跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你地有無飲孕婦奶? 我本身唔鐘意飲奶,有咩好提意?

大宅

我有飲呀,我飲孕婦奶同鮮奶。
孕婦奶就早晚飲一杯,平時唔想飲水嘅時候就飲鮮奶!

別墅

一日一盒鮮奶同一隻蛋~

大宅

I can't drink milk that much (but chocolate milk i'm totally ok....just people say can't drink)......so i drink 3-4 boxes a week and MUST mix with some cereal to eat along with.....hehee

大宅

我都係唔飲得奶架 ~ 飲下豆漿咋都係 ~

大宅

豆漿 ok ge meh?? i thought very 'leung' tim!

複式洋房

我都係飲奶,豆漿怕太涼,三個月後先飲豆漿^^

洋房

好慘呀~我未有之前好鍾意飲鮮奶,但係而家一飲就即刻肚痾 都唔知仲可以食咩補充?

男爵府

畀面勳章

我唔鍾意飲牛奶,而家通常飲朱古力奶或者鈣思寶。

複式洋房

我屋企人唔比我飲朱古力奶,因為佢地話孕婦不宜吸收朱古力成份嘅嘢,或者鈣思寶都ok嘅...

大宅

When my mom was carry me, she drank 2 bottles of chocolate milk (during the time, no one ever says choco milk was not allowed)....but ended up when i was born, skin color quite dark! HAhahahah then i claimed that must be choco milk.....then when my mom was carrying my brother, she loved to eat 'Fa Gai' chocolate...ate many boxes....but ended up my brother skin was still super 'milky white' when he was born...even now...he got girly skin...and my skin is the darkest among the family...don't know if the choco milk is related le....

So my husband said if the bb is a boy, i can drink choco milk...but if girl, must be milk only...heheee

複式洋房

我唔飲得奶,飲完即屙。

大宅

咁請問麥精維他奶/維他豆奶ok 嗎?因為我都唔鍾意飲奶架?

大宅

原帖由 estheres 於 10-8-5 13:23 發表
咁請問麥精維他奶/維他豆奶ok 嗎?因為我都唔鍾意飲奶架?

飲豆奶好似話頭嗰3個月唔好飲住哦,話涼。

大宅

畀面勳章

我每日都飲一盒奶....

間唔中飲維他奶當tea...
但都係飲最細盒果隻, bb size 果隻...
250ml, 我都唔係咁敢飲... 怕涼~~

大宅

原帖由 zoeshan2007 於 10-8-5 13:26 發表

飲豆奶好似話頭嗰3個月唔好飲住哦,話涼。

原來係涼架!我都唔知添!

子爵府

我5-6wk時有每日飲一盒, 但後尾飲完想嘔, 於是停咗無飲

大宅

朱古力奶有咖啡因, 所以最好唔飲

原帖由 prettyfish 於 10-8-4 23:30 發表
我唔鍾意飲牛奶,而家通常飲朱古力奶或者鈣思寶。

複式洋房

我都係飲唔到奶, 會痾, 所以自己係屋企整豆漿, 落大片姜, 咁就唔怕涼囉

複式洋房

我每日會飲豆奶(煲暖)+好立克粉(有少少熱氣), 所以我唔怕涼,仲好好飲又多calcium.
我會堅持飲奶,因為孕媽真係要好多calcium.

首頁

尾頁

跳至