跳至

首頁

尾頁

別墅

還有一至兩個月, 大家的小寶寶就來到這世界, 大家心情如何呀?
我及Honey就很期待這一天的來臨

男爵府

好媽媽勳章

成日都驚買唔齊野...
又唔知佢係咩情況下出現,. 有少少緊張...
. 尤期我老公5月頭有一個week 唔係屋企.. 驚驚~~

伯爵府

而家既心情係…好期待呀!

複式洋房

原帖由 小兔咕 於 10-4-28 14:46 發表
成日都驚買唔齊野...
又唔知佢係咩情況下出現,. 有少少緊張...
. 尤期我老公5月頭有一個week 唔係屋企.. 驚驚~~

me too!~
其實真係只係擔心佢唔知幾時會出世
夜晚 / 日頭 定係老公返左公個陣呢??
我老公久不久要開夜...
哈哈... 都有d緊張架

大宅

開始緊張, 因為唔知阿b想幾時出世, 又好驚好痛(諗住順產)唔知自己生唔生得出...

野叫買咗, 但唔知夠唔夠啱唔啱用...到時先算啦!! haha

子爵府

仲係未識緊張呀,不過就開始催眠bb,我地家陣開始叫佢準備好6月1日出世呀^^

子爵府

好媽媽勳章

好期待但又有少少唔捨得 當然, 阿囡你要準時出世呀
可唔可以喺相簿加相落個人簽名度?

子爵府

雖然好驚... 但想快d搞掂

大宅

我都係,未識得緊張,講起生BB就好似唔關自己事咁~ XD 我依家31週+,但日日同BB傾數,不如足月後一個星期,即係37週就出世,因為我想早D見到佢~好期待吖!

原帖由 yeeyeey2k 於 10-4-28 15:45 發表
仲係未識緊張呀,不過就開始催眠bb,我地家陣開始叫佢準備好6月1日出世呀^^

大宅

有小小緊張, 因為而家就黎35週, 過多兩週就足月, 我想佢5月尾出世, 但又好驚痛, 因為係第二胎, 有過一次陣痛的經驗, 真係痛到攞命, 痛果時真係度秒如年, 生過先知自己好驚果種痛..唉, 都唔知今次點捱!!

大宅

仲未識緊張...不過成日覺得好多野未準備好咁...bb野就買哂, 係煩緊間屋就嚟多個姐姐同bb...都吾知d野點放好...所以都吾得閒緊張掛.

大宅

畀面勳章

好鬼緊張,而家成日驚亞B早左出黎呀...

公爵府

好期待又緊張,始終,就快35W喇!我想佢38-39W出世,不過,我都知唔到我控制......
我識有個FD佢35W就生左.....所以,我成日都同BB講,叫佢過多4-5個星期先呀!

大宅

好緊張, 成日覺得好多野未準備好咁, 成日覺得好多野都買唔齊野, 不停諗bb夠唔夠...姐姐仲未知幾時到....屋企仲未裝修!! 好多野未攪....不停叫bb準時先出世!

民房

我都係又期待又有d唔捨得, 間中都會發夢見到自己已經生左呀b出來同佢玩緊, 但係又好唔捨得佢係我肚入面踢我果種感覺...

禁止訪問

伯爵府

原帖由 wilwinbb 於 10-4-28 20:00 發表
仲未識緊張...不過成日覺得好多野未準備好咁...bb野就買哂, 係煩緊間屋就嚟多個姐姐同bb...都吾知d野點放好...所以都吾得閒緊張掛.

好在我姐姐已經住左年幾,所以唔駛擔心姐姐o個樣!

伯爵府

原帖由 pekkle321 於 10-4-28 21:54 發表
好緊張, 成日覺得好多野未準備好咁, 成日覺得好多野都買唔齊野, 不停諗bb夠唔夠...姐姐仲未知幾時到....屋企仲未裝修!! 好多野未攪....不停叫bb準時先出世! ...

你姐姐仲未到?咁夠唔夠時間train佢呀?
屋企仲會裝修添呀?咁你真係好多野做喎!

大宅

我亦同妳一樣 =.=" 感覺好期待但又好矛盾。。。期待BB既來臨但又覺得到時BB出佐世,二人世界就變三人行,到時咩都係BB為先~我最擔心係每兩個鐘餵奶個part =.=" 唔知自己頂唔頂的住~

原帖由 avisedwin 於 10-4-29 01:44 發表
心情都幾矛盾..開始有唔捨得bb係肚裡面郁下郁下的感覺,但又我想快啲日子到,佢出咗嚟,我就唔會成日個胃頂住頂住同被佢踢到右邊肋骨唔舒服的感覺....但一方面我又未準備好晒啲嘢,好似買齊又好似未買齊咁...仲要執好間 ...

別墅

講得好呀, 真係開始識驚....究竟要痛幾多個鐘先生得出?
好想佢快D出世, 又想佢足月先!好矛盾~~~

原帖由 kimmama 於 10-4-28 16:34 發表
雖然好驚... 但想快d搞掂

首頁

尾頁

跳至