自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

你會去定唔去?睇大圍?自己時間?下屬公司有人走都邀請埋總部嘅中層同高層,走嘅係助理經理。大家搵緊藉口唔去。
其實個搞手係咩心態?

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

揾你地夾錢

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

TMC3012 發表於 24-1-25 20:39
揾你地夾錢

肯定搵人夾錢!
記得以前公司有隻狗公溝姣婆同事,姣婆就嚟生日,狗公向大家眾籌同姣婆做生日。講返正題,唔熟唔想去要say no!! ,求其話有好姊妹/老公/媽咪入嚟同我食飯。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

唔係離職既請咩?搞乜farewell, 又唔係大老闆離職公司請,點會係其他同事請?話唔得閒唔去亦唔夾錢。

子爵府

Ritzmary 發表於 24-1-25 20:52
肯定搵人夾錢!
記得以前公司有隻狗公溝姣婆同事,姣婆就嚟生日,狗公向大家眾籌同姣婆做生日。講返正題, ...

走個個的確係姣婆,不過已經係四十人妻有仔女,我一定唔去架喇。我覺得佢哋搵到咁遠咁疏總部夾錢有點核突。

我諗緊係咪想我簽單請曬,我同另一部門阿頭早排話約走個個上司同上上司聯誼食晏,但後尾有人出差夾唔到時間不了了之。本身係諗住我地公數或私人請佢哋。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

唔熟唔想去就say no, 要你簽單唔事先講明我唔會簽,屈人最離譜。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

snow.white 發表於 24-1-25 19:48
你會去定唔去?睇大圍?自己時間?下屬公司有人走都邀請埋總部嘅中層同高層,走嘅係助理經理。大家搵緊藉口 ...
總部唔可以咁小事被驚動
唔好啋佢地

侯爵府

yuyueng 發表於 24-1-25 21:01
唔係離職既請咩?搞乜farewell, 又唔係大老闆離職公司請,點會係其他同事請?話唔得閒唔去亦唔夾錢。 ...

同人farewell 緊係夾錢請離職個同事架啦,離職同事就會比散水餅啫

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

老實,唔係自己老闆或親密戰友我唔會出席呢D聚會! 人來人去好平常! 但Dept 迎新如果自己係人上司就一定要到同去埋單

子爵府

Gorgor0612 發表於 24-1-26 02:19
老實,唔係自己老闆或親密戰友我唔會出席呢D聚會! 人來人去好平常! 但Dept 迎新如果自己係人上司就一定要 ...

係呀,來來去去實在太多太密,隔離部門我末join ,尤其工作上無乜交流個種

大宅

回覆樓主:

唔去

琥珀宮

你會去定唔去?睇大圍?自己時間?下屬公司有人走都邀請埋總部嘅中層同高層,走嘅係助理經理。大家搵緊藉口 ...

佢都走,唔使應酬佢啦,除非本身好fd底

象牙宮

回覆樓主:

唔熟唔去,唔好阻我私人時間

侯爵府

咁多AM, 真係樣都未必認得 唔會去囉

大宅

回覆樓主:

唔熟唔會去囉,除非你直屬上司帶頭叫大家去,咁就會變咗俾面派對

別墅

rose-mag 發表於 24-1-25 23:42
唔熟唔想去就say no, 要你簽單唔事先講明我唔會簽,屈人最離譜。

Agreed

翡翠宮

回覆樓主:

唔熟唔會去

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

通常同事離職,請食散水餅...
有陣時,老闆/高層出$請下午茶...
我地唔會夾$喎

象牙宮

手係咩心態?搞下,
冇人參與就搞唔到。交差。唔关我事架。搞成是我功勞呀。
走人。你去做咩?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

水晶宮

唔熟唔去

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊