自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

精神唔錯喎!

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 1106_00862_001.html

歌手許廷鏗(Alfred)的新歌《一場同學》MV早前在預告片中,見休息中的鄭欣宜(Joyce)的背影,而《一》歌MV的完整版正式上架,潛水逾半年的Joyce,其正面全面爆光,意味她已重返幕前。

MV中,Joyce除有之前的着乾濕褸造型外,戲份極多,猶如女主角,飾演Alfred青梅竹馬一起成長的好友,兩人齊熱愛音樂外,還有在海邊睇日落、一齊食杯麵的鏡頭,而很耐不見的Joyce精神飽滿,笑容滿面,福氣身材如舊,依然是以前的開心果模樣。

不少網民見Joyce「復出」相當激動,留言:「好掛住Joyce!好開心見到你們一起拍這MV! 如此有義意的歌加上你合作拍此MV更添義意!太感動了!😢😢Alfre,Joyce加油!Love you all!」及「我覺得Joyce系一定要系依個MV的女主角,你同Joyce真系可以令到「一場同學」所表達既意思推到再高🥰🥰🥰🥰🥰多謝兩位。

珍珠宮

我睇咗MV, 唔知係咪先入圍主,覺得佢眼神仲係唔太開心,即使在MV 中有些笑得開心的情節,佢哋friend我都相信係真笑,但就係覺得佢未走到出來。

希望我看錯啦,希望佢加油。

男爵府

食返杯麵,應該即係無生酮減肥。
其實食得開心咪算。係咪減肥令情緒低落?
佢講過N年前跟張玉珊減肥,情緒好低落。
唔好再糾纏在肥瘦,係中意食嘢的就唔好再勉強自己。有情緒病困擾成世。

侯爵府

YEOMORGAN 發表於 23-11-7 01:13
我睇咗MV, 唔知係咪先入圍主,覺得佢眼神仲係唔太開心,即使在MV 中有些笑得開心的情節,佢哋friend我都相 ...

情緒困擾真係要等佢慢慢走出黎,支持佢

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

以外型論、佢根本不適合做娛樂圈~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

子爵府

回覆樓主:

雖然我唔係好仲意佢,但希望佢可以走出自己嘅煩惱困局啦,做返自己其實最開心的

珍珠宮

因為肥姐得到極多人寵愛

冇事就好
失蹤前好似已去左Viu 出席多d?

侯爵府

2024年龍年勳章

好開心見返佢無事
感受到呢段期間阿佛一路support住佢
呢首歌女主角非欣宜不可
成個MV都好感動

侯爵府

2024年龍年勳章

大力大力 發表於 23-11-7 04:59

欣宜係一個好勵志既figure
佢好有自信去展示自己對舞台既熱愛
我覺得自佢紅咗娛樂圈無咁單一
開始多咗身型「重量級」既女歌手
樂壇百花齊放係好事

利申:以事論事,我唔係fans

xodebby    發表於 23-11-8 10:18

侯爵府

2024年龍年勳章

YEOMORGAN 發表於 23-11-7 01:13
我睇咗MV, 唔知係咪先入圍主,覺得佢眼神仲係唔太開心,即使在MV 中有些笑得開心的情節,佢哋friend我都相 ...

same feeling
好多幕活潑開心似扮出黎
反而Alfred喊係發自內心既眼淚
睇到眼濕濕

大宅

好彩有好朋友陪住佢

水晶宮

2018復活節勳章

舊肥姜都得點解佢唔得

伯爵府

點解呢?佢呀媽好成功

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

幸福花海 發表於 23-11-7 07:03
點解呢?佢呀媽好成功

無意冒犯~

歌手是講求、聲色藝......她已比別人少了一個優點~

至於肥姐、真是萬中無一、以她的性格、不能做肥姐這些角色吧~

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

其實正正常常咁打份工未幾好,又有阿媽留比佢嘅錢用過世
佢細細個就以為自己大左會做明星,好似佢阿媽咁,但際遇呢樣野真係好難講

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

losttoa 發表於 23-11-7 06:55
舊肥姜都得點解佢唔得

因為肥薑有班冇腦的大嬸、無差別地、盲目地擁護佢~

買基金真係好傷

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

做明星要高EQ、抗壓力強, 欣宜無呢d條件,搞到情緒出問題,就應該轉工啦!醫好又再出嚟,遲d又覆發, 搞唔掂㗎

子爵府

總是感覺表面好似好開心,其實心底處極度抑鬱,尤其是從事娱樂圈,都幾惨情的

大宅

回覆樓主:

又唔係等錢開飯,唔適合就轉換環境啦!佢真係唔啱做呢行。。。

大宅

回覆樓主:

又唔係等錢開飯,唔適合就轉換環境啦!佢真係唔啱做呢行。。。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊