跳至

首頁

尾頁

子爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

之前個幾個WEEK害喜都ok勁...琴日自己磅發現輕左8lbs...我想問你地有冇呢d情況?
有冇醫生講係o唔ok? 因為我老公勁罵我, 話我食得少野..but佢唔明, 係唔想食野, 明明今日想食個d, 聽日就唔想...
我怕bb因為我瘦左就有問題...thanks

複式洋房

你都真係輕左好多, 但都唔洗太擔心, 頭兩三個月體重減輕都係正常, 只要唔多過10%. 但你有無去見醫生, 因為可以開D止嘔藥, 等MAMA可以食到野.
至於BB方面, 係無問題既, 只要你唔係一直體重減輕就OK. 11WK開始, 胎盤先正式運作, 到時食多D啦...
我輕左兩三磅, 可能我都唔理嘔唔嘔...嘔完即刻又食D補充下, 希望就算再嘔, 都會有D剩響個肚啦!!

別墅

我無重過, 無輕過, 因為咁耐以來都係嘔左一次; 就算唔想食野都迫自己食...

複式洋房

我1日之內都輕左2-3鎊
都係乜都吾想食吾想飲
但係又餓

子爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

jlin2011 發表於 11-4-8 03:09
你都真係輕左好多, 但都唔洗太擔心, 頭兩三個月體重減輕都係正常, 只要唔多過10%. 但你有無去見醫生, 因為 ...

我其實都有食藥, 不過唔係好work....加上我係真係勁勁勁勁唔c服先食, 我怕食太多唔好...
如果聽你咁講, 我都放心d...

子爵府

Ms.CKI 發表於 11-4-8 04:17
我1日之內都輕左2-3鎊
都係乜都吾想食吾想飲
但係又餓

有時連水都唔想掂...
你都好..有餓既feeling, 我之前係冇..而家先有, but食完野又頂胃.....

複式洋房

nicolatinlok 發表於 11-4-8 05:22
有時連水都唔想掂...
你都好..有餓既feeling, 我之前係冇..而家先有, but食完野又頂胃.....

係囉頂住哂 但係吾食又吾得
不過其實我覺得我地算好好
我表姐有戈陣係咁嘔嘔到佢喊呀
嘔到要去醫院吊針係屋企都要吊

大宅

3-4磅到啦,不過過多個月怕想肥少啲都難。

男爵府

畀面勳章

一個月輕咗9磅
仲嘔緊, 西孳幫唔到, 而家改試中藥.

男爵府

3, 4WK時輕左磅幾, 跟住O個個星期重返去未有之前咁, 我估黎緊都會肥, 因為好食得…其實咁早輕左係正常同唔怕架~唔駛擔心, 食倒就食啦, 12W後少左唔舒服食返多D野就得
proud of 米米

珍珠宮

我上次磅係 6w2d,當時輕O左 1-2 磅。跟住無再磅過,但係照睇應該係廋O左,因為連個下爬都尖晒~

別墅

我冇區, 但比5wks 時輕左13磅, 因為唔食得又唔訓得, 下星期覆診會同doctor講, 我都希望bb 冇事.
唉! 我老公又係咁, 佢就係話我唔食野, 佢地真係完全唔明白.
9/3-7W2D 0.67cm  16/4-12W5D 3.50cm     14/5 - 16W5D 9.15cm

大宅

我就輕左2-3磅....(不過輕左...有小小開心喎)
因為之前1磅都減唔到hee hee

別墅

上個week磅我都輕左2-3磅, 今個week 未磅..
真係愈食愈少, 有時好憎自己做物食唔到野,
不過我朋友叫我唔洗太擔心, 佢一有之後一個月就drop左5磅幾,
之後情況改善, 佢5月生喇, 會係一個肥bb.

禁止訪問

侯爵府

我係有之前減咗4,5磅到, 上個星期磅已重番哂lu~~我so far係有時作嘔, 但冇真係嘔過, 仲越來越好胃口tim~~我想整個懷念期唔好重過30磅, 因我媽媽嗰邊有糖尿病, 但我而家晚餐唔食一碗飯會頂唔住餓到暈暈地

男爵府

畀面勳章

我都輕左3磅
但就冇嘔過,唔知食咩好

大宅

我都輕左3磅
醫生話冇問題
唔係厭食果種就得

子爵府

isolg_ying 發表於 11-4-8 15:16
我都輕左3磅
醫生話冇問題
唔係厭食果種就得

咁都好d~~~

我一定唔係厭食...只係我唔知要食幾多先唔頂胃..
有時食多左, 一定嘔番出黎, 仲要頂胃. 比琴日食少d, 食完10mins之後都頂胃, 搞到訓唔到...
有時都唔知點樣控制食量...我只係知我早餐既食量係4塊餅.

大宅

陪月勳章

我都有, 不過一星期輕左2LBS, 唔係好多..
但都係因為食唔到野而輕,
醫生話初期係冇問題~
18/11 (39w1d): Little Angel come to the world!!
14/6 (16w6d): 11.74cm...食手指~
17/5 (12w6d): 6.78cm...babygirl!!
26/4 (9w6d): 2.60cm w/ heartbeat!
07/4 (7w1d): 0.84cm w/ heartbeat!
31/3 (6w1d): 0.24cm
2011.01.20 BB 於 2010.06.11(8w2d)離開了我..
2011.04.22 BB 於 2010.09.03(7w1d)離開了我..

首頁

尾頁

跳至