自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

係呢個跳舞室跳咗3年,轉手後是一個菲律賓籍的女人做老闆。佢啲服務態度勁差,客人有要求想指定跳某一個導師,想睇導師的跳舞片段,佢竟然回敬你只有賓藉導師,其他導師唔啱你。你可以選擇唔跳,你咁樣講嘢個客一定黑面啦。然後再出warning letter俾客人,warn佢下次再Challenge the boss,你以後唔使再嚟跳。

我都好想知道跳舞呢一行係咪冇乜競爭點解可以咁寸嘴?

以下是warning letter內容

This is a warning from your attitude today. How come you challenge the boss. We also don’t want bad atittude here you are the one to start this issue. The company needs to promote new instructors.Next time you do it again we won’t allow you to attend class.

子爵府

其實舊老闆轉手做法都差

轉手都唔講比會員聽

只叫啲人買堂

收了錢就88

新老闆都幾慘

接收已買堂既學生

好似義工咁

複式洋房

flower0885 發表於 24-5-6 10:37
其實舊老闆轉手做法都差

轉手都唔講比會員聽

我就係在呢間studio用咗$7000買咗60堂,唔夠一個星期就收到風話轉手又話執笠。收$時又唔同學生講。事過境遷之後,個賓婆接火棒後,以為自己係dancing queen,對客人極度冇禮貌,這是我人生第一次收警告信。唔該佢弄清楚我是客人不是你員工呀。

Warning letter內容絕無刪減

This is a warning from your attitude today. How come you 「challenge the boss」. We also don’t want bad atittude here you are the one to start this issue. The company needs to promote new instructors.Next time you do it again we won’t allow you to attend class.

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章

如你所講屬實
個菲裔新老闆,好差喎
除咗喺討論區唱下求
只可信差劣營銷,苦果自吃。

複式洋房

luckygmail 發表於 24-5-6 11:22
如你所講屬實
個菲裔新老闆,好差喎
除咗喺討論區唱下求

我只係一粒微塵,除咗在這個討論區吹下之外,都冇乜野可以做。

大宅

miylpy 發表於 24-5-6 10:31
係呢個跳舞室跳咗3年,轉手後是一個菲律賓籍的女人做老闆。佢啲服務態度勁差,客人有要求想指定跳某一個導 ...

會唔會因為你已經之前畀曬錢.而啲錢又唔係入佢袋.所以佢先咁差態度?可能想逼走你!千祈唔好中計.唔好勞氣!

複式洋房

j927tijs 發表於 24-5-6 11:26
會唔會因為你已經之前畀曬錢.而啲錢又唔係入佢袋.所以佢先咁差態度?可能想逼走你!千祈唔好中計.唔好勞氣!
...

我之前已經比晒$,當然亦都唔係入佢袋啦。嬲到震唔想再去

瑪瑙宮

miylpy 發表於 24-5-6 10:31
係呢個跳舞室跳咗3年,轉手後是一個菲律賓籍的女人做老闆。佢啲服務態度勁差,客人有要求想指定跳某一個導 ...

我諗因為佢無收你錢 (錢上手收左) 唔想應酬你. 想你嬲到唔黎上堂.

大宅

miylpy 發表於 24-5-6 11:29
我之前已經比晒$,當然亦都唔係入佢袋啦。嬲到震唔想再去

畀著我都會好嬲!但係會喺呢個老闆面前表現得不在意.影響唔到自己咁!始終跳舞唔係佢教.唔會成堂都對住佢!你嬲就中佢計.然後你又點會想再去佢舞蹈室呢?!上完曬你prepaid所有堂之後,到時佢就會求你. 到時你可以做既.就係畀返面色佢睇

複式洋房

Nancy20090615 發表於 24-5-6 11:40
我諗因為佢無收你錢 (錢上手收左) 唔想應酬你. 想你嬲到唔黎上堂.

非也,非也。個賓婆本身脾氣差氣燄高,自以為可以在舊公司(I danxx)(emoji)帶到舊客人過檔,大把客等緊佢,所以咁寸嘴。

瑪瑙宮

miylpy 發表於 24-5-6 12:06
非也,非也。個新賓婆本身脾氣差氣燄高,自以為可以在舊公司(I danxx)(emoji)到舊客人過檔,大把客等緊佢 ...

大拿拿比左幾千, 唔去真係唔抵.

我個美容師頂手左比人, 果個美容師又做得好好, 想 keep 客點會咁態度.

複式洋房

j927tijs 發表於 24-5-6 12:03
畀著我都會好嬲!但係會喺呢個老闆面前表現得不在意.影響唔到自己咁!始終跳舞唔係佢教.唔會成堂都對住佢!你 ...

我已經同賓婆講永不再回頭,佢直程封鎖咗我,無論WhatsApp fb ig全封鎖

複式洋房

Nancy20090615 發表於 24-5-6 12:09
大拿拿比左幾千, 唔去真係唔抵.

我個美容師頂手左比人, 果個美容師又做得好好, 想 keep 客點會咁態度. ...

想留客就一定比服務啦。擺曬高姿態點留客人。相信要摧毀前人留下來的聲譽很容易,要建立一個好聲名非一朝一夕的事

瑪瑙宮

miylpy 發表於 24-5-6 12:12
想留客就一定比服務啦。擺曬高姿態點留客人。相信要摧毀前人留下來的聲譽很容易,要建立一個好聲名非一朝 ...

真係少人咁做, 算喇.

侯爵府

2024年龍年勳章

第一次聽出warning letter俾客人
擺上網睇下點warn法
去消委會告佢得唔得?

侯爵府

環保接龍勳章

so crazy 出警告信俾客.
係咪出咗3張可以踢你出會唔使陪

翡翠宮

回覆樓主:

warning letter?拒收!
提供唔到合適服務
好意思怪個客

水晶宮

flower0885 發表於 24-5-6 10:37
其實舊老闆轉手做法都差

轉手都唔講比會員聽

又唔好講到新老闆「免費」為舊學員提供服務。班舊客係potential 長期客户,新老闆湊得掂,以後可長期有穩定客源和收入。

複式洋房

birdbird 發表於 24-5-6 13:20
又唔好講到新老闆「免費」為舊學員提供服務。班舊客係potential 長期客户,新老闆湊得掂,以後可長期有穩 ...

正常做生意係咁就法。我自己計算的餘堂同佢有出入。都費事計

複式洋房

yauchuchu 發表於 24-5-6 12:46
第一次聽出warning letter俾客人
擺上網睇下點warn法
去消委會告佢得唔得?

我出嚟做咗嘢成20幾年都係人生第一次收warning Letter。我收到warning 後,我直程同佢講你唔使再俾warning Letter我,叫佢即退錢我即刻唔跳。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊