自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

請問用緊嘅jm用咩model?
打算買中價款,糾結緊70定90,定有更好選擇?心目中想買512GB,不過如果性價比高,256GB都會考慮。 謝謝~

伯爵府

pochario 發表於 23-11-21 08:25
打算買中價款,糾結緊70定90,定有更好選擇?心目中想買512GB,不過如果性價比高, ...

等兄弟嚟答你啦!我前幾日睇過x9b(中階機256g $2699)同Magic 5(較高級數512g $6399)。相比之下magic 5 流暢好多,而且外型同iPhone差唔多,比較好睇,呢期送iwatch 。但我買嚟當後備機同埋用開蘋果,所以買x9b先熟習操作,往後再升級。

侯爵府

kl1 發表於 23-11-21 08:37
等兄弟嚟答你啦!我前幾日睇過x9b(中階機256g $2699)同Magic 5(較高級數512g $6399)。相比之下magic 5 ...

謝謝回覆。
Magic5唔考慮住,x9b都有睇,佢同90邊部好啲呢?

珍珠宮

題外話.. 我買式部 vpurse.. 當小平板用出街用.. 唔錯..

水晶宮

回覆樓主:

用緊x9a, 超好用 跌落地下都冇事個mon.

侯爵府

teresayan07 發表於 23-11-21 09:37
題外話.. 我買式部 vpurse.. 當小平板用出街用.. 唔錯..

幾錢?其實本身想買曲面mon,睇中70,但磨磨下90又出又好似唔錯

伯爵府

pochario 發表於 23-11-21 09:25
謝謝回覆。

睇吓你想要乜功能,畢竟90級數高X9b少少

珍珠宮

pochario 發表於 23-11-21 09:51
幾錢?其實本身想買曲面mon,睇中70,但磨磨下90又出又好似唔錯

我買 512gb.. ¥6599..
原本睇中 magic v2.. 但過萬有啲貴..
所以買 vpurse.. 平平地用來做備機..

侯爵府

kl1 發表於 23-11-21 09:53
睇吓你想要乜功能,畢竟90級數高X9b少少

其實一早睇中70,因為想要曲面。拖拖下又出咗個90喎
我見官網要3499,中移動就2799,佢送隻honor watch好冇用呢?平幾舊好定要隻錶好?

男爵府

我用緊 70。好用,勁似華為。買了部x9a 俾我媽 先二千幾蚊,256gb,抵用。

70 開始out了 要買就買90或者512gb容量的

伯爵府

pochario 發表於 23-11-21 10:06
其實一早睇中70,因為想要曲面。拖拖下又出咗個90喎 。
我見官網要3499,中移動就2799,佢送隻hon ...

我都係試用中。中移動使唔使join plan?隻錶睇下你會唔會用,隻錶都千幾蚊,可以記錄做運動、睡眠、步行其實都有用。今期榮耀半賣半送。我買X9b$2699送隻錶都$1699,仲送爆屏維修$899同一個機殼$199,真係抵到爛。你試下去衛訊問下90有無嘢送先,然後再決定去邊度買。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

pochario 發表於 23-11-21 10:06
其實一早睇中70,因為想要曲面。拖拖下又出咗個90喎 。
我見官網要3499,中移動就2799,佢送隻hon ...
我壞機先迫住買70, 遲少少就出左90, 梗係買90喇
放下自在

珊瑚宮

pochario 發表於 23-11-21 09:51

我用緊90,剛出就買。
Sales話70影相麻麻
90一般啦,咁既價錢, 佢係ok。
但電唔太襟用,可能用5G用電快掛。

珊瑚宮

kl1 發表於 23-11-21 10:12
我都係試用中。中移動使唔使join plan?隻錶睇下你會唔會用,隻錶都千幾蚊,可以記錄做運動、睡眠、步行其 ...

之前90送手機殼, 藍牙耳機, 額外充電線+插頭

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

pochario 發表於 23-11-21 09:25
謝謝回覆。

x9b 粒CPU慢 Qualcomm SM6450 Snapdragon 6 Gen 1 (4 nm)

90 pro 粒CPU快 Qualcomm SM8475 Snapdragon 8+ Gen 1 (4 nm) 影相好的

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

用咗70年幾, 我一出就買, 嗰時送咗對earphones。我華為轉Honor, 佢哋個系統其實一樣, 所以好易上手, 影相我覺得ok, 可能我要求不太高, 缺點係得一個揚聲器, 好細聲咁, 另外前置鏡頭冇得放大。如果依家買我會揀新一代嘅90

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我睇中榮耀v purse但淨係得國版,sales 話下月可能正式用到Google, 但同時亦擔心始終國版未必用到所有app, 有冇人可以講下國版機嘅唔方便嘅地方?

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

pochario 發表於 23-11-21 08:25
打算買中價款,糾結緊70定90,定有更好選擇?心目中想買512GB,不過如果性價比高, ...

過兩日100pro就發佈

侯爵府

kl1 發表於 23-11-21 10:12
我都係試用中。中移動使唔使join plan?隻錶睇下你會唔會用,隻錶都千幾蚊,可以記錄做運動、睡眠、步行其 ...

原來唔使官網買會都送,經特約經銷商然後自己上網登記就得

伯爵府

pochario 發表於 23-11-21 12:27
原來唔使官網買會都送,經特約經銷商然後自己上網登記就得

衛訊即刻幫我登記埋,然後過兩日就可以去換領中心攞,最緊要帶返張單

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊