潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

今年慶幸出左一個QB, 下次諗緊要KP or B25 grey tone. 謝謝分享

珍珠宮

好媽媽勳章

今年出咗KP同k25, 基本系列總算出晒,出年想出touch b同special buckle c19/24, 不過都係隨緣,出到就出,出唔到都唔強求

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

2024 希望出個 KD

男爵府

blackypurin 發表於 23-11-25 11:49
今年出咗KP同k25, 基本系列總算出晒,出年想出touch b同special buckle c19/24, 不過都係隨緣,出到就出, ...

好勁,1KP 1K25!
Touch 款可能又要配多小小,我怕怕真係配到驚
Constance Sa講左已經唔係QB, 希望易小小!大家(emoji)(emoji)

男爵府

biancaho7 發表於 23-11-25 14:41
2024 希望出個 KD

我自己冇KD, 可能真係好用,好多人都想出!
大家(emoji)(emoji)

珍珠宮

好媽媽勳章

3wa4 發表於 23-11-25 17:03
好勁,1KP 1K25!
Touch 款可能又要配多小小,我怕怕真係配到驚
Constance Sa講左已經 ...

我今年個KP真係配到怕,曾經都想出KD但又係聽聞勁難出,所以我都放棄了。

伯爵府

3wa4 發表於 23-11-25 09:53
今年慶幸出左一個QB, 下次諗緊要KP or B25 grey tone. 謝謝分享

今年出咗KP、mini C、Constance to Go同Halzan 25,以前慣咗1:1或少於1:1出QB,呢幾年吓吓over 1:1甚至更高,真係好唔慣,所以出年諗住佛系亦未有明確明標,如果真係有得諗,Birkin toile、Kellycut或Kelly elan會有興趣。

複式洋房

3wa4 發表於 23-11-25 17:04
我自己冇KD, 可能真係好用,好多人都想出!
大家(emoji)(emoji)

真係好用,剛剛十一月頭出左(emoji)(emoji)

男爵府

ChristyHayden 發表於 23-11-25 20:39
今年出咗KP、mini C、Constance to Go同Halzan 25,以前慣咗1:1或少於1:1出QB,呢幾年吓吓over 1:1甚至更 ...

已經很不錯了,mini c 也要超過1:1嗎? 你嘅wish list 都幾special, (emoji)(emoji)

男爵府

NgKat_FB 發表於 23-11-25 21:41
真係好用,剛剛十一月頭出左(emoji)(emoji)

使唔使1:2?真係配到個心離一離…

男爵府

blackypurin 發表於 23-11-25 18:01
我今年個KP真係配到怕,曾經都想出KD但又係聽聞勁難出,所以我都放棄了。
...

KP也不錯吧!應該幾好裝嘢?

複式洋房

3wa4 發表於 23-11-26 09:21
使唔使1:2?真係配到個心離一離…

要,超過,不過出到金金

大宅

今年都係一如既往嘅佛系,淨係出咗Birkin 3-in-1 同Mini Lindy。下年繼續佛系,睇吓可唔可以出到C19 / KP / MK2

珍珠宮

好媽媽勳章

3wa4 發表於 23-11-26 09:22
KP也不錯吧!應該幾好裝嘢?

放得多過mk2, 不過其實我比較鍾意解放雙手,KP只可以手抽,相對地無咁方便,b仔都叫可以穿入手腕,KP真係只可以手指「的」住

伯爵府

3wa4 發表於 23-11-26 09:19
已經很不錯了,mini c 也要超過1:1嗎? 你嘅wish list 都幾special, (emoji)(emoji)

Mini C估計1:1左右,唔太肯定,因為等KP期間有照買嘢,最後個總spending用嚟出咗KP同mini C,唔係分開計。
以前1:1或少過1:1的年代已出咗B25、B30、K28、Kellycut、mini C、C24、KP、MK2、mini L,同時嘅0配甜品年代出咗L26、Bolide27、GP36、P18、mini halzan,所以喺疫情以來的高配年代再出B25、K25、mini C、KP同MK2,因有對比而都幾肉赤(好在甜品都仲係唔洗點扣),所以如果依家配比仍然繼續高企的話,都唔知仲出唔出袋好,所以個wishlist可能會有d如你所說 “special”

男爵府

Baobe 發表於 23-11-26 11:16
今年都係一如既往嘅佛系,淨係出咗Birkin 3-in-1 同Mini Lindy。下年繼續佛系,睇吓可唔可以出到C19 / KP / ...

佛系出到靚袋都開心嘅,最怕佛系乜都出唔到啫…

男爵府

blackypurin 發表於 23-11-26 13:21
放得多過mk2, 不過其實我比較鍾意解放雙手,KP只可以手抽,相對地無咁方便,b仔都叫可以穿入手腕,KP真係 ...

咁又係,咁我都要考慮吓應唔應該出KP, 解放雙手真係好重要

男爵府

ChristyHayden 發表於 23-11-27 00:19
Mini C估計1:1左右,唔太肯定,因為等KP期間有照買嘢,最後個總spending用嚟出咗KP同mini C,唔係分開計。 ...

你好似乜嘢袋都已經有,以前一比一年代,我淨係識得出BKC, 嗰陣時都冇咁多款,而家有其他款,可惜樣樣都要高配…望門輕嘆…

大宅

如果計2023年,出左halzan 25, Mini e, P18, KP, 因為等KP, 所以今年出唔到QB. 如果計對上一個QB到而家,就仲有個L26.

其實今年配比咁高,出年可能更高,本來想出年出多個K25, 而家諗不如出甜品算啦

大宅

今年出左halzan25同 MK2 好開心呀!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊