自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

Q1) 請問有無邊間集運送上門會平點?
Q2) 請問菜鳥官方集集運係唔係可以送到上門?
謝謝提供意見

情況如下:
地板貼尺寸 : 60*60 cm
原本想灰色地板貼用係房,再買多5平方(14片)便可,但佢送錯啡色款
佢售後話只肯退番HKD40.00,但我集運送屋企都比咗HKD120.00運費(12kg), 諗住啡色唔好浪費用係客廳,啡色要買多20平方(56片)

預計要買:
區域1:房
買灰色5平方 (14片)重量:12kg
原用量合共要10平方

區域2:客廳
買啡色20平方(56片) 重量:48kg
原用量合共要 25平方

合計:
重量: 60kg
集運送上門要HKD501.00

水晶宮

回覆樓主:

搵有紅圈的字plus 商店 滿99元免費運落嚟香港
attach0/tmp/phpPbqAK1

別墅

回覆 spikenard 的帖子

spikenard, 多謝你花時間回覆幫忙
原來有99元直送香港,等我之前仲咩都送哂去集運倉,集運運費愈嚟愈貴

大宅

呢啲貼完好易又起返出黎,唔係咁耐用

別墅

回覆 雪媽bb 的帖子

係,都有睇到反映冷縮熱漲問題,會試吓係la與la之間唧膠收邊因為用係雜物房,唔係成日有人入去,原本個木地板已經花咗,唔想再用木,打理好麻煩諗住依類低成本,可以試吓自己貼,等日後大裝修先再換,謝謝提點

男爵府

我廚房有貼,又熱又濕都無事喎。

別墅

回覆 lflxl 的帖子

幾好喎,我睇人貼出嚟都幾靚,廚房靚煮野食都開心就咁貼落去,眼不見為淨

水晶宮

KarsonReggie 發表於 24-2-27 16:58

我蠢左好耐先學識,佢係貴少少但計番運費和人仔對換價,再加你唔止買1樣野時加起的重量運費貴過冇plus

別墅

依家仲有18元免直運,慳得1蚊得1蚊,好在你分享吓,我現時比人民幣,好過比港幣,我見集運差成10蚊,無謂蝕

翡翠宮

KarsonReggie 發表於 24-2-27 16:58

99包郵要自取,唔係送上門,自取點近可以考慮。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

spikenard 發表於 24-2-27 15:16

免運去自提點咋
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

lyh80115 發表於 24-2-27 21:46
99包郵要自取,唔係送上門,自取點近可以考慮。

樓主60kg, 就算有車仔都唔係易
放下自在

水晶宮

好媽媽勳章

spikenard 發表於 24-2-27 15:16

試過買個有plus嘅鞋櫃,到官集倉後話係大型包裹,要另付運費
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

珍珠宮

呢啲係咪易崩角、易裂咩?
運費係好難慳,本身都要特別包裝喎
樓主留意下
我識人淘地板磚無為意,淘落嚟全部裂、崩角
得不償失

象牙宮

回覆樓主:

我就啱唔啱幫同事用plus, 伏了,以為包郵上門,只係比上門費,點知只係自提先免!
仲要一單買兩件,官運唔識識別訂單,話入唔到倉,沿路退左1件,做退款
放下自在

水晶宮

patpat234 發表於 24-2-27 22:14
試過買個有plus嘅鞋櫃,到官集倉後話係大型包裹,要另付運費

你要運上樓嗎?

水晶宮

cattz288 發表於 24-2-27 22:24
我就啱唔啱幫同事用plus, 伏了,以為包郵上門,只係比上門費,點知只係自提先免!
仲要一單買兩件,官運唔 ...

我知免的係自提點,上門要錢架

水晶宮

yurijm 發表於 24-2-27 22:21
呢啲係咪易崩角、易裂咩?
運費係好難慳,本身都要特別包裝喎
樓主留意下

我貪平都冇淘,淘磚1塊10幾蚊,我香港買1塊百幾蚊,肉痛都香港買

公爵府

2024年龍年勳章

cattz288 發表於 24-2-27 22:24
仲要一單買兩件,官運唔 ...
不嬲包郵都只係去自提點

你買兩件係買咩?

象牙宮

凌陵綾 發表於 24-2-27 22:46
不嬲包郵都只係去自提點

兩個架, 要計體積重
放下自在

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊