論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

BK Milk勳章

Name: SupXatXn (兩個X為同一字母)

ID:WX1108XX(5)

D.O.B: 197X-08-0X

呢個人昨日借D 2發我脾氣話唔做, 要即刻執嘢走. 我話你要走, 你要俾辭職信我, 同埋補一個月代通知金我, 咁你就可以執嘢, 我同你返agent出埋糧+機票, 簽好文件就可以走. 佢一聽到要賠$$就話冇$$, 我話咁你唔可以走, 我即call agent, agent叫佢冇$$賠要做多一個月, 同埋即刻上我佢企叫佢簽辭職信(一個月通知期). 簽完下午趁我帶細仔去食嘢時偷走, 獨留一個行動不便嘅老人家係屋企, 因佢冇KEY係手, 只係關上鐵閘, 冇關門, 就咁走咗去, 如冇意外, 佢會搵工, 請大家小心, 以免中招.

我昨日已報案, 今日agent會幫我上文件去入境處. d行李仲未攞 passport仲係agent, 唔知佢又會玩咩?

星期日佢放假, 我又晚上出街, 得我c6係屋企湊仔&62. 話佢返嚟果時攞咗個行李箱返嚟, 即有預謀偷走.超賤!

大宅

又一賤工人, 黎遊山玩水~

請問係菲定印? 係你度做咗幾耐?

男爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

又一混吉工人.

子爵府

BK Milk勳章

印,4個月

大宅

One more !!!

Ana Noviana
ID: WX0921XX(4)
Passport: AP2137XX
Date of Birth: 22 Nov 1X83

做了6個月,
偷錢、偷bank statement、偷錶,周身數唔還,財仔日日打幾次來。
抽濕機、熨斗,好多電器比佢整壞。
偷錶走佬後去勞工處告我炒佢無比通知金佢。
荃灣南豐出沒,小心。

333s  自己有冇好好保菅財物先?  菲菲偷錢  發表於 12-4-22 08:34

伯爵府

而家失0左綜呀?

carolizaton  係!  發表於 12-1-17 11:38

伯爵府

樓主,換鎖未呀?

carolizaton  未,會叫c6快搞!  發表於 12-1-17 12:08

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

計我工人來遊山玩水之後又一工人~~
[img][/img][img align=left

子爵府

BK Milk勳章

佢明知我會call police, 佢都話你咪call police囉!
我諗唔到佢咩心態, 佢行李冇攞, passport 係agent度,糧又未出, 仲有邊個會收留佢?照計佢d Friend都係打人工, 邊得咁威可以照起佢??

大宅

小心呢間agent,荃灣南豐16樓,天X僱傭

呢間agent收留左 Ana Novixxx

佢地想幫工人留再工, 掙fee。

leungping23  really????  發表於 12-1-17 12:46

伯爵府

carolizaton 發表於 12-1-17 12:16
佢明知我會call police, 佢都話你咪call police囉!
我諗唔到佢咩心態, 佢行李冇攞, passport 係agent度,糧 ...

唔係0甘講啦!! 佢0地實有方法0既!! 行李可以唔要, passport報失, 又或者agent已經比返佢....

大宅

回覆:又一走佬工人搵緊工, 請注意

其實任何人都唔可以扣起工人個passport
工人一開口就要比番佢。

carolizaton  呢D係佢哋之間嘅事!  發表於 12-1-17 21:53

大宅

係, 我個工人得做咗唔夠十日. 個 Agent 都話就算無 Passport 佢都
可以自己報失. 而且 Agent 話再介紹一個都要收 2500.00. 你地話
係唔係唔合理啊, 佢仲話最平啦, 要唔要你自己話事啦. 你話激唔噭氣啊.

真係未見官司先打三十大板啊.

子爵府

BK Milk勳章

我都知佢可以報失再攞過passport, 但佢冇$$,我又報咗警, 佢一再去攞應該警察會知,都有d陰影唔想再請工人

男爵府

NAME:NURHALIMAH

DOB:2-2-1986

PASSPORT:AP9??117

HKID:WX0?4518(9)

?是同一個數字

http://www.baby-kingdom.com/foru ... ead&tid=4336832
以力服人者,非心服也;以德服人者,心悅而誠服矣。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

又吾使甘悲觀既,香港成30幾萬個外傭,有3分1系not bad既都有10萬啦。

子爵府

BK Milk勳章

push....

要令呢個POST重見天日, 因呢個PK剛告完我哋, 佢有機會搵緊工, 如果唔搵, 佢即刻要返歸, 請各位小心.

男爵府

睛靈勳章

回覆 carolizaton 的帖子

up

大宅

carolizaton 發表於 12-4-19 17:51
push....

要令呢個POST重見天日, 因呢個PK剛告完我哋, 佢有機會搵緊工, 如果唔搵, 佢即刻要返歸, 請各位小 ...

嚇?從開POST到現在都有成三個月,告你啲,告得入嘛?

想知道結果!

有冇相?

男爵府

回覆:又一走佬工人搵緊工, 請注意

Bun or yan?

首頁

尾頁

跳至