自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

牛年勳章

今日(22日)有報道指,被譽為「鐵板神算」的香港玄學界名人董慕節離世,享年101歲。董慕節原名沈均輝,五十年代來港發展,身為鐵板神數傳人的他在港闖出名堂,神準得令外界封他為「董半仙」。董慕節8、90年代受明星名人追捧,曾為很多巨星批命。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好邪呀﹗ 昨晚或今零晨時份,utube至彈出左一條鐵板神算既片,係講董先生架。我睇左。

仲心諗:唔知佢仲在唔在生呢?
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

伯爵府

未睇過董先生,不過,睇過另一個鐵板神算(不好意思,不便透露詳情,以免以為本人賣廣告),的確非常之準。當年我三十尾接近四十歲,他批我某個歲數還有一個兒子,結果幾年後,真的如他所言那個歲數,我生了細仔。好神奇的術數!

珍珠宮

2023年兔年勳章

dodo322 發表於 24-4-22 16:18
今日(22日)有報道指,被譽為「鐵板神算」的香港玄學界名人董慕節離世,享年101歲。董慕節原名沈均輝,五 ...

Rip

琥珀宮

dodo322 發表於 24-4-22 16:18
今日(22日)有報道指,被譽為「鐵板神算」的香港玄學界名人董慕節離世,享年101歲。董慕節原名沈均輝,五 ...

仲以為佢已經仙遊左,原來有101歲
當年張國榮揾佢,佢叫張以後都唔使揾佢,最後哥哥自殺了

水晶宮

mandy952 發表於 24-4-22 16:47
...

有d咁既樹....

公爵府

倪匡好推薦哩位大師,準到要返屋企問啊媽先知

珍珠宮

...

你點知呢件事?

大宅

...

好似唔係董先生,係搵泰國白龍王

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

aidan08 發表於 24-4-22 16:35
未睇過董先生,不過,睇過另一個鐵板神算(不好意思,不便透露詳情,以免以為本人賣廣告),的確非常之準。 ...

我都有本命書 我個本同我老公個本(我地批時都未識對方)子女個欄都不約而同有提個女個名個意思。我地大家都無比大家睇自己嘅鐵板命書

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有冇故仔聽?

珍珠宮

Kellyfai 發表於 24-4-22 17:00

我都記得係白龍王。

水晶宮

my005 發表於 24-4-22 16:22
好邪呀﹗ 昨晚或今零晨時份,utube至彈出左一條鐵板神算既片,係講董先生架。我睇左。

仲心諗:唔知佢仲在 ...

有咩咁奇!
有人知道佢走咗,係網上面搵資料,
自然多咗搜尋記錄,
根據搜尋量,
電腦就自動發放出去其他戶口。

水晶宮

加菲貓3 發表於 24-4-22 16:55
倪匡好推薦哩位大師,準到要返屋企問啊媽先知

黃玉郎、同佢啲徒弟 都係推崇這位大師。

好似 漢民 都係 佢徒弟

水晶宮

白龍王⋯⋯都唔係每次都見曬所有人,只係當中選部份人參見。

張國榮如果因為咁⋯⋯,就真係唔抵

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都記得應係白龍王。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珊瑚宮

caryfox 發表於 24-4-22 17:15
有咩咁奇!
有人知道佢走咗,係網上面搵資料,
自然多咗搜尋記錄,

可能係咁。

我覺得邪係因為點解會按入去睇晒成段片,因為當時已夜深,正常我唔會睇片,只會聽聲瞓覺既。

珊瑚宮

白龍王不讓梁朝偉拍「墜樓戲」!躲過一劫 對張國榮避而不見原因曝

https://tw.news.yahoo.com/%E7%99%BD%E9%BE%8D%E7%8E%8B%E4%B8%8D%E8%AE%93%E6%A2%81%E6%9C%9D%E5%81%89%E6%8B%8D-%E5%A2%9C%E6%A8%93%E6%88%B2-%E8%BA%B2%E9%81%8E-%E5%8A%AB-%E5%B0%8D%E5%BC%B5%E5%9C%8B%E6%A6%AE%E9%81%BF%E8%80%8C%E4%B8%8D%E8%A6%8B%E5%8E%9F%E5%9B%A0%E6%9B%9D-120503194.html

真假只有當事人至知喇。

複式洋房

回覆樓主:

伯爵府

Pulmma 發表於 24-4-22 17:00
我都有本命書 我個本同我老公個本(我地批時都未識對方)子女個欄都不約而同有提個女個名個意思 ...

但當時個女未出世未改名,又如何知個名字?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊