網購天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

丁玲星期5晚用京廣發快遞黎香港比我,今日星期一啦,都仲未收到,打電話去京廣,聽電話果個人態度差到嘔,問我地址係邊,我講緊都仲未講完佢已經話今日送唔到,我話又送唔到,唔計星期日都已經兩日啦,佢講都唔講就收我線,真係火都黎呀!!!

侯爵府

醒目開學勳章

京廣位小姐, 不嬲係咁, 好鬼死有原則嫁, 如係住宅,吾順路多貨送又吾送, 仲要落樓攞, 加左 $20.00 都係咁服務, 所以, 我試多 一,二次之後, 已吾會再用佢, 吾使勞氣 :tongue:

複式洋房

回復 1# cicicat 的帖子

唔用佢仲可以用邊個呀....次次打親去京廣,好似我爭佢好多錢咁呀,真係好抆架嘛,大佬呀,我唔係冇比錢架,比左錢仲要好似受佢氣咁,佢痴線的!!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我上次用京廣無問題喎,仲送到上門添.
夜晚十點幾發貨,中午一點幾已經收到喇

侯爵府

醒目開學勳章

原帖由 nikko923 於 10-11-29 21:17 發表
唔用佢仲可以用邊個呀....次次打親去京廣,好似我爭佢好多錢咁呀,真係好抆架嘛,大佬呀,我唔係冇比錢架,比左錢仲要好似受佢氣咁,佢痴線的!!

same same ar ~~~~~ , so 我轉用 ems 啦, 郵差送上門好笑容又禮貌, 吾使加錢, 更吾使受氣, 我個區 ems 都好快, 好多次都係何生 4, 5 點去寄, 第 2 日中午已收到, 但依個月亞運就吾使講, ems 一定查同扣下關, 所以慢左 1 -3 日到 !!! 我個區用 : 彪記 同 京廣都實死冇命賠嫁, 已入黑名單

公爵府

好多媽咪都投訴速遞呢啲情況 , 其實係好正常 , 一般速遞根本唔會志在住宅客 , 覺得阻佢地時間 , 喺工商業區 , 淨係一條街佢地除時收送幾十張單 , 但係成個住宅區就可能幾張單都冇 , 所以見到啲住宅客 , 佢地淨在未話 , 你唔鍾意 , 咪唔好幫襯囉

我朋友淘完之後有時都係京廣寄貨 , 寄觀塘公司收貨(成業街) , 個速遞員面色嘛嘛 , 但態度都算唔差 , 間中都會講句唔該 , 但係同用京廣 , 都係觀塘(月華街) , 不過係住宅收貨 , 態度完全唔同 , 一見你開門 , 俾張單你簽完 , 掉底件貨落地下就即走 ~

複式洋房

佢唔係唔送上門,我次次用佢都會送上門架,不過係聽電話果d死人客服態度差,好似爭佢十萬9千七咁呀,,,唉,我真係未試過用快遞成2-3日都未收到貨,,如果聽日都唔黎我都唔知點算,我地成家12月1去澳門,冇人係屋企..唉!比佢玩死

大宅

我同你1樣情況啦....我星期1打去問又話星期2晚會送....我尋日等左成晚都冇送......到今朝打去問...佢竟然話可能今晚.........我話可能姐係未肯定可以送到比我啦...我等左3日喇!!!佢話咁都冇辨法!!

大佬...我送天水圍姐.....我都有比偏遠地區附加費架!!!

複式洋房

咁你收到未呀?我岩岩去完澳門返黎咋,聽日都唔知收唔收到...我去澳門之前果日打去問,佢靜係答我一句住宅係要砭d...之前一直都係用快遞,平時都係集運夜晚發,第2日就黎到啦...問佢咁即係點,佢就cut線...咩態度呀...我住屯門,都有比偏遠費架...不過講真既,我都覺得佢地唔多自在我地呢d客仔咁...如果唔係我幫人買左野.人地想我去澳門之前收到d野我都唔會用快遞呀...
原帖由 yuen880402 於 10-12-1 10:56 發表
我同你1樣情況啦....我星期1打去問又話星期2晚會送....我尋日等左成晚都冇送......到今朝打去問...佢竟然話可能今晚.........我話可能姐係未肯定可以送到比我啦...我等左3日喇!!!佢話咁都冇辨法!!

大佬...我送天水 ...

男爵府

嘩~都好多日喎~仲未收到呀??
死啦。。。我剛剛搵左丁玲做集運~我新手黎架~其實集運有冇得選擇快遞公司架???
。。。。。。。。。。。

複式洋房

我岩巳再打去京廣..佢話今日都未必送到黎....唉...丁玲靜係用京廣架咋,其實大部份集運都係用京廣,不過好似有其他用第2間,但係價錢我就唔知道,因為我一直都係用丁玲,但係已經一個星期..用ems可能都已經收到啦...今次真係比佢玩死
原帖由 ∼星子∼ 於 10-12-2 23:45 發表
嘩~都好多日喎~仲未收到呀??
死啦。。。我剛剛搵左丁玲做集運~我新手黎架~其實集運有冇得選擇快遞公司架???

男爵府

下.......仲未收到???
我都係星期五發貨,佢地星期六朝打比我,我冇聽咁就冇送...
唸住佢星期一會call 我,等左成日冇,
原來要我打返去office 安排過,
咁我星期二打去,佢都星期三就送到黎....

佢咩原因拖你咁耐呀?唔可以下下話唔順路ga wo.............
佢地係call 過你定由始至終件貨到左都冇送??
你叫個男人打去兇下佢啦,
我次次都叫我C6 出馬~~~

複式洋房

我到而家仲未收到呀!!!我星期5晚發,星期6 check過已經到左香港,但係佢地到今日一個電話都冇打過比我話送貨,日日我都係自己打去問架,我問題點解咁多日都未送到比我,佢只係講左一句,住宅係要耐小小,冇其他答案喇...我今日打過,佢話6點左右送,我等到而家,電話都冇一個,,,唉
原帖由 ching923 於 10-12-3 14:14 發表
下.......仲未收到???
我都係星期五發貨,佢地星期六朝打比我,我冇聽咁就冇送...
唸住佢星期一會call 我,等左成日冇,
原來要我打返去office 安排過,
咁我星期二打去,佢都星期三就送到黎....

佢咩原因拖你咁耐呀?唔可 ...

男爵府

原帖由 nikko923 於 10-12-3 18:44 發表
我到而家仲未收到呀!!!我星期5晚發,星期6 check過已經到左香港,但係佢地到今日一個電話都冇打過比我話送貨,日日我都係自己打去問架,我問題點解咁多日都未送到比我,佢只係講左一句,住宅係要耐小小,冇其他答案喇...我 ...

下.........咁聽日得半日送貨得果半日又送唔切去你度...
又要等下星期...........
佢應你耐小小你反兇佢而家唔係小小喎,成個星期喇喎,
佢係咪唔見左你件貨係度拖住先呀???
真係冇理由成個星期冇左影.....

複式洋房

丁玲話好大可能係唔見左件貨,但係上網睇到佢有安排人送架喎..我都估過佢可能唔見左我d野,所以我諗住打去同佢講,如果今晚都送唔到比我,我聽日自己去佢地公司拎,睇下佢點答我...真係激氣到嘔呀
原帖由 ching923 於 10-12-3 19:10 發表

下.........咁聽日得半日送貨得果半日又送唔切去你度...
又要等下星期...........
佢應你耐小小你反兇佢而家唔係小小喎,成個星期喇喎,
佢係咪唔見左你件貨係度拖住先呀???
真係冇理由成個星期冇左影..... ...

男爵府

原帖由 nikko923 於 10-12-3 19:17 發表
丁玲話好大可能係唔見左件貨,但係上網睇到佢有安排人送架喎..我都估過佢可能唔見左我d野,所以我諗住打去同佢講,如果今晚都送唔到比我,我聽日自己去佢地公司拎,睇下佢點答我...真係激氣到嘔呀 ...

真係唔見左又有排同佢抝,
冇理由佢地成個星期唔洗送野去屯門~!!
而家咁夜都冇影應該今日冇架喇,
希望冇唔見啦...鄧你擔心埋一份.........>.<

複式洋房

回復 1# ching923 的帖子

我打左去比左比佢,同佢講左聽日我自己去拎,佢話好,我諗如果真係唔見左應該都唔會比我去拎掛...如果唔見左就大獲喇,d野已經自動打晒款啦...唉!!係喎 我好似同你講過幾次野.哈 923係咪生日日期呀?我個名果923係我自己生日果日~

男爵府

原帖由 nikko923 於 10-12-3 20:54 發表
我打左去比左比佢,同佢講左聽日我自己去拎,佢話好,我諗如果真係唔見左應該都唔會比我去拎掛...如果唔見左就大獲喇,d野已經自動打晒款啦...唉!!係喎 我好似同你講過幾次野.哈 923係咪生日日期呀?我個名果923係我自己 ...

咁你真係去拎呀?
咁至少叫佢回水20蚊住宅費,佢地都冇派過件~!!!!
但自己去拎來回又幾十蚊車錢wo........

ps.923係我女女生日~~hehee....

複式洋房

回復 1# ching923 的帖子

係呀,聽日自己去拎,都成個星期,唔自己去拎都唔知幾時佢先順路送黎比我,果廿蚊丁玲話佢會退返比我,希望聽日順利拎得返我自己d野啦..唉 對京廣快遞真係有陰影呀...

哈哈 923係好日黎架^^

男爵府

原帖由 nikko923 於 10-12-3 21:20 發表
係呀,聽日自己去拎,都成個星期,唔自己去拎都唔知幾時佢先順路送黎比我,果廿蚊丁玲話佢會退返比我,希望聽日順利拎得返我自己d野啦..唉 對京廣快遞真係有陰影呀...

哈哈 923係好日黎架^^ ...

咁又係,等佢地送黎盞日日谷氣,
打電話問都問到口臭,
我都係買左火鍋料ems 寄唔到先用京廣,
冇乜特別野都唔會用佢
希望你聽日拎得返啦...

首頁

尾頁

跳至