親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

鍾意行山嗎?

細個既時候,每當假期,爸爸就實帶我地一家去行港九新界各大小"山嶺",其實香港有好多呢種<免費又有益身心>既好去處架,做家長既,只計劃一下便可。

參考下啦:-[size=small]Hiking - 行山樂
  Love your family!

伯爵府

好媽媽勳章

Re: 鍾意行山嗎?

係呀, 真正有益身心
一家人行吓山, 傾吓偈, 感情都融洽d

大宅

我老公好鍾意行山架,所以都特登買左個可以揹住bb行山既揹架,而且又可以比bb吸收多d清新空氣.

子爵府

咦, 又一個關於行山topic咼
我地一家三口都鐘意行下山架,
不過目前為止, 來來去去都係行寶馬山至康怡的多
希望有機會行出尼一區

珍珠宮

我地未生bb 都係每星期去行山,我地買都左個行山揹架想出動啦,比個網站你地參考下:旅行家 click here
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

大宅

webjen,

Me 2....我都成日睇<旅行家> 個 website..
  Love your family!

大宅

我亦很喜歡行山, 但這兩年起, 卻喜歡了露營, 主要是想小朋友一起參與野營之活動, 有時自己一家三口不想去太遠, 因怕不安全,不知其他有小朋友之家庭有沒有去露營呢?

子爵府

jje 寫道:
我亦很喜歡行山, 但這兩年起, 卻喜歡了露營, 主要是想小朋友一起參與野營之活動, 有時自己一家三口不想去太遠, 因怕不安全,不知其他有小朋友之家庭有沒有去露營呢?

我喜歡行山也愛露營,不過要多幾個家庭一起去,才比較安全些!

大宅

我都好鐘意行山o架, 都係參考哩個web , 妳地跟住哩個web 行左邊幾個地方呀?
webjen 寫道:
我地未生bb 都係每星期去行山,我地買都左個行山揹架想出動啦,比個網站你地參考下:旅行家 click here

珍珠宮

Neroli
(未生之前)差不多去過晒lu!!跟住就行d難行d o既,我行左鳳凰山同蚺蛇尖之後第2個月就有左 好險
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

大宅

Webjen,

妳好勁呀,連蚺蛇尖都行埋,我暫時至高都係行左鳳凰山咋,不過真係好靚.
咁妳要等個bb 大個d 先有得再行囉
webjen 寫道:
Neroli
(未生之前)差不多去過晒lu!!跟住就行d難行d o既,我行左鳳凰山同蚺蛇尖之後第2個月就有左 好險

珍珠宮

Neroli
傻豬,鳳凰山係hk第2高o既山啦,你好叻啦
蚺蛇尖個山其實唔高,不過好多碎石路,有d地方要用手!!
xmas想帶阿囡去行城門水塘 :mrgreen:

大宅

morning webjen,

係? 我淨係記得大帽山係no. 1 咋, 我d fr 都話蚺蛇尖多碎石所以我唔咁行, 我d 平衡力唔係幾好 :mrgreen: , 城門水塘都好行丫, 咁d 小朋友多d, 妳我女幾大呀, 會唔會行行下要妳抱gar
webjen 寫道:
Neroli
傻豬,鳳凰山係hk第2高o既山啦,你好叻啦
蚺蛇尖個山其實唔高,不過好多碎石路,有d地方要用手!!
xmas想帶阿囡去行城門水塘 :mrgreen:

禁止訪問

大宅

你地好!! 其實我地一家三口都未行過山, 我老公覺得好辛苦, 因為亞仔呢個年紀成日要抱 , 由於我老公太多不良嗜好, 我想佢試下行山, 請問係咪真係好辛苦呢??而係山上邊有咩野睇ka, 係咪剩係得個行字呀??

大宅

哈哈笑,

其實有好多行山路線都係好短, 1-2 小時都行完, 妳可以搵d 家樂徑,咪o岩d 一家大小, 例如城門水塘咁啦.d 風景都唔錯, 妳會覺得d 空氣都清新d gar.
哈哈笑 寫道:
你地好!! 其實我地一家三口都未行過山, 我老公覺得好辛苦, 因為亞仔呢個年紀成日要抱 , 由於我老公太多不良嗜好, 我想佢試下行山, 請問係咪真係好辛苦呢??而係山上邊有咩野睇ka, 係咪剩係得個行字呀??

珍珠宮

Neroli
我個囡得15個月咋,識行唔係好耐,去行山的話都唔會要佢行,用個架揹住佢咋!!

大宅

webjen,

原來呀b 咁細, 咁就辛苦妳地喇 ,不過我諗妳兩個都腳痕啦, 咁耐無行山.
webjen 寫道:
Neroli
我個囡得15個月咋,識行唔係好耐,去行山的話都唔會要佢行,用個架揹住佢咋!!

大宅

Neroli:
多謝你比我既意見呀.......等我同我老公商量下先!!

珍珠宮

Neroli
腳痕 係呀!!我老公有時都會同朋友行下,我就真係好耐無行lu,上一次係04年1月1日,去8仙嶺,我咁記得因為係元旦,個日仲見到周潤發tim

首頁

尾頁

跳至