夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

同老公結婚十年,在8月中發現老公有小三。他們由6月先認識,女的住隔離座。老公一直氹我,同我講唔會放棄我,佢由始至終只愛我一個,我相信他,但佢一次又一次講大話。大話很流,當我無腦,佢出左多一個電話同小三聯絡。但又隨便放。次次又發現佢都直認,完全唔理我有幾hurt。
我都有睇過全為愛的文章,所有過程完全講中。但要唔理佢同發展自己,令自己吸引返佢真係好難。
現在他死口話同小三無來往,但又成日出街,有時講明通宵唔返,我話唔得佢就發脾氣,而家我就等佢瞓唔著。佢堅持要有自由,我想放棄了,但我有2個小朋友,細嗰個只得十個月,到而家所有家人都未知,自己一個咁忍發真係好辛苦。好想同人講下

kaly1986  我都係,而家陀住個7個月,帶住個4歲仔,有得一次,必有下次,我不得不信了,break  發表於 11-11-21 11:21

大宅

咁夜仲未返,妳一定很難過。
他有沒有前科?

複式洋房

其实,我都有个朋友同你一样,老公出轨。你地结婚十年了,仲有2个小朋友,甘快就话放弃,好替你吾值。我觉得你应该同你老公好好沟通。你地之间一定出佐点问题,系吾系你挂住照顾小朋友冷落左你老公,定系自己身材走样,或者系自己成个师奶样。你无话,男人把口吾讲,但个心系好在乎哩d,所以要沟通先知问题所在。仲有沟通要心平气和,千期无怒火冲天讲,这样不但解决吾到问题,仲更加严重。如果你做得到,最好系氹住来讲,男人都系中意听好话。依家都无同家人讲住,你地自己解决看下点先,吾得再想办法或者同家人公开。放弃,就已经证明无得救啦!未挽救过就放弃真系吾值,就当系为自己同小朋友争取下。呢的只系我个人提议,希望可以帮到你。加油!

大宅

小朋友還那麼小,決定變得很不容易,希望你堅強面對

禁止訪問

回覆:Longyuet 的帖子

洋房

想留下,但唔到我唔放手

我無肥到,生完到而家keep 返大約100 lbs ,同佢講左好多次,次次都要我完全信任佢,唔淮check 佢所有嘢,佢鍾意去邊都要比,唔淮唔開心,咁先無事一日排。但我真係唔想再咁。

別墅

lamlok69722 發表於 11-10-24 09:35
我無肥到,生完到而家keep 返大約100 lbs ,同佢講左好多次,次次都要我完全信任佢,唔淮check 佢所有嘢,佢 ...

如果我是妳, 我會講出自己的要求, 也希望c6知道, 他繼續這樣下去, 這頭家個散的. 然後給c6一段時間, 希望c6會回頭吧.

妳要加油呀!

子爵府

回覆 lamlok69722 的帖子

樓主︰

我很明白你現在有多痛苦,
那種等待、期待,又落空的心情真是折磨人,
因為你c6明顯就認為你為了孩子不會有任何舉措。

我想你應該真的坐下來,
和c6冷靜地訴說你的感受,
向他說出你的底線在哪裡?
家不是酒店或旅館,
如果他真心想留在這個家,
起碼要表達出他的誠意,
夜不歸家是不負責的行為,
你不能忍受就要向他表明立場,
要他作出選擇。

另一方面就要充實自己,
讓自已重新認識自我,
把自我提升起來,
也要看看這段十年的婚姻,
是從何時開始出現了變化?
一定是可以有跡可尋的,
除了c6本身是否花心外,
還有很多生活上的事宜,
你都可以冷靜地客觀地想想,
如真有某些地方做錯了,
就把其修正過來,
慢慢用一個溫暖的家來吸引c6回頭,
現在你越迫他,
只會令他覺得你煩,
記著眼淚和指控對現在的他是一點兒都沒有作用,
反而一個溫柔體貼的太太,
一個有自信有尊嚴的太太,
更能吸引他的目光。

先不要想離婚,
這絕不是這件事情的最佳解決方法,
因為你還有兩個孩子,
這是你和c6需共同撫養培育,
孩子才能開心健康地生活下去。

當你不開心時,
又無人可以傾訴時,
就來這個論壇或pm我吧,
我真的知道那種有苦自己吞,
又不能向別人傾訴(尤其是家人)的痛苦。

加油!
一天c6未和你說重話,
你仍有挽回的一天,
不要輕言放棄,
不是為自己,
而是為了一對孩子。
mc <()>

別墅

洋房

想留下,但唔到我唔放手

我之前在這裡也看過很多ma mi. 都有相似遭遇,針唔吉到肉唔知痛。有時喺度會得到支持。之前已經好努力咁營造返好warm屋企,日日自己煮,唔洗工人煮。佢都食得好開心,但佢一要出街點都要去。

JJYau  你老公非常自私..佢好像越來越衰!就算一齊or not,你要先抽身唔好以佢為先.  發表於 11-10-24 14:50

伯爵府

樓主c6真係賤到嘔.....你有兩個小朋友. 你付出的遠比他高...他只想暪住你....keep住同小3來往....放手吧....放生自己吧....

sasatt  唔覺得佢老公有暪過WOR  發表於 11-10-24 12:12

珍珠宮

2024年龍年勳章 熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

一個超自私既男人..我一定會放棄..
我的生命由我主宰.

複式洋房

回覆:想留下,但唔到我唔放手

其實兩個人相處,誠信係好重要,佢一次又一次講大話,以你已經俾左機會佢,只係佢唔珍惜。

我覺得你放手係好正確既選擇,不過真係要認真想清楚之後既安排。

因為小朋友重好細

伯爵府

妳係咪FULL TIME MAMA??

似乎你老公睇死你唔會走WOR
以後走又好,唔走又好
諗定條路啦
有錢就好儲埋
有咩事都有個錢傍身
現在的愛情故意冇純情架啦
一埋黎就床上見
仲要住隔離座
近到可以搞埋你一次過先沖涼

洋房

想留下,但唔到我唔放手

我要返工,佢4 點半返,問我重想點?結果又係冷戰。佢今日唔洗返,到而家都冇找我。

男爵府

想點? 問佢想點就真, 同佢講做人吾好甘自私, 如果我夜晚同人玩到三四點先返得吾得?

別墅

樓主不要為一個賤人太傷心, 我也經歷過你的情況, 不要底估你的影響力, 如果小朋有人照顧(for etc. 工人姐姐或自己媽媽)不況出多d街, 自己有咁靚着咁靚, 佢有佢出街, 你有你出街, c6因為知你唔會走所以不珍惜你, 有時假象是可行的.
重要不停關心佢, 好似好大方咁.(不過自己想打死佢,如果可以)

女人要保護自己的家, 付出太多了

amaranth  good ar,我o岩o岩就係咁諗!  發表於 11-10-24 22:42

大宅

回覆:faty 的帖子

我都好想扮靚靚去行街,但我無朋友,一個人都吾知去邊?加上又吾想洗$,全職主婦,冇收入!

洋房

引用:妳係咪FULL TIME MAMA??似乎你老公睇死你唔

原帖由 sasatt 於 11-10-24 發表
妳係咪FULL TIME MAMA??

似乎你老公睇死你唔會走WOR
真係有可能

amaranth  agree  發表於 11-10-24 22:44

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

引用:樓主不要為一個賤人太傷心, 我也經歷過你的

原帖由 faty 於 11-10-24 發表
樓主不要為一個賤人太傷心, 我也經歷過你的情況, 不要底估你的影響力, 如果小朋有人照顧(for etc. 工人姐姐 ...
呢招真係得架,我識D男性都係甘講

首頁

尾頁

跳至