自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有冇人試過上深圳嗰間叫做(藤野造型)染髮剪髮?見佢好多分店。

男爵府

2024年龍年勳章

我都打算染髪,但見FB深圳吃喝玩樂𠆤谷分享好似都幾貴,價錢同香港差不多

伯爵府

美團睇個價唔平得香港好多,有人分享過仲要人充值入會

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

9157 發表於 24-1-14 09:48
美團睇個價唔平得香港好多,有人分享過仲要人充值入會

至怕要充值果啲

大宅

fanny2014 發表於 24-1-14 08:00
有冇人試過上深圳嗰間叫做(藤野造型)染髮剪髮?見佢好多分店。

呢間會叫人充值,因為充左就有得打7折,甚至5折。如果你抵得住唔比佢sell,就比正價。

la_source    發表於 24-1-15 09:21

子爵府

katyiplee 發表於 24-1-14 10:28
呢間會叫人充值,因為充左就有得打7折,甚至5折。如果你抵得住唔比佢sell,就比正價。
...

係咪真係染得比香港好又平啲?

大宅

Fishbbmama 發表於 24-1-14 13:06
係咪真係染得比香港好又平啲?

我無染髮,我係電髮。我覺得電得ok

珍珠宮

回覆樓主:

剛染完,要漂2次,要highlight, $700人仔,唔知平唔平,但效果滿意。

子爵府

回覆樓主:

剪染頭髮唔會平香港好多, 所以上面只會食

大宅

fanny2014 發表於 24-1-14 08:00

我去過,佢會游說你參加會員 800蚊,我覺得幾煩。我係大眾點評見到有個優惠百幾蚊洗剪染,去到佢游說三百幾個套餐,我見三百幾都ok, 就做。我想前面蔭剪短啲,又話唔好睇,唔肯剪短啲。我覺得麻麻

男爵府

回覆樓主:

剛剛染髮加剪,原本買大眾點評入面一個優惠plan 380蚊 剪染焗油 ,係用歐萊雅染髮劑 .,但髮型師話歐萊雅比較大味啲,如果比多$100嗰隻牌子靚啲,兼完全冇味嘅,咁我要求佢喺我面前即開嗰隻染髮劑 ,染出來完全真係冇味的 , 埋單480, 但係佢話如果做會員,就畀多一倍價錢,即係$1000到,咁就會即刻有七折,變咗$3佰幾, 淨返啲餘額下次再扣 , (暫時覺得幾好幾順滑), 如果過一排覺得ok,下一次先可能就會做會員。
香港之前做個染+剪(中長髮),都要差唔多七百蚊。

已刪除用户

男爵府

Goldfat 發表於 24-1-14 16:48
我去過,佢會游說你參加會員 800蚊,我覺得幾煩。我係大眾點評見到有個優惠百幾蚊洗剪染,去到佢游說三百 ...

百幾蚊嗰啲我初初都有諗,但我覺得咁平,我驚佢唔知畀啲咩嘢藥水,所以今日諗住做三百幾嗰個,跟住三百幾係用歐萊雅, 佢話會大味啲,其實我都知係大味啲,跟住就加多一百蚊做四百幾嗰隻牌子,嗰隻真係染出嚟完全冇味道ok呀, 總括嚟講得平香港二百幾蚊。
咁即係證明個髮型師有要求,佢覺得你可能啲啲髮蔭剪短啲真係冇咁靚呢

大宅

fanny2014 發表於 24-1-14 17:01
百幾蚊嗰啲我初初都有諗,但我覺得咁平,我驚佢唔知畀啲咩嘢藥水,所以今日諗住做三百幾嗰個,跟住三百幾 ...

我係香港458蚊洗剪染用shiseido.

我係大眾點評見到用Shiseido 要人仔500蚊以上,所以我就唔會再諗上去整頭髮了。

男爵府

Goldfat 發表於 24-1-14 18:18

我係大眾點評見到用Shiseido 要人仔500蚊以上,所以我就唔會再諗上去整 ...

你喺香港邊間salon呀?可以用shiseido,四百幾蚊咁平,介紹下

珊瑚宮

fanny2014 發表於 24-1-14 17:01
百幾蚊嗰啲我初初都有諗,但我覺得咁平,我驚佢唔知畀啲咩嘢藥水,所以今日諗住做三百幾嗰個,跟住三百幾 ...

3百幾人仔, 即差不多4百港幣
呢個價, 我係香港做啦
都係加多百零蚊(我有折), 染髮劑無亞摩呢亞, 完全無味, 剪得又出色, 試多人讚剪得靚。

子爵府

叮妹 發表於 24-1-14 17:00
我見幾個大陸女街坊話上去染剪刀系2百幾又整得幾靚

染髮太平驚用啲唔靚既染髮劑
而家香港整成2千, 平一半用靚料整得靚我都會想試

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

katyiplee 發表於 24-1-14 10:28
...

20年前我幫朋友響大6set up佢間高級髮型屋,大陸金主已經堅持用呢種收錢方法,大陸人用呢種手法先賺未來錢,其實係做死員工

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

fanny2014 發表於 24-1-14 16:54
剛剛染髮加剪,原本買大眾點評入面一個優惠plan 380蚊 剪染焗油 ,係用歐萊雅染髮劑 .,但髮型師話歐萊雅比 ...

叫佢喺你面前開染髮劑同埋調色係一個好聰明嘅做法,仲有做treatment ,我都建議你哋唔好用佢送嗰啲,俾少少錢要靚料, 亦都叫佢喺你面前開加落部機度,否則佢哋真係會用護髮素加水做焗油送俾客!
喺大陸嗰幾個月真係令到我眼界大開,真係賺錢可以有幾卑鄙無恥

子爵府

Goldfat 發表於 24-1-14 18:18

我係大眾點評見到用Shiseido 要人仔500蚊以上,所以我就唔會再諗上去整 ...

我見沙田shiseido 染髮都要650(我無試,唔知有無其他附加費)勞煩介紹吓

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊