婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

del

別墅

真係要當笑話聽, 你個姐姐好醒, 下次食完至上去啦.

侯爵府

好媽媽勳章

next time, eat with your husband and kids and then go to your 99's flat.

原帖由 tkyy 於 10-2-2 11:50 發表
我好似曾經分享過返99家食飯係無飯又無 “送” 的!因為咁,所以我地自己成日都加 “料” 上去食。正如我 C6話,當買黎自己果餐食羅!上星期返去,同2伯一家、叔仔一家一齊在99處食飯。一共 10個大人, 5個小孩,你地估下食d咩?
飯 ...

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

咁下次同小朋友食D野先, 唔好餓親D細既

大宅

我領悟到,千祈不要期望99做d咩;只可以要求自己盡量做得幾多得幾多。99的事不要上心,只可以當笑話咁講句 :” 咁都得?” 就算了!盡量配合 C6、免他難做!得閒上 BK呻下,呻完就關機、放工、返屋企揍b,下次99 d好笑野,可以又一句:” 咁都得?” ,來來回回就一世人架啦!哈哈哈!

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

不如下次同其他叔伯傾定
一齊出去外面食餐好架啦?
唔駛你99 請佢應該唔會反對掛

子爵府

好媽媽勳章

大人唔食啫...小朋友都要食架...你奶奶又唔係第一日次咁...所以你叔仔好醒...那那聲夾晒D餸比自己既小朋友...下次食飽左先上去...千其唔好餓親小朋友...

[url=http://lilypie.com][img]

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

咁其實你都已經好比面你99, 仲上去食飯 聽落有D似減肥餐

原帖由 tkyy 於 10-2-2 12:01 發表
我領悟到,千祈不要期望99做d咩;只可以要求自己盡量做得幾多得幾多。99的事不要上心,只可以當笑話咁講句 :” 咁都得?” 就算了!盡量配合 C6、免他難做!得閒上 BK呻下,呻完就關機、放工、返屋企揍b,下次99 d好笑野,可以又一句: ...

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

你奶奶真係好鬼肉酸! 你應該係佢面前law刀叉同磅分埋果6條菜同2塊肉比大家麻!

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

我開頭都以為唔夠家用要咁慳...mouth:
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

別墅

我真係當故仔睇,睇到笑左出黎

複式洋房

唉!! 呢個世界真係乜人都有, 妳99真係
下次自己一家人食完先上去啦, 冇謂受氣兼餓親自己同細路呀.

複式洋房

換轉係自己就真係唯有苦笑囉

原帖由 mileslor 於 10-2-2 12:38 發表
我真係當故仔睇,睇到笑左出黎

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

你99見到o甘少餸唔覺有問題o既咩?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

besides, 老人家話食飯吾好烤台烤碗, "無衣食"架, 樓主,下次考慮吓吾好 ~~烤” 個碗邊扮爬飯~~俾細路見到都吾好啦

不過你99都真係........無野好講

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

下次飲飽食醉先上去囉!
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

別墅

以後自己同小朋友食飽先上去!!!

男爵府

好媽媽勳章

你66有冇一齊食架?
下次你不如講明唔食算啦

男爵府

哈哈哈~~~
下次一家人食咗先上去
bb & bun bun 又唔使咁晏食
waste time~~~

or 你地一人一個飯盒攞上去
食果時咪打開飯盒食囉
連碗筷都唔使洗
你99 咁仲慳啦~~~

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

樓主,下次你帶d小朋友食飽先好上去喇,
唔好餓親d小朋友嘛

首頁

尾頁

跳至