自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

DEL

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

最簡單,睇吓屋苑用邊間管理公司,直接打去搵負責物業經理投訴管理處手法不當

大宅

ikokam 發表於 24-1-17 10:46
私樓管理處玩針對 (求識法律人幫忙)
事源我單位樓下有某女事主投訴,話上層露台不停滴水落佢露台,

入一次屋最好,你乜都唔俾,叫管理處點處理

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

露台都有人滴水落黎,青到四個角都白哂,我出示左圖片 但係佢地話要上黎睇,
但唔想佢地入屋。-->你有照片,咁人地要求入屋睇真點也合理。又要投訴,又要唔俾人入屋,管理處難做。

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

搵出滴水單位還你清白咪好囉,如果真係唔關你工人事!
你樣樣都no !

大宅

你住喺茘枝角收押所?

大宅

你住喺茘枝角收押所?

大宅

2024年龍年勳章

回覆樓主:

CCTV 同樣地可以証明您清白。

佢地点会影屋入面!会否谂多左

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

試過樓上新嚟咗個姐姐
有一次洗完沙灘蓆就即刻晾出去倒水咁滴落嚟
另外一次洗完地氈又係即刻晾出去滴水落嚟
打電話去管理處
管理員上嚟睇到
上去同佢講咗
佢之後就冇再咁做

男爵府

2024年龍年勳章

你放人哋入屋睇,人地先證實唔係你問題喎!
問返管理處,CCTV 角度係邊?佢裝之前有通知同標示,唔算反法喎。
有錢既咪請律師,去法庭申請禁制令,禁止樓下同管理處就呢件事騷擾你。

伯爵府

cctv影全座 x單位,唔係只影你,唔算針對吧。 你投訴但又唔俾入屋睇,咁點搞

象牙宮

1. 我做法會先好好檢討自己, 再去和人理論。

2. 洗衣机洗完衣服, 怎會有水滴?

3. 手洗衣物, 在沖涼干, 先滴干, 再出去露台外面涼, 工人是信不過的物体。 永都檸干。 自己去觀察吧。

4. 最好給菅理人上門檢。

我母親家冷氣也被人說滴水落佢露台。 她有給菅理人員上來。
不敢開冷氣。买了接水袋來 settle

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

你係有掠衫出,又話唔會有影響,
又話有証據樓上滴水,
又唔比人屋睇,其實你想點呢?

侯爵府

開心吸收勳章

正如冷氣機滴水都係要開門比管理員望下邊一層滴, 如果再有投訴應該配合即時開門比管理員, 證明吾關你事. CCTV只係影外牆, 好多高空擲物都係靠CCTV.

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

唔入你屋又點証明, 啲水唔係你滴落樓下?
CCTV影住全幢大厦, 點會只係針對你一個單位?

男爵府

回覆樓主:

唔比人入屋睇,管理處可能覺得你係麻煩戶,因為你比咗個唔好印象佢地

侯爵府

睇到呢句就99%肯定你工人講大話
因為如果這兩仵衣物不滴水,就晾在露台範圍內。
為什麼她要晾在露台外呢?因為衣物滴水呀!滴到露台地面濕哂要抹地,她當然不願意增加自己的工作量

attach1/tmp/php0oVIlc

男爵府

回覆樓主:

不過都想問大家,我聽過有屋苑露台唔晾得衫,亦聽過屋苑管理處唔可以裝 cctv 影滴水同高空擲物,係咪真?

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

bks2014 發表於 24-1-17 11:10
為什麼她要晾在露台外呢? ...

同埋之後個句"我覺得應該唔係我"
其實樓主都已認定唔關自己事咁

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

bks2014 發表於 24-1-17 11:10
為什麼她要晾在露台外呢? ...

其實我都覺得好大機會係工人姐姐,你問佢,佢打C都話唔係,唔關佢事,no no no la!
工人姐姐應承完你.都可以陽奉陰違,你又唔係屋企睇實佢!

首頁

尾頁

跳至