2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我依家係21w5d,晚晚都瞓得唔好,一晚醒成兩、三次,醒完之後要好耐先瞓得返,越想快啲瞓返就越難瞓返.....通常到五六點先瞓得好少少,不過平時返工七點半要起身lu
另外,我想問下大家夜晚會唔會好快就急醒要去廁所?我試過一晚最多去四次喎,咁樣更加瞓得唔好

大宅

我仍然係瞓得唔好,你地係唔係咁?

我都係咁,瞓下醒下,又發惡夢

yanng013  我都係呀! 嚴重失眠  發表於 12-2-6 17:58

大宅

陪月勳章 畀面勳章

引用:我依家係21w5d,晚晚都瞓得唔好,一晚醒成兩

原帖由 tinniejames 於 12-02-05 發表
我依家係21w5d,晚晚都瞓得唔好,一晚醒成兩、三次,醒完之後要好耐先瞓得返,越想快啲瞓返就越難瞓返..... ...
同你一樣丫。。同埋個身依然好痕。。平日番工好似鬼咁樣。。

男爵府

畀面勳章

我由6,7w開始一晚把醒幾次, 宜家22w反而唔係急醒, 而係瞓到腰骨痛或者打側瞓到pet pet位痛醒

感恩

大宅

回覆:我仍然係瞓得唔好,你地係唔係咁?

我都係,一晚醒三四次,轉身一定定醒,有時發惡夢又會醒,又時又急醒

珍珠宮

tinniejames 發表於 12-2-5 01:48
我依家係21w5d,晚晚都瞓得唔好,一晚醒成兩、三次,醒完之後要好耐先瞓得返,越想快啲瞓返就越難瞓返..... ...
如果想夜晚唔去廁所,我試過幾乎晚上都唔可以飲野,沖涼前後都要去廁所~~先可以訓天光咋~~

但要訓好D唔醒,我就冇辦法喇~~
我都係4-5點先訓~~
輸入搜索內容

珍珠宮

chu.c9 發表於 12-2-5 08:53
我由6,7w開始一晚把醒幾次, 宜家22w反而唔係急醒, 而係瞓到腰骨痛或者打側瞓到pet pet位痛醒 ...
有冇用側睡果D枕呀?
我兩星期前終於買左~~就可以訓得好好~~
因為我本身唔側睡的,唔用枕,根本訓唔到,平訓腰勁累~~

輸入搜索內容

大宅

我仍然係瞓得唔好,你地係唔係咁?

唔止我瞓得唔好,連honey 都瞓下醒下,要人手轉我側瞓,我起身去廁所佢又起身問我咩事,又驚我仆親!

男爵府

畀面勳章

anna_my_baby 發表於 12-2-5 13:27
有冇用側睡果D枕呀?
我兩星期前終於買左~~就可以訓得好好~~
因為我本身唔側睡的,唔用枕,根本訓唔到,平訓 ...
我淘寶訂左隻snoogle側睡枕呀, 等緊送貨. 冇計, 每次想側睡但扎醒一定變左平瞓, 平瞓就會腰骨痛, 所以想試下依d枕幫唔幫到手
感恩

複式洋房

試下食d安神湯水(要早飲)

如果口痕要食朱古力/甜野 就4點前好食
之後就唔好再食依d

複式洋房

同埋訓前用熱水浸下腳
都會好d

珍珠宮

chu.c9 發表於 12-2-5 17:55
我淘寶訂左隻snoogle側睡枕呀, 等緊送貨. 冇計, 每次想側睡但扎醒一定變左平瞓, 平瞓就會腰骨痛, 所以想試 ...
你個枕係咪前後都有枕頂住?有就可以防止你變返平訓架!
輸入搜索內容

大宅

BK Milk勳章

回覆 回覆:tinniejames的帖子

我都係得好差,去到朝早頭痛,跟住响公司有時瞓着咗

男爵府

畀面勳章

anna_my_baby 發表於 12-2-5 18:37
你個枕係咪前後都有枕頂住?有就可以防止你變返平訓架!
係依隻呀, 我貪佢可以包住個人, 斷估咁樣唔會變番平瞓o瓜
http://ep.yimg.com/ca/I/leachco_2197_6386021
感恩

珍珠宮

chu.c9 發表於 12-2-5 19:01
http://ep.yimg.com/ca/I/leachco_2197_6 ...
嘩~枕頭都唔使用~
睇圖第一個用法會有機會平訓返呀,要用下面個方法好D~
輸入搜索內容

珍珠宮

chu.c9 發表於 12-2-5 19:01
http://ep.yimg.com/ca/I/leachco_2197_6 ...

我買左呢個:
http://www.dreamgenii.com/?section=shop&product_category=spare_pillow_covers&product=dreamgenii_pregnancy_pillow_cover__bowl_of_cherries_&start=0&search_term=&order_by=product_label%20asc

SO FAR訓得好左~遲D個肚大D,前後頂住會更貼更好~

輸入搜索內容

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:chu.c9+發表於+12-2-5+19:01+係依隻

原帖由 anna_my_baby 於 12-02-05 發表
嘩~枕頭都唔使用~
睇圖第一個用法會有機會平訓返呀,要用下面個方法好D~
...
係呀,所以用下面圖啲方法黎瞓會好啲,我貪佢兩種方法都ok,起碼轉另一邊瞓時唔洗搬個枕嘛 你果個枕睇落都好正呀,同埋好似都可以當哺乳枕,抵番啲

感恩

珍珠宮

chu.c9 發表於 12-2-5 20:38
係呀,所以用下面圖啲方法黎瞓會好啲,我貪佢兩種方法都ok,起碼轉另一邊瞓時唔洗搬個枕嘛 你果個枕 ...
當哺乳枕? 應該個個都得,夾硬屈下佢咪係囉~~~
輸入搜索內容

大宅

好媽媽勳章

我都係咁,曰頭已經冇瞓晏覺…十點幾有睡意,到依家…但點都瞓吾著,一係一瞓著就火燒心痛到醒左…

複式洋房

原來大家都係咁,我依家又扎醒左瞓唔返喇,上一胎都唔係咁嘅,今次真係好辛苦呀!瞓得唔好,個人都特別易忟呀希望大家可以有覺好瞓啦!

首頁

尾頁

跳至