁所會合番,一直向前攝,其實唔知道check唔check到

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊