夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

巳解決

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

想去就去,我不會阻止~

男爵府

如果你唔想佢去, 我覺得你應該佢一開始講既時候就提出,
當下你冇講佢就以為你ok就即刻請晒假, 心情上都已經期待緊,
點知你過幾日先突然唔想佢去, 仲要話佢返黎你要自己去旅行報復,
正常都會唔開心啦, 你老公平時係咩人, 佢為唔為屋企你最清楚,
點解要因為佢一次想行開2-3日就質疑佢10年黎為屋企既付出?

大宅

其實我係咪好小器?之前應承佢係覺得自己已經同佢10年,真係可以大方到佢返大陸叫雞都ok (當然我唔知佢會唔會)。

男爵府

kwingk 發表於 23-11-30 16:35
其實我係咪好小器?之前應承佢係覺得自己已經同佢10年,真係可以大方到佢返大陸叫雞都ok (當然我唔知佢會唔 ...

下?即是你同老公表達過接受佢叫雞?

大宅

冇同佢表達過接受佢叫雞,係我心入面有時會諗偷食咁方便,好難信男人。

已經10年,我同佢仲會有時一日兩次,係佢enjoy 我就要扮enjoy🫠

大宅

你肯定佢一定係去叫雞?而家個個都北上去玩,你同佢一齊咁多年都唔知佢為人?

大宅

回覆 nicekarl 的帖子

我都應該要反思一下,其實佢對家庭真的很盡責,只是我始終會胡思亂想。

男爵府

假設老公無前科,咁同朋友旅行下輕鬆下好正常啫,3日唔長。如果旅行朋友當中有女人一齊去,你肯定又嘈,宜家全男班你都唔想比,咁佢一日到黑返工以外時間就要喺你面前出現嗎?貢獻屋企都可以放下假吧?
樓主根本完全唔信任老公,要玩就算喺香港隨時都可以,聽過有人喺返工趁lunch hour去叫。

大宅

kwingk 發表於 23-11-30 17:06
回覆 nicekarl 的帖子

我都應該要反思一下,其實佢對家庭真的很盡責,只是我始終會胡思亂想。 ...

你錯在應該一早就話唔俾佢去,而係猶豫不決, 我老公對屋企都好盡責,我都冇諗過佢會出軌,佢之前都同我講話,自己一個去旅行,好彩最後我都冇俾佢去,但係其實嗰陣時佢已經出咗軌, 我爭啲仲做咗蠢人book埋機票俾佢去happy

大宅

KILW 發表於 23-11-30 19:02
假設老公無前科,咁同朋友旅行下輕鬆下好正常啫,3日唔長。如果旅行朋友當中有女人一齊去,你肯定又嘈,宜 ...

所有老婆喺知道老公出軌之前,都覺得個老公係聖人,絕對唔會對唔住自己,就算相似咗幾多年都係一樣信唔過

大宅

就係我猶豫不决就比佢入到位,話我唔信佢,成日諗埋d負面野。

其實我都有諗自己是否太專制,不過有時對男人仁慈即是對自己殘忍,為左佢一時快樂就要我單拖湊兩個囡3日! 我自己是專業人仕,工作也繁重,邊個又可體諒我!

男爵府

kwingk 發表於 23-11-30 20:08

其實我都有諗自己是否太專制,不過有時對男 ...

其實問題根本唔喺你有無小朋友要湊事,你無小朋友都唔會想佢去啦,真正原因係無信任。
問心,調轉當你想同朋友去旅行,老公話「對你仁慈咪對自己殘忍,你去玩就我湊哂,你人生所有時間只可返工同湊女。」你咩感受?又無信任又計較,夫妻做到咁有咩意思?你話佢唔體諒,其實你都無體諒佢,要每分每秒大家攬住一齊捱無me time先好?
不過如果你老公行為一向有可疑,或成日去玩唔理屋企,咁就唔係諗比唔比旅行,直接諗仲一唔一齊算啦。

子爵府

kwingk 發表於 23-11-30 20:08

其實我都有諗自己是否太專制,不過有時對男 ...

全男班唔使諗 唔方好野

伯爵府

我唔會猶豫不決既人,之前我老公有問過!話同事們會一齊去泰國,台灣、深圳、澳門(個個月)有試我問我可唔可以join。
我一口拒絕。全男班,都係食煙飲酒賭錢,衰d加埋玩女…..

有左第一次又會有第二次。我唔係唔信任,只係唔想佢痴埋去煙酒蒲。佢要出國要玩我會陪。

(但我拒絕唔比我老公就無黑面既,可能佢都知我為人唔會比,所以佢係無期望下問下

男爵府

花花b 發表於 23-11-30 23:40
我唔會猶豫不決既人,之前我老公有問過!話同事們會一齊去泰國,台灣、深圳、澳門(個個月)有試我問我可唔 ...

直接一口拒絕好地地, 冇期望冇失望, 好過應承左比佢去請晒假滿心歡喜諗住去先黎反口

侯爵府

成件事我覺得唔係信唔信任問題,係點解佢會提出自己同班男人自己去玩幾日,仲要你地有2個女,我先生想去旅行,都只會想同我去,依個反而我覺得係重點,因為佢唔會擲低我一個人係屋企佢走咗去

大宅

回覆 free2020 的帖子

呢個都係重點,佢提出得呢個要求,我會諗原來都有野重要得過我同2個囡,係好失望。

大宅

回覆樓主:

我老公係唔會去過夜,上大陸玩都即日回來,都只是兩次咁多,都係食野 飲酒,即日回家。
我唔會應承佢過夜囉,你一開始不可同意佢過夜 仲三日兩夜。 成班男人,會經得起3日考驗嗎?

子爵府

畀面勳章

KILW 發表於 23-11-30 22:51
其實問題根本唔喺你有無小朋友要湊事,你無小朋友都唔會想佢去啦,真正原因係無信任。
問心,調轉當你想同 ...

Agree w/u..

個人見解,我覺得如果你老公要叫雞嘅 喺香港都會啦。。使乜專登返大陸。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊