自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

事緣結婚周年,今晚送左隻錶俾老公,放在佢床頭,等佢放工返來自己發現,寫埋心意卡俾個驚喜佢,點知佢D 反應完全意料之外,"乜事呀,買隻咁既錶,蹝哂D 錢,完全唔值" "色同款都唔鐘意,仲要咁貴,俾你搞到腰骨都赤埋,blah blah blah......" 我就一路煮飯一路0咸。。。。。。事後佢都話多謝我既心意,但隻錶完全唔鐘意 (錶行講明話無得退或換),依家隻錶佢放左起廳無理到,我都講左佢選個第二隻,呢隻錶我自己帶返 (但個款好男人款),佢反應又係 ""仲黎,仲唔夠肉赤?" 但明明係我自己錢買俾佢。。。。

子爵府

邊隻牌子同款先?同埋價錢?
貴錶真係有機會唔係個個都鍾意,要了解清楚先架喎

子爵府

millmill 發表於 23-11-28 02:33
邊隻牌子同款先?同埋價錢?
貴錶真係有機會唔係個個都鍾意,要了解清楚先架喎
...
周杰倫做代言果間,公價,幾萬元,結婚咁多年,我無乜送過禮物俾佢,佢就送過好多俾我。。。。,其實果間錶行佢行過,有停低睇過架,仲睇到眼金金,我先以為佢鐘意,俾個驚喜佢。。。個款都係大路款。。。佢D 反應真係令人好難受。。。

伯爵府

KittyMelody1 發表於 23-11-28 02:22
事緣結婚周年,今晚送左隻錶俾老公,放在佢床頭,等佢放工返來自己發現,寫埋心意卡俾個驚喜佢,點知佢D 反 ...

下年唔好再買,勞民傷財才又動氣。
在我來說好好食餐飯有啲儀式感就夠了。

E_gold8806    發表於 23-11-28 13:47

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

KittyMelody1 發表於 23-11-28 02:22
事緣結婚周年,今晚送左隻錶俾老公,放在佢床頭,等佢放工返來自己發現,寫埋心意卡俾個驚喜佢,點知佢D 反 ...

我C6試過有年買咗個新款名牌袋俾我,我覺得個款好肉酸但佢話可以退,換款,我費事要佢去換,就多謝佢&放在櫃,多年來只用咗幾次

咁你話係咪嘥咗錢又唔啱用,嗱,我依然愛我C6架!

唔好唔開心,錫返

男爵府

KittyMelody1 發表於 23-11-28 02:39
周杰倫做代言果間,公價,幾萬元,結婚咁多年,我無乜送過禮物俾佢,佢就送過好多俾我。。。。,其實果間錶 ...

我嘅經驗有D似你老公,我有次行過Pandora想八下點解咁多人鐘意,其實我自己唔鐘意覺得好唔抵,轉頭我老公就買咗條7/8千蚊嘅手鏈比我,當然我有扮鐘意啦,但其實心入面覺得好唔抵唔值呢個價啦,而家一年都無拎出黎戴一次!

子爵府

capricornbb 發表於 23-11-28 02:47
我C6試過有年買咗個新款名牌袋俾我,我覺得個款好肉酸但佢話可以退,換款,我費事要佢去換,就多 ...
謝謝你。。。

你都好,有得選擇換同唔換。。。。。

水晶宮

KittyMelody1 發表於 23-11-28 02:39
周杰倫做代言果間,公價,幾萬元,結婚咁多年,我無乜送過禮物俾佢,佢就送過好多俾我。。。。,其實果間錶 ...

睇,無買,可能佢都覺得唔值

子爵府

LoveCorgi2 發表於 23-11-28 02:45
下年唔好再買,勞民傷財才又動氣。
在我來說好好食餐飯有啲儀式感就夠了。
下年唔買喇,隻錶係補返我咁多年無送既禮物來 。。。

子爵府

咁唔怪之得
其實幾萬蚊或以上嘅錶,除非係Rolex,否則都係一齊揀好啲

子爵府

ctsang 發表於 23-11-28 02:48
我嘅經驗有D似你老公,我有次行過Pandora想八下點解咁多人鐘意,其實我自己唔鐘意覺得好唔抵,轉頭我老公 ...

Exactly!
我都收過,又唔係平,但又真係麻麻,我情願收金

子爵府

ctsang 發表於 23-11-28 02:48
我嘅經驗有D似你老公,我有次行過Pandora想八下點解咁多人鐘意,其實我自己唔鐘意覺得好唔抵,轉頭我老公 ...
哈,你識做囉,扮鐘意。。。。有D人好鬼直接架。。。。D 反應完全意料之外

伯爵府

capricornbb 發表於 23-11-28 02:47
我C6試過有年買咗個新款名牌袋俾我,我覺得個款好肉酸但佢話可以退,換款,我費事要佢去換,就多 ...

我都有類似經驗,真係替佢肉赤,買咗我又唔用。要當時扮開心扮喜歡我啲戲又唔係好好。而家有時節日前都同佢講聲唔駛買嘢。

大宅

哎呀 傻女 唔好喊啦
知道你一定好唔開心
本身想比個surprise 老公 佢又唔鍾意份禮物

唔緊要 經一事蔡一智
以後唔好送錶/男人名牌嘢 ,我記得有前輩分享過,真係對名錶有硏究嘅男人,追求嘅錶起碼至少9-10萬,牌子例如:PP/ IWC/ ROLEX ~款式又唔同,最好叫男士自己揀

下次可能出去2口子食餐好/handmade 燭光晚餐+蛋糕 ,佢就唔會詐型!

抱抱樓主!

水晶宮

KittyMelody1 發表於 23-11-28 02:50
謝謝你。。。

你都好,有得選擇換同唔換。。。。。

我當時無乜喜悅反應,C6都有點不知所措架,所以都明白您感受,或者擺擺吓佢會戴,始終係一隻有用嘅錶

子爵府

millmill 發表於 23-11-28 02:54
咁唔怪之得
其實幾萬蚊或以上嘅錶,除非係Rolex,否則都係一齊揀好啲
Rolex,佢有講呀,呢個價可以買到explorer....。。唉,早響呀。。。。

子爵府

Miss.Holiday 發表於 23-11-28 02:58
哎呀 傻女 唔好喊啦
知道你一定好唔開心
本身想比個surprise 老公 佢又唔鍾意份禮物
謝謝咁多位 jm.....

係,其實 一家三口坐埋食飯已經好好。。。

大宅

KittyMelody1 發表於 23-11-28 03:04
謝謝咁多位 jm.....

係,其實 一家三口坐埋食飯已經好好。。。

男爵府

KittyMelody1 發表於 23-11-28 02:55
哈,你識做囉,扮鐘意。。。。有D人好鬼直接架。。。。D 反應完全意料之外

...

哈哈 因為其實已經扮過幾次,我老公D taste又真係麻麻,有次送手袋又係咁 我而家直頭話食餐好,買個蛋糕,最多要束花已經夠,唔想佢再亂買嘢

子爵府

ctsang 發表於 23-11-28 03:07
哈哈 因為其實已經扮過幾次,我老公D taste又真係麻麻,有次送手袋又係咁 我而家直頭話 ...
哈 哈,學其他 jm 話頭,一係送 金金。。。。。

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊