自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

有兩個問題:

1. 請問如果買咗15 mins early entry, 究竟係邊個位入?

2. 同埋我買咗 fast pass, 可以入馬里奧園區,但係安排咗5:30黃昏。

想請問我想去馬里奧園區間餐廳食晚餐 or 午餐,我知道需要book餐廳,究竟我點樣可以book餐廳?因為我係黃昏5:30先可以入,相信到時啲Booking已經full晒。

定係我買咗15分鐘提早入園區,第一時間沖入馬里奧餐廳嗰度book食飯?係咪任我book乜嘢時間都可以?(嗰陣時應該係無限制,隨時可以入。)

多謝指教。

子爵府

wcandtt 發表於 24-1-8 21:06
有兩個問題:

1. 請問如果買咗15 mins early entry, 究竟係邊個位入?

我根據我暑假去時做的功課試回答:

馬里奧餐廳無得book的,只可walk in攞飛仔

如果你這情況只可提早入園時衝左入去馬里奥園區食左先

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

有兩個問題:

early entry 入口位,
面向正門右手邊 有間Gift Shop的舖 門口排隊.

馬里奧園區間餐廳即入食嘢或拎整理劵, 冇預約.

水晶宮

fghjkl 發表於 24-1-8 21:30
我根據我暑假去時做的功課試回答:

我想食午餐,或者晚餐,太早食唔落

好多謝你嘅資料。

水晶宮

wiiabcd 發表於 24-1-8 21:40
early entry 入口位,
面向正門右手邊 有間Gift Shop的舖 門口排隊.

明白,好清楚,多謝你。

咁即係我入到去即刻攞整理券,希望抽到lunch time入去馬里奧園區。

請問整理券是否可以一個人,安排抽三張?因為想同一時段。

男爵府

開心吸收勳章

wcandtt 發表於 24-1-8 21:48
明白,好清楚,多謝你。

咁即係我入到去即刻攞整理券,希望抽到lunch time入去馬里奧園區。

你依家download USJ 個app, 將你3個人嘅門票依家入咗個app先,聽日一入場就即刻喺app 度抽Mario 整理劵,3個人會同一時間的

水晶宮

haydor 發表於 24-1-8 21:54
你依家download USJ 個app, 將你3個人嘅門票依家入咗個app先,聽日一入場就即刻喺app 度抽Mario 整理劵,3 ...

明白,多謝你,好清楚

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

有兩個問題:

我個人經驗,你有early entry, 就應該一早入去mario 園區,因為12點左右開始,四圍都是人,連小遊戲都排長龍,我上年5月去時,一早入去,可以玩到4次mario kart, 玩第四次時已經開始要排小小隊,玩完出黎去餐廳拿飛,佢會問你想拿乜野時段,我果次拿1130,因為無食早餐,甘1139返去就不用排隊,因為我入園兩日,第一日是排隊的,我排左差不多一個鐘,第二日就轉拿飛,不知甘多個月後有無改到

到食完lunch,差不多1230,又即刻跑返出去看巡遊,之後就在出邊玩,如果有fp 可以再入去,但就算有fo, 入園時都要排隊…..

男爵府

回覆樓主:

我剛去完的,可以答你
1係右邊有專用入口,有好多職員係度,唔明可以問佢地,大隊同專用入口好近,唔好排錯
2瑪利奧餐廳要人肉排隊,無整理劵或訂位或攞飛
佢門口有寫排隊時間,90mins我上午10點幾排到差不多12點入。提示你,中間排緊如去買野或廁所,因我中間去廁所再入,比職員叫住唔比入去條隊會合朋友,要朋友示意左先入到,避免以為打尖
夜晚無咁多人食,唔使等咁耐

男爵府

CrabPincers 發表於 24-1-8 22:03
我個人經驗,你有early entry, 就應該一早入去mario 園區,因為12點左右開始,四圍都是人,連小遊戲都排長 ...

現在餐廳已經無得拿飛了,要人肉排隊

子爵府

我會暑假去,請教如果只買一天門票係咪買fast pass先夠時間玩曬?我諗梗租鐵路側邊的酒店到時一朝早就去玩。

水晶宮

9999金 發表於 24-1-8 22:08
我剛去完的,可以答你
1係右邊有專用入口,有好多職員係度,唔明可以問佢地,大隊同專用入口好近,唔好排錯 ...

如果係咁,我應該朝頭早有15 mins Early entry我一入去就沖去食嘢比較好啲。

水晶宮

9999金 發表於 24-1-8 22:09
現在餐廳已經無得拿飛了,要人肉排隊

多謝你提醒,咁我決定用15mins early entry, 入去食早餐

請問你知唔知佢餐廳幾點開?

水晶宮

yaumuimui 發表於 24-1-8 22:34
我會暑假去,請教如果只買一天門票係咪買fast pass先夠時間玩曬?我諗梗租鐵路側邊的酒店到時一朝早就去玩 ...

我覺得係,因為幾年前我冇買fast pass, 排到死死下,好浪費時間。

今年我直程book對住園區嘅酒店,行去園區2分鐘,買埋15分鐘 early entry. 再加fast pass x4頃⋯⋯

我估我哋應該玩得晒!

子爵府

wcandtt 發表於 24-1-8 22:46
我覺得係,因為幾年前我冇買fast pass, 排到死死下,好浪費時間。

今年我直程book對住園區嘅酒店,行去園 ...

15分鐘early有咁大作用咩?

水晶宮

yaumuimui 發表於 24-1-8 22:54
15分鐘early有咁大作用咩?

有,因為正常排隊,佢哋會早上五六點就走去排,我自問冇咁好精力。

如果想去馬里奧園區,想直接入去,唔使用fast pass,唔使用整理券,入到去即刻玩,唔使排隊,就係用 Early Entry.

水晶宮

我喺網上,包括Facebook,小紅書, Google ………都搵唔到我想要嘅答案,一上BK,即刻有各位熱心嘅jm 回答,真係好多謝你哋

男爵府

開心吸收勳章

wcandtt 發表於 24-1-8 22:59
有,因為正常排隊,佢哋會早上五六點就走去排,我自問冇咁好精力。

如果想去馬里奧園區,想直接入去,唔使 ...

有個建議你可以考慮一下,聽朝early entry一早入去Mario 玩咗兩個遊戲、同埋啲小遊戲、影相等等。到黃昏時候你的5:30入場,就入去排隊食晚餐,再影夜景,然後喺 Mario shopping, 再去做 tax refund.
當然你朝早亦都可以抽整理券,看看抽到什麼其他時間。

不過你查清楚聽日樂園開門時間,我啱啱喺個Apps見到,聽日開到夜晚7點?至於Mario間餐廳,Apps有寫是9:30 AM開門的。你可以喺apps 看看。

子爵府

wcandtt 發表於 24-1-8 22:59

如果想去馬里奧園區,想直接入去,唔使 ...

謝謝資料

水晶宮

haydor 發表於 24-1-8 23:04
有個建議你可以考慮一下,聽朝early entry一早入去Mario 玩咗兩個遊戲、同埋啲小遊戲、影相等等。到黃昏時 ...

多謝你嘅建議,不如我俾你睇我個fast pass,你有冇其他建議俾我?

唔該唔該

attach1/tmp/phpyJdzdj

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊