在職全職

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

如題。公司各方面環境都好麻麻.. 唉.. 所以上來吹吹水。

珍珠宮

回覆:返工開心嗎?(吹水區)

大住個肚,返工不太順意,要吹水平衡下。

男爵府

珍珠宮

引用:

原帖由 Cmail 於 11-08-03 發表
咩樹。你又唉....

大宅

返到好忟憎, 但又要同自己講唔可以咁忟憎, 影響bb, 就快有思覺失調

cccolin  放開d啦,深呼吸啦^^  發表於 11-8-7 00:34

大宅

陪月勳章

開心,不過有左BB之後不能長時間坐係位工作,有時要行吓走動吓才舒服,好彩有老闆體諒!

珍珠宮

引用:返到好忟憎,+但又要同自己講唔可以咁忟憎,+

原帖由 tata813 於 11-08-03 發表
返到好忟憎, 但又要同自己講唔可以咁忟憎, 影響bb, 就快有思覺失調
Me too. 公司人少少,得十人,都好八,好煩。

公爵府

唔係好開心, 覺得好大壓力, 有時會喊...其實都唔明點解會咁樣...不過自問冇勇氣唔做呢份工, 因為我搵左好多個月都冇一份工請我!

Terry280905  Add oil. Support! Support!  發表於 11-8-4 11:12

珍珠宮

環保接龍勳章

Add oil

大宅

回覆:Wangw 的帖子

我响大公司做,人工福利都好,但工作壓力好大又夜放工,老闆勁麻煩!同事又唔好!返830am放8-9pm,有時仲要10點後!為咗6個月大嘅b我決定放棄呢份工轉去細d公司,福利差一大截但可以早放工,我覺得多咗時間陪bb係值得!

伯爵府

我自己返工返到好似唔知做緊乜咁, 每日返工就係做做做做做到收工, 做足十二個鐘, 仔又無時間見, 錢又唔係搵得多, 有時做做下都要走去洗手間喊下, 因為真係頂唔順喇, 會問自己:我係度做緊乜野呢? 點解老闆關心埋d廢人, 而唔會理下d做到連飯都無時間食既我呢?

真係好想放個長假可以俾自己休息下同埋可以放返多d時間倍下個仔呀, 自從生完返工之後, 根本都無乜真正去湊下個仔, 我覺得自己做媽媽做得好差呀! 但c6份人工連佢自己都唔夠用呀, 我又點能夠唔返工呢簡直係妄想呀!

真係好唔開心, 個人好灰呀!
有你每一天在我身邊,活著是多好和幸福,多謝你!我愛你

水晶宮

你地都好ar..麻麻地/衰極都仲可以上網上下bk 吹水...我e間公司係吾比人上網...要password至上得...真係好吾慣...就算d工作點充實都好...有時都想上下網睇下d 資訊ka ma...吾通真係要用手機上網...唉

大宅

公司好多間都係一樣,各位加油呀!!

珍珠宮

引用:我自己返工返到好似唔知做緊乜咁,+每日返工

原帖由 green1apple 於 11-08-03 發表
我自己返工返到好似唔知做緊乜咁, 每日返工就係做做做做做到收工, 做足十二個鐘, 仔又無時間見, 錢又唔係搵 ...
做十二個鍾,錢又唔多!?就轉工啦!姊妹!

珍珠宮

引用:你地都好ar..麻麻地/衰極都仲可以上網上下b

原帖由 tszyau2000 於 11-08-04 發表
你地都好ar..麻麻地/衰極都仲可以上網上下bk 吹水...我e間公司係吾比人上網...要password至上得...真係好吾 ...
所以我一年前已經iphone

珍珠宮

引用:我响大公司做,人工福利都好,但工作壓力好

原帖由 Avisbbmama 於 11-08-03 發表
我响大公司做,人工福利都好,但工作壓力好大又夜放工,老闆勁麻煩!同事又唔好!返830am放8-9pm,有時仲要1 ...
細公司,我做過兩間,人事都煩!根本無秘密,要小心

珍珠宮

我人工ok, 時間準時,工作無壓力!不過同事唔好!可能係我問題。所以天好公平,怎會樣樣完美?

wcpcelia  個人好怕人事問題,寧願工作辛苦,都唔想有是非  發表於 11-8-4 10:03

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ok開心啦,準時返放工,但人工一d都唔高

VOA  MEE TOO....  發表於 11-8-4 10:14

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

都ok開心啦, 未有壓力因為轉工都未過probation, 準時放工, 人工ok (可能我要求唔高), 同事ok, 算係咁啦~~

wcpcelia  add oil ah  發表於 11-8-4 10:38
每日望住佢哋就充滿力量啦!

珍珠宮

回覆:vickymok717 的帖子

咁咪好

首頁

尾頁

跳至