親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想9月尾2個family去新加坡玩4日3夜,因2家小朋友得3歲,中意玩沙,
又唔想行程太辛苦,請問一下聖淘沙邊間酒店比較適合,
謝謝!

侯爵府

畀面勳章

Shangrila Rasa Sentosa la! Has kids club, kids pool, beach is just in the front.

男爵府

我覺得濱海灣金沙酒店是一個不錯的選擇, 有世界最大的戶外泳池的空中花園.

大宅

回覆:新加波聖淘沙邊間酒店好?

多謝你地呀!因為聖淘沙酒店真係貴d,我努力格價睇下邊到有promotion,可以平d!

男爵府

好媽媽勳章

Hard Rock. 有個人工沙灘. Good for small kids.
All things bright and beautiful. All things great and small.
All things wise and wonderful. The Lord God made them all.

Cecil Frances Alexander 1818-1895

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

u might also can try Movenpick....just open in March....a lot of good review on it

http://www.moevenpick-hotels.com ... entosa/overview.cfm

大宅

回覆:新加波聖淘沙邊間酒店好?

多謝你地分享呀,
想再問多少少,因為聖淘沙酒店真係唔平,
如果我2晚住市區1晚住聖淘沙,夠唔夠玩呀?
因囡囡未足3歲,環球影城未必去,
好多野佢都未啱玩,
想帶佢玩下沙!

謝謝!

子爵府

好媽媽勳章

回覆 cancancc 的帖子

如果你得4日3夜, 最好住同一間酒店, 因為check out, check in 會浪費好多時間, 有d酒店要3:00pm先可以check in. 你不如住同一間酒店, 早d入去聖淘沙玩

大宅

請問在聖淘沙應怎樣前往Shangrila Rasa Sentosa Hotel 呢?

子爵府

您係聖淘沙train總站門外有免費Shuttle bus搭入去酒店架. 落左車就2分鐘到.

大宅

我剛剛從星加坡回來. 我去左5日4夜. 3晚住市區,1晚住聖淘沙Festive Hotel. 間酒店舊d, 不過有Shuttle bus 返市區 Ochard Rd (只限住客享用).

侯爵府

畀面勳章

vinvillalee 發表於 11-6-22 17:50
我剛剛從星加坡回來. 我去左5日4夜. 3晚住市區,1晚住聖淘沙Festive Hotel. 間酒店舊d, 不過有Shuttle bus ...
Festive Hotel was new just last year war! It's old now!

大宅

回覆:vinvillalee 的帖子

請問酒店有無wifi或可以上網呀?
Thanks!

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

我上星期先去完, 住Amara Sanctuary Resort, 唔錯呀! 雖然只有pool, 冇自己沙灘, 但行落去kalawan beach都係5mins左右, 去USS又有shuttle, 好方便.

至於價錢, 我覺得仲抵過city d hotels, 同等價錢包早餐, 但city d就唔包.
我係join SIA Holiday package, 坐SQ, 又包shuttle機場接送, 我覺得好好!

http://www.sia-holidays.com

大宅

回覆 cancancc 的帖子

no free WIFI or internet in room.

侯爵府

畀面勳章

Shangrila Rasa Sentosa has free internet in the room.

大宅

EthanSon 發表於 11-6-23 00:45
我上星期先去完, 住Amara Sanctuary Resort, 唔錯呀! 雖然只有pool, 冇自己沙灘, 但行落去kalawan beach都 ...

我都book左7月中去3晚Amara Sanctuary Resort(朋友住過ok,有日早上喺hotel仲見到孔雀!),2晚ibis bencoolen

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

回覆 8you 的帖子

係呀! 我都見過幾次!

仲有個早餐都好OK架, 可以當Brunch.

大宅

禁晚用IPHONE留左2次言都無野顯示?

Thanks all of u!
我前日打去永X問Shangri-La's package,
要成$13990(2大1小),真係好貴,
爸爸一聽到個價錢就話唔好住聖淘沙......

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

首頁

尾頁

跳至