自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

https://www.hk01.com/article/999 ... articlecopy&utm_medium=referral

而Tommy日前就撰文表示,當年E-kids的名字都由曾志偉改,而且前身名字「A4」更尷尬!Tommy發文時未有開名,全程以「153」稱呼對方,但就附註了曾志偉飲醉酒的舊照,他說得悉對方幫新組合改了個「X名」,心想對方是否飲醉了,但又覺得不意外,並說突然覺得對方當年幫自己組合改名做「E-kids」已不算太「X」,他說:「話說原本我哋唔係叫E-kids的,153第一個幫我哋改嘅名,仲癲!係叫做 『A4!!!』當時年少輕狂的我喺佢哋興高采烈咁隆重介紹我哋嘅時候衝口而出咁講咗句,我:『A4???紙嚟㗎???』之後全場靜晒,然後153即時黑面加散會。」

他說自己再三堅持下,組合才成功改名做一個較易接受的隊名「E-kids」,不過前隊友林詠倫(Alan)就在社交平台指Tommy講大話,轟Tommy抽水攞光環,他說:「我可以好肯定A4唔係曾志偉改,E-kids又肯定係公司改~好心唔好成日抽水攞光環喇!」

他激動說:「他表示:「因為未出道時係4個人,當時經理人改叫『A4』不是曾志偉改的,第二笑A4紙是當時出席某D活動,我哋經理人介紹俾林珊珊識時(珊珊姐)就開玩笑說4A?紙嚟㗎?講真有時唔好咩都出嚟認屎認屁~平時你點話依個話個個都無所謂,但咁屈X以前扶持過你嘅人我就忍唔住(冒住俾人X我都係咁講🤬)要記住你自己風光時就係度X eKids隊友,有水抽時就爭X住光環。真係人無恥便無敵」

之後Alan更開直播評論事件,他認為曾志偉始終是E-kids恩人,自己不會這樣批評對方,又質疑Tommy:「嗰個人始終幫過你,如果比著我都唔會咁樣講,睇得好唔開心,嗰個人幫過你,而家飛黃騰達你就會對人好嘅;但如果幫過你,你自己唔得嘅,一有啲咩你就去『擾』人,咁邊個同你玩啫?」

Alan坦言過往已發生過類似事件,不過自己一向不理會其他人講什麼,堅持行正途,知道E-kids是大家的集體回憶,所以不想多出聲回應。不過今次他確實忍無可忍、睇唔過眼,Alan說:「有人話阿邊個咁樣講,係咪真㗎,我會問,你覺得呢?唔怪得佢哋,佢咁講人哋咪信囉,但係你可以當我同阿Tim死嘅?可以自己咁樣去講,我覺得好搞笑囉!你唔撈啫,大家都撈緊,唔好搞到得罪晒啲前輩,講真,冇佢就冇我哋今時今日。」他更寄語Tommy:「搵唔夠咪努力啲囉,唔使咁樣,我真係做唔出。」

侯爵府

回覆樓主:

果個tommy除了抽水同呃黃人錢,都唔知有咩作為,廢物一個。

babycam    發表於 24-3-13 13:32
E_gold8806    發表於 24-3-13 12:16

侯爵府

回覆樓主:

憎153嘅一定會相信嗰個黃人講嘅嘢,就算有人澄清都無用。

子爵府

回覆樓主:

樂壇曱甴

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

乜佢坐完監喇咩?

子爵府

麟媽媽 發表於 24-3-13 11:25
乜佢坐完監喇咩?

坐完幾個月了。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

麟媽媽 發表於 24-3-13 11:25
乜佢坐完監喇咩?
好似已經去埋英國
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

虎到金來勳章

呢個Alan都唔好得去邊, 擦鞋仔就一定, 我聽講過佢又係食家一名, 個底花過蘿蔔

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

佢d隊友先係正常人思維,懂感恩既人人品唔會點差

子爵府

esmehouse 發表於 24-3-13 11:41
好似已經去埋英國

佢只係去咗幾日,已經返咗嚟。

侯爵府

十一哥 發表於 24-3-13 11:45
呢個Alan都唔好得去邊, 擦鞋仔就一定, 我聽講過佢又係食家一名, 個底花過蘿蔔 ...

一樣還一樣,如果153無講過嗰個隻曱甴所講嘅嘢即係攞明屈人。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

十一哥 發表於 24-3-13 11:45
呢個Alan都唔好得去邊, 擦鞋仔就一定, 我聽講過佢又係食家一名, 個底花過蘿蔔 ...

爛滾係佢自己嘅問題,但佢個前隊友無中生有,佢講出事實,有咩錯?
有時我覺得人嘅思維好怪,嗰條金毛做埋啲衰嘢,唔好得過佢就唔可以出聲?

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

佢前隊友居然走出黎講
不過算吧啦

大宅

依個Tommy所有回應我都無睇好耐了,好小學雞

水晶宮

一人之下 發表於 24-3-13 11:07
果個tommy除了抽水同呃黃人錢,都唔知有咩作為,廢物一個。

連兩個隊友都頂佢唔順忍佢唔住
自由太多會令世人失去平衡

公爵府

2024勳章

一人之下 發表於 24-3-13 11:07

係,你睇A小妹妹單野,就知果個阮X安正垃圾

公爵府

哩類人同姓杜既一樣,食x面反x底

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

tszchungmama 發表於 24-3-13 12:42
係,你睇A小妹妹單野,就知果個阮X安正垃圾

正所謂相由心生,佢而家個樣肉酸望到都即飛

子爵府

回覆樓主:

龍9個名可能係內地話事,但tvb同曾生就食哂

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

哩條TOMMY仔真係肉酸 正常我唔會咁話一個人 但佢真係好影響市容。 樣衰唔係一個問題 問題係個心地差 相由心生 ! 希望佢快D有機會死返入監獄坐!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊