自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想趁新年買部wii,得閑唔落樓都可以做點運動.
但對wii一點認識都冇,好out.

唔知各位有無好推介?

子爵府

我買左wii sport, 但又唔覺真係好似做運動咁喎。

原帖由 一家的太陽 於 10-2-5 11:38 發表
想趁新年買部wii,得閑唔落樓都可以做點運動.
但對wii一點認識都冇,好out.

唔知各位有無好推介?

子爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我屋企有好多GAME,如果做運動,有WII SPORT RESORT,呢隻最新,我覺得乒乓波,射箭都幾好玩,不過最多都係用對手,冇乜運動可言。

另外仲有WII FIT,而家有中文版,我之前都有玩呢個YOGA,真係唔錯架,同埋有跑步,呼拉圈,呢隻運動量就多0的。不過塊WII BOARD幾硬,做YOGA有0的動作例如掌上壓就比較辛苦。

最舊有隻WII SPORT, TENNIS同埋GOLF都幾好玩,同RESORT一樣喇,主要都係用對手,對身體其他部位冇乜幫助。

不過WII 係一班人玩先好玩,自己一個,我開頭都打算日日做YOGA,而家冇玩大半年喇。

男爵府

咁有冇D郁身郁手腳既game?
好似慢跑,打網球,跳健康舞呢D?
平時真係好懶,有踏步器,但覺得冇咩娛樂性,所以都係放埋一邊既時間多.
原帖由 MrsFung 於 10-2-5 11:44 發表
我買左wii sport, 但又唔覺真係好似做運動咁喎。

子爵府

原帖由 一家的太陽 於 10-2-5 11:52 發表
咁有冇D郁身郁手腳既game?
好似慢跑,打網球,跳健康舞呢D?
平時真係好懶,有踏步器,但覺得冇咩娛樂性,所以都係放埋一邊既時間多.

WII FIT有慢跑, 跳下舞,呼拉圈....呢隻可能岩你多0的。

侯爵府

wii resort 有個划艇嘅game, 減手臂一流..
原帖由 mechu 於 10-2-5 11:54 發表

WII FIT有慢跑, 跳下舞,呼拉圈....呢隻可能岩你多0的。

男爵府

你講咗咁多,我又唔知點選擇lar.
真係唔夠醒.

諗住可以同阿仔一起玩嘅.可以話我知邊樹有得買?
最好選擇多D.
遲D與阿仔一起去選購.

原帖由 mechu 於 10-2-5 11:52 發表
我屋企有好多GAME,如果做運動,有WII SPORT RESORT,呢隻最新,我覺得乒乓波,射箭都幾好玩,不過最多都係用對手,冇乜運動可言。

另外仲有WII FIT,而家有中文版,我之前都有玩呢個YOGA,真係唔錯架,同埋有跑步,呼拉圈,呢隻 ...

男爵府

聽落幾啱我喎,
但唔知可否加點wii sports嘅game一起玩?
因為也鐘意玩下乒乓波..

其實也有買過真嘅呼拉圈,但唔識玩,只好放棄.

男爵府

手臂也想減,
但最想減腹部周圍一圈.mouth:

原帖由 Super-Man 於 10-2-5 11:56 發表
wii resort 有個划艇嘅game, 減手臂一流..

男爵府

醒目開學勳章

哎呀 . . .我本來都想買toyrus, $1799果set resort架咋, 不過如果又要玩慢跑, 跳舞,呼拉圈, 咁咪要加多好多錢囉!?!?

子爵府

我部機係好耐之前買架,而家JUSCO同埋玩具反斗城都有,好似1799有一SET!

其實每隻GAME都係獨立架,你如果要買,1799個SET包埋WII SPORT RESORT。WII FIT要另外買,我唔知中文版幾多錢呀,因為我好耐之前買日文版的,佢會有隻GAME連埋個BOARD。

不過0的套裝都係包一SET手制,要另外買多一SET的。

子爵府

原帖由 AA媽媽 於 10-2-5 12:12 發表
哎呀 . . .我本來都想買toyrus, $1799果set resort架咋, 不過如果又要玩慢跑, 跳舞,呼拉圈, 咁咪要加多好多錢囉!?!?

係呀,我0個時都用左好多$$呀。不過真係只係過下癮,根本冇心機KEEP住玩,返工已經累喇,平時仲要同貓做運動,部WII FIT都鋪左塵。

子爵府

冇錯...完全冇心機keep住玩
我買左返來玩左半年放返出去lu, 要減肥攞呢舊錢去做gym好過

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

玩... Wii Fit 啦...

侯爵府

周街都賣緊1799 連中文版wii resort + 1 set 動感手制. 如買多一set手制約$300.
另外中文版wii fit game 連塊wii fit 板要$799.

total 約 $2890
原帖由 一家的太陽 於 10-2-5 11:59 發表
你講咗咁多,我又唔知點選擇lar.
真係唔夠醒.

諗住可以同阿仔一起玩嘅.可以話我知邊樹有得買?
最好選擇多D.
遲D與阿仔一起去選購.

男爵府

多謝哂各位呀!!
我開始有點明白lar.
等我得閑去街睇睇先.

原帖由 Super-Man 於 10-2-5 13:08 發表
周街都賣緊1799 連中文版wii resort + 1 set 動感手制. 如買多一set手制約$300.
另外中文版wii fit game 連塊wii fit 板要$799.

total 約 $2890

男爵府

改機可否用 Wii fit 中文版?
:

侯爵府

d 同事話..
如軟改, 你放隻正版game入部機度, 選upgrade後, 部機會變返正版.
而硬改好似玩唔到.

原帖由 citygirl 於 10-2-5 13:40 發表
改機可否用 Wii fit 中文版?

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我自己係買正版機架~~~

我啲 fd 就買改機... 不過... 佢哋個個都一肚氣 , 因為.... always 都要打番去 or 拎番部機返去理論呀~~~ 成日壞, 又玩唔到...

子爵府

原帖由 baby_chu 於 10-2-5 14:35 發表
我自己係買正版機架~~~

我啲 fd 就買改機... 不過... 佢哋個個都一肚氣 , 因為.... always 都要打番去 or 拎番部機返去理論呀~~~ 成日壞, 又玩唔到...

我0個部都係改機,應該都有兩年喇,不過好在到而家都冇事,不過有0的GAME成日都要UPDATE左部機先可以玩囉。
同埋我買0個部係日版機,改左都玩唔到美版碟架,一定要玩返日版。

首頁

尾頁

跳至