美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

近來身邊多左人打針保養,查實自己都一直心思思想試下打針,不過好怕打完好僵硬會後悔。自己上網做咗資料收集,又睇見啲youtuber kol打完嘅前後分別又好理想咁,唔知自己打完膠原針有冇咁好效果呢?

如果我想打高啲蘋果肌嘅話,大家有咩建議?

別墅

我每次一見到自己皮膚差就想打,我明明日日都12點前瞓,又有保養皮膚,但可能年紀大咗皮膚開始下垂,齋用護膚品已經唔夠

洋房

NG不ng 發表於 23-11-15 17:33
近來身邊多左人打針保養,查實自己都一直心思思想試下打針,不過好怕打完好僵硬會後悔。自己上網做咗資料收 ...

透明質酸同埋膠原針我都打過

洋房

近來身邊多左人打針保養,查實自己都一直心思思想試下打針,不過好怕打完好僵硬會後悔。自己上網做咗資料收 ...

初初我係打膠原針嘅,因為自然啲,但係膠原真係唔係每一個人都生到肉(emoji)
最近我就轉打透明質酸,醫生手勢好嘅話打得夠深層,其實都一樣自然 唔好過量就得

別墅

我睇咗kitling同mira’s garden嘅片都介紹咗支R字頭嘅針,好似係用來幫助膠原增生嘅針,打咗嘅位置會變返飽滿,before and after仲見到輪廓好似立體咗,氣息幾唔錯

象牙宮

那个 YOUTUBE?
打高啲蘋果肌?可以打高,打低?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

winterwuu 發表於 23-11-15 21:27
初初我係打膠原針嘅,因為自然啲,但係膠原真係唔係每一個人都生到肉(emoji)
最近我就轉打透明質酸,醫生 ...

面瘦唔係每一個人都生到肉, 可以填充。打膠原針嘅,自然啲?
面肥。。。怎么辦?
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

洋房

333s 發表於 23-11-16 13:05
面瘦唔係每一個人都生到肉, 可以填充。打膠原針嘅,自然啲?
面肥。。。怎么辦?
...

甘咪瘦面針

象牙宮

winterwuu 發表於 23-11-16 13:19
甘咪瘦面針

針對面頰脂肪層肥厚、面部下垂明顯、下頜角骨肥大的情況,打再多的瘦臉針也是無效。
臉部鬆弛下垂

醫學美容:瘦臉針不瘦臉

理性討論交流者。

洋房

333s 發表於 23-11-16 13:37
針對面頰脂肪層肥厚、面部下垂明顯、下頜角骨肥大的情況,打再多的瘦臉針也是無效。
臉部鬆弛下垂

咁你應該去見醫生,然後去問醫生意見

禁止訪問

大宅

Foxcc 發表於 23-11-16 11:21
我睇咗kitling同mira’s garden嘅片都介紹咗支R字頭嘅針,好似係用來幫助膠原增生嘅針,打咗嘅位置會變返飽 ...

係咪Radiesse?睇人講話維持到至少一年,我都想打下巴,我輪廓唔好睇,去開嘅醫美話可以考慮下打,下巴同頸位之間會立體啲,jawline出番黎個人都sharp好多

別墅

ymimi 發表於 23-11-15 18:29
我每次一見到自己皮膚差就想打,我明明日日都12點前瞓,又有保養皮膚,但可能年紀大咗皮膚開始下垂,齋用護 ...

我又何嘗唔係啊,我自問買護膚品算好捨得,緊緻抗老化都有勤力用,但我諗護膚品要用好長好長時間先有些少效果,唔知打針係咪快脆啲

別墅

winterwuu 發表於 23-11-15 21:26
透明質酸同埋膠原針我都打過

咁你覺得邊隻針比較好?

別墅

Foxcc 發表於 23-11-16 11:21
我睇咗kitling同mira’s garden嘅片都介紹咗支R字頭嘅針,好似係用來幫助膠原增生嘅針,打咗嘅位置會變返飽 ...

等我都search下來睇先,我都想面尖啲,後生嘅時候我面好瘦啊,過咗30歲中後輪廓就開始咁靚,啲皮膚有垂落來少少

別墅

albeewat 發表於 23-11-17 11:38
係咪Radiesse?睇人講話維持到至少一年,我都想打下巴,我輪廓唔好睇,去開嘅醫美話可以考慮下打,下巴同 ...

原來下巴都可以改善到,咁我都有點興趣試下打,如果效果好嘅可以持續打都好

洋房

NG不ng 發表於 23-11-20 11:31
咁你覺得邊隻針比較好?

我而家2樣都有打,睇打咩位置
太陽穴 虎紋 : 透明質酸
額頭 蘋果肌 : 膠原針

大宅

winterwuu 發表於 23-11-20 16:08
我而家2樣都有打,睇打咩位置
太陽穴 虎紋 : 透明質酸
額頭 蘋果肌 : 膠原針

請問邊隻針?

別墅

albeewat 發表於 23-11-17 11:38
係咪Radiesse?睇人講話維持到至少一年,我都想打下巴,我輪廓唔好睇,去開嘅醫美話可以考慮下打,下巴同 ...

我打過Radiesse喎,我個人效果好好,醫生一打完已經輪廓提升到,蘋果肌都漲返,冇咁突出嘅感覺,睇起來柔啲我好滿意,我last到一年以上先再補打

洋房

zuccabb 發表於 23-11-20 20:50
請問邊隻針?

精靈針

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊