自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我由10月等到依家啦... 佢想點姐..係送就送...唔送都出句聲丫

10月頭佢打黎話我得獎,我都幾surprise架...因為我記得我個食譜排好後的..anyway...中左都開心...佢先打我hk既電話,得知我長期都係澳門多..所以就打澳門電話搵我...通知我中左獎...
咁本來話送奶粉到屋企,我都諗住比hk既地址佢地,最多等我媽隔個星期拎奶粉黎澳門比我仔仔 點知佢同我講,話如果我想..可以直接寄去澳門屋企比我喎...咁我當然想啦..唔駛我媽拎得咁辛苦嘛...
就比左澳門地址佢啦,佢第二日再打黎confrim我...會係3個星期內送到..另外重有500蚊百佳現金卷...係10月中我都去佢地office拎左啦.

一路都覺得...真係大公司喎..肯send黎澳門...雖然佢話要等耐少少..不過都冇問題啦..加上屋企重有2罐半奶粉...可以等到佢送貨黎..有排都唔駛再買奶粉...

到10月尾...惠氏既職員又打黎..話因為訂單出左問題..要係11月10號前先送到黎...咁都冇所為..我重有罐半奶粉...而且當時我都覺得佢地幾好交帶...

到11月10號...都重未有奶粉送黎..唯有打比婆婆..叫佢打去惠氏度問啦..因為佢留比我個電話...按左幾分鐘都重係電話錄音 (長途黎架)

結果婆婆打番比我...話人地職員回覆..話10號送黎..咁依家都係11號姐...等下啦...大佬..日日係屋企等你d奶粉丫 婆婆叉完佢...佢地就話...11月20至23日一定會送黎...

好囉..我又坐左係屋企4日啦...5點..過左office hour啦...一個送貨電話都未有丫....

真係等到頸都長.... 有冇中左獎既媽咪同我一樣未收到奶粉...還是真係因為我係澳門..所以咁耐咁耐都未送黎呢...其實我都有問過..如果寄澳門麻煩,可以寄番hk的...但係佢地又話冇問題

我仔得番半罐奶粉咋..如果要我買一罐食住先..又好似唔抵..因為係澳門買貴成10幾20蚊架..平時都係婆婆係hk買過黎澳門既...

珊瑚宮

有冇bk媽咪得獎又收到奶粉?

珊瑚宮

有冇bk媽咪中左獎姐?

珊瑚宮

有冇bk媽咪中左獎姐?

(好驚..re左3次都睇唔到reply既? )

複式洋房

好媽媽勳章

mouth: 真係估唔到....惠氏咁大間公司....一日推一日

複式洋房

好媽媽勳章

mouth:

侯爵府

up

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

mouth:

男爵府

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 月希 於 09-11-23 08:56 PM 發表
有冇bk媽咪得獎又收到奶粉?

唔會掛... 咁耐.... 有無打去問吓佢地??

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

再打去問吓啦...

子爵府

up到未呀?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

咁都得 !!打多幾次問下睇下點!!
原帖由 月希 於 09-11-23 17:19 發表
我由10月等到依家啦... 佢想點姐..係送就送...唔送都出句聲丫

10月頭佢打黎話我得獎,我都幾surprise架...因為我記得我個食譜排好後的..anyway...中左都開心...佢先打我hk既電話,得知我長期 ...

男爵府

醒目開學勳章

咁大間公司咁都有既:;pppp:

男爵府

醒目開學勳章

男爵府

醒目開學勳章

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

咁都得...

原帖由 月希 於 09-11-23 17:19 發表

10月頭佢打黎話我得獎,我都幾surprise架...因為我記得我個食譜排好後的..anyway...中左都開心...佢先打我hk既電話,得知我長期 ...

男爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我都中左獎。11月頭送左奶粉來了

珍珠宮

push

珊瑚宮

原帖由 思情妹妹 於 09-11-23 22:42 發表
我都中左獎。11月頭送左奶粉來了

佢地係咪10月頭打比你...11月頭就送奶粉丫?
我係10月頭第一次電話..話3個week內會送奶粉黎...
10月20幾日第二次電話.話要遲多2個week先可以送到奶粉黎...
到11月10日..係第二次電話內說明既日子..重未收到奶粉..
打去問...佢話先遲左一日...叫我等下...我話等左個幾月啦...到底幾時送..佢就話11月20-23日...
今日23啦..重未有奶粉...明天再打去問...

我覺得...佢唔送..出句聲..我自己買丫..我仔真係重食緊架嘛...
依家我日日都係度等...出街都緊張電話到話送貨...我係澳門返hk時都唔敢轉電話卡..怕惠氏打澳門電話黎送貨
到底我重要等幾耐?
其實如果話比我知...唔送澳門架...我咪叫佢地送番hk囉..又係佢地話可以送去澳門比我既

首頁

尾頁

跳至