自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

雯雯於深夜時分在IG限時動態發佈千字文,透露屋企發生不幸事件,不但狗狗生病,而且仔仔患上自閉症,更有過度活躍的症狀,最近更意外跌爆耳朵,令在照顧上更加心力交瘁。雯雯寫道:「2024一開始就已經好不幸,有最錫我嘅親人不幸患上癌症,再有兩個狗狗痾血,心臟、肝、胰臟炎,再有一個仔確診autism plus hyperactivity ,坦白講照顧呢類小朋友,無論係身心情緒都係好大嘅學習。我一個人真係冇能力,同一時間可以照顧到四個小朋友,應該話可以照顧到,但係會有一定嘅危險。」

照顧四個正常嘅小朋友都唔容易,何況一個係自閉症,希望佢為咗仔仔講到做到
https://hk.ulifestyle.com.hk/topic/detail/20026717

大宅

生唔生佢有得揀,佢地咁樣環境仲要生4個,而家又要呻

子爵府

佢請到工人即係有資金啦? 之前又扮窮

珍珠宮

不如開個專頁講

珍珠宮

回覆樓主:

雖知佢唔值得同情,好多人話佢自己拿黎!

也希望大家比多啲空間佢!佢在自己平台發洩咪由佢up.
如果佢四個仔有乜事,相信大家都唔會想見到,其他人繼續發表黑心留言就由其他繼續做,自己也可以有品德唔做唔share !

睇佢哋唔過眼,留言鬧佢哋都一樣無用架,只會迫死佢哋!

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

自閉同情。但我更敬佩那些默默照顧不開聲的媽媽們。

係仲有冇其他藉口?唔該條八婆一次話講哂佢,唔使麻煩樓主轉貼。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

珍珠宮

days.bb 發表於 24-2-27 12:32
佢請到工人即係有資金啦? 之前又扮窮

應該有資金嘅,但老公係咪肯比錢就唔知喇!

好似話佢乜資助都申請唔到?無記錯佢無資格拿
綜援?!

水晶宮

點都好啦,希望佢哋真係姐姐到左後就比心機工作搵錢,唔好再呻了

la_source    發表於 24-2-27 14:18

侯爵府

無能力唔係而家先出現既問題。生一個好停啦。根本累死自己幾個仔。兩個無用算啦,唔好係到扮慘。

言語治療個d好貴,想搵人接濟比仔去上堂改善情況?

養得動物就要養佢過世,佢有病想掉左佢?定搵水魚比錢你地去醫動物?我估有錢過手都唔係即時處理問題吧!
咁鍾意生仔去第二度做代母吖

侯爵府

唔生都生左4個,仲要有一個有特殊需要的,咁其實都幾難搞,應該佢一個搞唔掂,所以Steven 都開唔到工
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

侯爵府

真心覺得睇實另一半,紮左會唔會安心出去搞女人,定就手搵工人解決

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

自力更生啦
揍仔冇時間又有咁得閒寫千字文?
自稱婚姻不幸又不停生
我覺得佢D小朋友係比佢利用來做藉口來眾籌,
呢D人你愈比錢佢, 佢就愈攞D仔來賣慘
大個冇哂自尊
唔理佢就啱!

珍珠宮

減齡達人勳章

cara.mak 發表於 24-2-27 12:37
應該有資金嘅,但老公係咪肯比錢就唔知喇!

好似話佢乜資助都申請唔到?無記錯佢無資格拿

無資格拎綜援,即係搵錢夠生活或大把資產。根本唔係窮,係佢哋大花筒高消費。

子爵府

syne403 發表於 24-2-27 12:29
雯雯於深夜時分在IG限時動態發佈千字文,透露屋企發生不幸事件,不但狗狗生病,而且仔仔患上自閉症,更有過 ...

「個狗狗痾血,心臟、肝、胰臟炎」,佢點知呀,同狗狗睇咗獸醫?佢會有錢睇獸醫咩!覺得佢老作博同情,等啲人科金!

男爵府

睇見壓力好大,唔知講咩好。
養動物都花費唔少,何況養人。。。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

無能力養又要生,成日拎4個仔女出嚟賣慘,唔會覺得佢係一個有幾好嘅媽媽,自作業,真係為仔女好嘅就安份守己靠自己,唔好要人施捨攪到啲小朋友好似乞衣咁。

瑪瑙宮

沒完沒了.

無能力唔明生咁多做乜, 鄧小朋友慘. 尼幾個小朋友只會越大越慘, 唉.

子爵府

回覆樓主:

賣慘.............完。

珍珠宮

野原美冴 發表於 24-2-27 12:51
無資格拎綜援,即係搵錢夠生活或大把資產。根本唔係窮,係佢哋大花筒高消費。
...

唔鬼理佢哋,佢無向人眾籌由鬼佢 好多人都扮演悲情女主角,然後公審老公,佢只係表表者! 無需理會這些人,愈理佢,佢就愈扮更慘

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊