想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我生第1個係超細B,第2個就想生個大B(各位細B嘅媽咪應該明白我點解咁講),如果今個月成功,預產期都已經去到7月,如果11月或之後先至成功,就會生個細B,我宜家真係又煩又心急,如果依個月再唔得,唔知好唔好等出年先至再開工,唉 .......

男爵府

有時有d嘢唔到你安排, 只有盡人事, 順天命
原帖由 chloewong1211 於 4-10-2010 10:36 發表
我生第1個係超細B,第2個就想生個大B(各位細B嘅媽咪應該明白我點解咁講),如果今個月成功,預產期都已經去到7月,如果11月或之後先至成功,就會生個細B,我宜家真係又煩又心急,如果依個月再唔得,唔知好唔好等出年先至再開工,唉 ... ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

隨遇而安吧 ~

祝早孕

別墅

有時啲嘢真係唔計得咁多, 我大仔都係細仔, 初初都係想生個大仔, 但一試就試咗年幾, 已經MISS 咗兩次大仔既機會, 而家唔諗咁多, 大又好細又好, 仔又好女又好, 有得生就得! 最近仲驗出多囊, 所以話邊預得咁多吖.

大宅

我試咗年多d,呢段時間我試咗十幾個cycle(因我cycle得26-28日),我已經試到無論係仔又好女又好,大細b都好,最緊要有得bingo同順利生個健康bb出黎就ok架啦!

大宅

好多謝你地嘅意見,我都明白生仔依d野係天意,冇得強求,希望今個月成功啦。

公爵府

agree agree

原帖由 史迪仔 於 10-10-5 00:50 發表
我試咗年多d,呢段時間我試咗十幾個cycle(因我cycle得26-28日),我已經試到無論係仔又好女又好,大細b都好,最緊要有得bingo同順利生個健康bb出黎就ok架啦! ...

大宅

暫時試左兩個cycle, 而家第3個cycle, 14/9 day 1, 紅d由深變淺果日開工, 等緊派彩.........

我第一胎果時一次就中........

大宅

原帖由 linus仔 於 10-10-5 13:57 發表
暫時試左兩個cycle, 而家第3個cycle, 14/9 day 1, 紅d由深變淺果日開工, 等緊派彩.........

我第一胎果時一次就中........

我第一胎嗰時都係一次就中。

而上幾個cycle無論喺排卵之前同之後開工,結果都係唔成功 .......... 今個cycle試下學人飲雞精,睇下有冇幫助。

大宅

我第一胎試咗3個cycle就中啦!但今次就.........

我想問下大家紅d深粗後第幾日黎m架?

原帖由 chloewong1211 於 10-10-5 14:47 發表

我第一胎嗰時都係一次就中。

而上幾個cycle無論喺排卵之前同之後開工,結果都係唔成功 .......... 今個cycle試下學人飲雞精,睇下有冇幫助。

伯爵府

醒目開學勳章

same, my first one bingo easily... now want a second one... tried 1.5 years already!!!

男爵府

畀面勳章

我都好想生第二個,靜雞雞捕處咗兩個cycle都fail咗!尋日先聽到老公有打算生,巳為今個月可以勤力d做人,但今日阿哥聽到我想生就話"你搵到人凑先好生"意思阿媽肯湊佢都唔會再幫手睇!好灰呀!

別墅

我同你一樣, 第一個唔算難, 但想要多個就試咗年半都未有, 眼見大仔愈來愈大, 自己年紀又愈來愈大, 一路都唔中真係好忐忑.

原帖由 mrshoho 於 10-10-5 20:33 發表
same, my first one bingo easily... now want a second one... tried 1.5 years already!!!

伯爵府

醒目開學勳章

希望可快d有

大宅

我大仔今個月13歲啦, 我TRY咗2年幾LU, 自己年紀都唔細, 就嚟40, 都唔知想點,又想放棄又想生, 好煩

大宅

老馮 & MaMaTracy,

我個心態都同你地一樣呀!其實我地都係想生多個啫!點解都咁難架!我地都已經生咗個架啦!點解生唔到第2個呢?見人地果d唔戒囗,又係高齡產婦果d都有,點解偏偏我地就無?好灰呀!

大宅

我試左2年幾了..最近成功了...
關鍵是不要既計住計住....

我是在放棄了的時候才成功的....

大宅

原帖由 史迪仔 於 10-10-5 19:52 發表
我第一胎試咗3個cycle就中啦!但今次就.........

我想問下大家紅d深粗後第幾日黎m架?

紅d深粗後第幾日黎m ? 吓 ! 我冇計喎,睇嚟我嘅準備功夫都唔係好夠,唔怪得知唔成功啦,hehe ...

大宅

原帖由 KarenChris 於 10-10-5 22:16 發表
我都好想生第二個,靜雞雞捕處咗兩個cycle都fail咗!尋日先聽到老公有打算生,巳為今個月可以勤力d做人,但今日阿哥聽到我想生就話"你搵到人凑先好生"意思阿媽肯湊佢都唔會再幫手睇!好灰呀! ...

其實如果你經濟許可,可以考慮請個工人幫手喎。

大宅

原帖由 mrshoho 於 10-10-5 23:00 發表
希望可快d有

大家一齊努力 !

首頁

尾頁

跳至