潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

受到警告
近來好想買個 classic medium size, 黑色牛皮.....

唔知宜家幾錢呢??? 同埋聽講有錢都要等半年, 係唔係真嫁???

同埋有無人知如果去英國買會平幾多? 大約係幾錢英磅呀? 會唔會即刻有貨呀??

十萬個感謝!!!!!

大宅

你講嘅classic, 係咪孖c 扣嘅classic flap 定係2.55 reissue?

我上個星期買咗2.55 白色小牛皮 medium, hkd28,800;

如果喺英國, 就係 2100磅, 因為我有個friend christmas去咗英國, 佢幫我買咗個大size黑色2.55, 有得退大約12%tax, 加上個時英磅兌12.4左右, 一定係嗰邊買抵~

以我所知應該兩邊都有貨, 唔使等咁耐喎~

但如果你係想買 classic flap, 我就唔清楚價錢

大宅

係呀, 我係講緊孖c 扣個隻...我想買 30, 係咪medium 呀?

其實呢個係我想買既第一個chanel呀, 你可唔可以話我知 classic flap 同2.55 reissue 既分別呀????

同埋如果叫人幫手買, 可以去邊度查model#? 佢個官網唔見有講....

同埋

大宅

其實你可以落shop直接問sales攞嚟睇, 試埋上身拼下, 然後問佢寫低個model no.考慮下~

宜家d sales好nice架, 唔怕問~ 我成日都問架, 第度買唔到我先喺香港買, 因為外國通常都平過香港~

classic flap 就係你講嘅孖c扣, 條上膊帶有條皮串住; 2.55 reissue就係平扣, 條帶係就咁一條鏈~

我個人鍾意reissue多啲, 因為覺得young好多.....

禁止訪問

大宅

請問有冇人知e個款又要幾許$$呢? 唔該!
http://www.chanel.com/fashion/7#7-large-shopping-bag-1,1,13,4

大宅

回覆 1# 爽媽 的文章

原來條link去唔到我要show果個款tim. 等我挍好再請教妳們吧!

大宅

醒目開學勳章

其實我都想知chanel你點分...係咪仲有分size同皮?

男爵府

我想問CLASSIC JUMBO牛皮而家幾錢..
之前好似話加左價...THX

大宅

chanel sales好nice, 真係唔怕打去問,我間中都會打去問野,岩岩問左佢地話2月無加價喎...
我自己覺得2.55 reissue較重,個款型d易襯d,casual wear都ok
classic 個cc扣較2.55扣易閂,同埋如果係jumbo得一個蓋又方便d,比起2.55jumbo仲好放野,不過呢...真係要著得靚靚先襯得起佢...

原帖由 ivvibb 於 10-2-3 23:02 發表
其實你可以落shop直接問sales攞嚟睇, 試埋上身拼下, 然後問佢寫低個model no.考慮下~

宜家d sales好nice架, 唔怕問~ 我成日都問架, 第度買唔到我先喺香港買, 因為外國通常都平過香港~

classic flap 就係你講嘅孖c ...

禁止訪問

大宅

咁講我都係鐘意 classic flap 多d..

唔知有無出深藍色呢??? 真係要去專門店混下吉先....

男爵府

我有個黑色/medium/羊皮/classic flap, 我覺得好好襯, 不過就好似女人左少少, 同埋唔放得太多野, 諗過買多個jumbo size或2.55, 型d......但又好似好傻...

BTW...我個classic flap係3年前買, 萬八咋, 佢地加價左好多....too bad

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我今日都買左個情人節款..classic flap

大宅

梗係唔儍啦^^我都有一個同你一樣既,但好細呀擺唔到嘢,後來買咗隻Jumbo,再買多隻2.55既227,個size實用好多啦~
原帖由 valentinored 於 10-2-4 22:38 發表
我有個黑色/medium/羊皮/classic flap, 我覺得好好襯, 不過就好似女人左少少, 同埋唔放得太多野, 諗過買多個jumbo size或2.55, 型d......但又好似好傻...

BTW...我個classic flap係3年前買, 萬八咋, 佢地加價左好多 ...

複式洋房

原帖由 ma828327 於 10-2-5 20:06 發表
我今日都買左個情人節款..classic flap

wowow.... this one is also very good ar... with many chanel charms

大宅

以前我會覺得拎chanel會好阿太feel. 但e+人大了, 覺得自己都勉強carry到. 但如果唔買classic flap, 又有冇其他"chanel入門"的好選擇呢?

大宅

原帖由 爽媽 於 10-2-7 22:40 發表
以前我會覺得拎chanel會好阿太feel. 但e+人大了, 覺得自己都勉強carry到. 但如果唔買classic flap, 又有冇其他"chanel入門"的好選擇呢?

呢d真係好個人架喎, 我自己就鍾意2.55reissue...比起classic flap young好多~
再唔係, 某d bubbles款都幾襟興架, 又實用~

男爵府

pl check pm

原帖由 SKB 於 10-2-11 12:22 發表
Hello,各位都鍾意Chenel既姊妹,我表妹最近話我知,佢响Christmas前去歐洲幫朋友買左2個Chenel,點知返到黎佢個freind話無$唔要喎,想唔比錢就攞貨。2個都係100%全新,未用過,辛辛苦苦買返黎,我會要其中一個,但唔知要邊個 ...

大宅

I checked with Chanel last Sun, the style I want, A28600 (classic, 30cm in calf leather) is out of stock...need to in waiting list......

so no new bag to use in CNY holiday....bad

首頁

尾頁

跳至