自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

麥大力上載數張照片,包括滑雪相以及躺於病床的照片,當中他以英文撰文:「Ending the lunar new year with a bang, or perhaps I should say a snap! When good times go bad - managed to break one of the hardest bones in the human body to break - how’s that for an achievement? End of Ski season 2024. - Here’s the thing, I haven’t told the folks yet, let’s see how fast word spreads within a Chinese family. Guesses? broken femur skiseason over postsurgery lalaland longrecovery slowprogress byebyeabs chinesefamily mountsnow vermont usa (農曆新年以「砰」一聲結束,或者我應該「啪」一聲折斷! 當好時光轉壞嘅時候,設法折斷人體最堅硬嘅骨頭之一,呢個係咩嘢成就?2024 滑雪季結束。事情就係咁,我仲未話俾大家知,你估下呢個消息喺中國家庭裡可以傳播得有幾快?)」

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

睇見都覺得好痛

男爵府

滑雪係咪好易受傷 ?

珍珠宮

回覆 shirley784 的帖子

都係呀, 我之前同事有個朋友, 滑雪撞樹, 暈一暈以為無事, 返香港後就常感冒睇極唔好. 佢後尾去醫院一照, 原來腦有個血包, 要自簽同意書即日做開腦手術

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

滑雪係高危活動

珍珠宮

紫翹 發表於 24-2-7 09:44
回覆 shirley784 的帖子

都係呀, 我之前同事有個朋友, 滑雪撞樹, 暈一暈以為無事, 返香港後就常感冒睇極唔 ...

嘩!

以前有新聞報過,有個家滑雪唔知點樣發生意外搞到有人過身,呢個運動好高危

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

見到都覺得好痛

珍珠宮

Protea 發表於 24-2-7 09:55
滑雪係高危活動

唔識滑更高危

goldpiglet    發表於 24-2-7 13:41

伯爵府

回覆樓主:

陰公

伯爵府

回覆樓主:

完全唔鍾意滑雪,一跌又傷

伯爵府

2024勳章

sogoode 發表於 24-2-7 09:27
麥大力上載數張照片,包括滑雪相以及躺於病床的照片,當中他以英文撰文:「Ending the lunar new year with ...

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

滑雪真係好危險...

大宅

shirley784 發表於 24-2-7 09:38
滑雪係咪好易受傷 ?

感覺上覺得好危險

瑪瑙宮

痛 s

侯爵府

伯爵府

shirley784 發表於 24-2-7 09:38
滑雪係咪好易受傷 ?

係,衝力太大

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

祝早日康復

見到都痛

水晶宮

見到都痛

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊