想生BB

跳至

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

我在112CHECK到自己BINGO,說不出的開心.因為這份禮物等了2,在最心灰意冷的時候獲得了幸運女神的眷顧.只是造物弄人,快樂沒多久,擔心就接踵而.

26日私家醫生A處照不到心跳,當時人沒下床已經忍不住哭出聲來,不過當時心存僥倖,希望是自己遲排卵,成孕晚了;於是,215日去私家醫生B處,再照超聲波,還是找不到心跳,又一次忍不住大哭.之後那幾日,天天希望可以出現奇跡;223日在聯合醫院被最終宣判”:只有胎囊,沒有胚胎!當時已經泣不成聲了,腦袋也一片空白.

醫生OFFER3個選擇給我們:1.1個星期等胎囊自然排出,然後再複診;2.塞藥;3.刮宮.當時我想都沒想就選擇了1,因為不捨得BB離開我.

我現在想請問,各位姐妹,如果這兩天胎囊自己不出來,我下星期返醫院是選擇2,還是3?因為我有一個2.5CM的纖維瘤會否有影響呢?也許我的提問會勾起姐妹們的不愉快經歷,但我真的希望得到一些建議,謝謝!

侯爵府

開心吸收勳章 BK Milk勳章

引用:+本帖最後由+mamamimi0118+於+12-2-24+19:3

原帖由 mamamimi0118 於 12-02-24 發表

我在1月12日CHECK到自己BINGO,說不出的開心.因為這份禮 ...
你依家實際幾多w? 醫生知唔知你有個纖維瘤?咁佢而無話如刮宮會唔會有影響?

禁止訪問

大宅

回覆:BB不肯來,要流產:塞藥好還是刮宮好?(很長氣,請見諒)

明白你的傷心,我也曾經歷過!我當時選擇了吸宮,而且有位太太話佢開始時塞藥,但最後唔清要做手術!加油呀!

複式洋房

回覆:EmilyCLP 的帖子

多謝你啊,EmilyCLP,勾起你嘎傷心史對唔住。我都系想2,又怕會唔清。如果揀3,又怕有排先可以恢復。不過還是要,多謝你嘅保貴意見,祝你早孕。

複式洋房

回覆:雨嫣 的帖子

今日啱啱好11周,醫生知我有纖維瘤,不過佢好似不再意噤。昨天我掛住喊,乜都無問佢,我老公都唔識問。今日冷靜D,先諗哩D實際嘢,如果胎囊唔肯自己出,等下禮拜五復診,個胎已經12周,都唔知會唔會有危險。Ps,我覺得自己好殘忍,嗰頭喊,哩頭卻要想辦法要佢走。但留佢太久,又怕傷身體,冇得再有第二次機會。

複式洋房

回覆:bkbbjm 的帖子

多謝你嘅意見,bkbbjm.塞藥怕唔清也是我的顧慮。失敗一次,不止要面對傷痛,還有很多實際的問題等緊我,真系心力交瘁。不過醫生冇offer吸宫選擇給我,唔知系唔系政府醫院,所以冇呢。anyway,祝你早孕!

侯爵府

引用:多謝你嘅意見,bkbbjm.塞藥怕唔清也是我的

原帖由 mamamimi0118 於 12-02-24 發表
多謝你嘅意見,bkbbjm.塞藥怕唔清也是我的顧慮。失敗一次,不止要面對傷痛,還有很多實際的問題等緊我,真 ...
其實政府醫院都係吸宮㗎,最後都會刮一刮,不過依家D人叫慣咗刮宮咪照咁叫囉,我週數應該同你差唔多,我揀手術都係諗住一次過,其實呢種情況真係好普遍,應該係分裂過程出咗問題,亦可能本身個BB有問題,所以你都唔洗咁唔開心啦,慢慢調理好身體,下次健康嘅BB一定會嚟搵你㗎

複式洋房

原來你我同是天涯淪落人。你啱啱做完手朮,要多休息啊,好似坐月噤!!唔好上噤多網,傷眼兼傷身。呵呵,年紀大開始長氣。都唔知這次之后,可唔可以再有BB。

侯爵府

引用:原來你我同是天涯淪落人。你啱啱做完手朮,

原來你我同是天涯淪落人。你啱啱做完手朮,要多休息啊,好似坐月噤!!唔好上噤多網,傷眼兼傷身。呵呵,年紀 ...
我年紀都唔細喇,今次第一胎就唔好彩懷空心胎,不過我唔會放棄,好好調理好身體再嚟過,你都要加油喔

複式洋房

我今年本命年,唔知系唔系因為噤,所以零些多波折!不過我會好似你噤,不會放棄!你我一起加油,祝我們一起早早孕!
另外想請教你,做刮宫手術需要留醫幾多晚?我睇噤多姊妹回复,有D心思思想揀刮宫。

大宅

回覆:BB不肯來,要流產:塞藥好還是刮宮好?(很長氣,請見諒)

我就係塞藥唔清,最後都要刮宮

大宅

如果你刮宮,手術完左休息幾個鍾,無咩事就可以走得架啦

複式洋房

回覆:yaufai 的帖子

唔該晒你啊,yaufai. 睇嚟好似刮宫有效D!多謝你嘅分享。

大宅

回覆:mamamimi0118 的帖子

唔駛客氣!
其實醫生話塞藥有八成機會都會排清,可惜係自己唔好彩先排唔到吧!

複式洋房

回覆:yaufai 的帖子

Sorry,勾返你不開心的回憶。你噤好人,BB一定好快返來搵你嘎!

yaufai  唔駛sorry喎, 我宜家都無事啦. 你都係呀, 之後養好身體, 下一次bb一定健康的  發表於 12-2-24 23:55

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我o岩o岩先經歷完~我選擇去私家做手術!即日出院~

男爵府

畀面勳章

如果你肯花時間睇呢版,你會發現好多jm同你一樣經歷,包括我自己。你唔好太傷心。如果你有纖維瘤,不如問下另一私家醫生意見,有無醫生建議你割埋個瘤?如果可以割,可唔可以刮宮加割瘤一齊做?如果可以,不如搵私家醫生搞掂。始終刮宮係手術,對身體一定有影響,我自己11週自然排出,排出左附加塞藥排清,感恩唔洗刮。

複式洋房

回覆:EmilyCLP 的帖子

我越來越傾向3,不過我要下星期五才能復診,到時才Book期刮宮,有可能過了12周,都吾知會吾會太遲添。

首頁
12345...7

尾頁

跳至