母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

買swing定freestyle好呢?除左價錢外,兩者有咩差別?有無用過既媽媽可以分享下?

別墅

回覆:請教:想買電泵,freestyle定swing?

我2部都有!freestyle 好好因為一次泵晒2邊慳番一倍時間,同埋handsfree 我而士乍一路覆你一路泵緊

男爵府

回覆 wwiinngg 的帖子

我都知freestyle好啲,但係好貴呢...除左泵得快啲,swing會唔會唔夠力泵架?

lui  3000元.時間是金錢.如果你要返工.冇可能PUMP1-2小時.
我每次15分鐘完成  發表於 12-4-19 20:04

別墅

回覆 回覆:yoyochg的帖子

我都用緊swing我覺得都快同可以泵清

yoyochg  我都打算買swing  發表於 12-4-20 18:20

大宅

回覆:yoyochg 的帖子

如果係屋企用,單泵我覺得ok 。如果係公司用,雙泵一定好好多。因你每日至少行開兩次,每次半小時或以上泵奶。雖然我公司無人會話我,但真係好影響工作. 最後我都買左freestyle ,15分鐘攪掂,舒服好多。

yoyochg  我係屋企用咋  發表於 12-4-20 18:21

大宅

引用:我2部都有!freestyle 好好因為一次泵晒2邊

原帖由 wwiinngg 於 12-04-19 發表
我2部都有!freestyle 好好因為一次泵晒2邊慳番一倍時間,同埋handsfree 我而士乍一路覆你一路泵緊

...
freestyle同swing邊部夠力啲? 我用過mini同swing,覺得mini快啲同夠力啲… 現家考慮梗好唔好買freestyle?

yoyochg  我都想知..  發表於 12-4-21 17:12

大宅

畀面勳章

100%support freestyle 早買早享受。我用咗七個幾月,我係在職奶媽,一邊食飯上網泵奶,爽死

yoyochg    發表於 12-4-21 17:13

禁止訪問

複式洋房

Freestyle 激讚!

複式洋房

我一直用開swing, 因為就番工,而家諗緊買唔買freestyle.
但我想問下freestyle吸力是否比swing强?因為我而家用緊swing, 要一路泵一路按摩先泵到,如果唔係塞唒。用freestyle會唔會都要一路按?
我而家問朋友借左個Avent電單泵,發覺吸力比swing大,唔洗按摩都可泵清。

男爵府

我的育兒心得勳章 畀面勳章

引用:我一直用開swing,+因為就番工,而家諗緊買

原帖由 Cathy72 於 12-04-21 發表
我一直用開swing, 因為就番工,而家諗緊買唔買freestyle.
但我想問下freestyle吸力是否比swing强?因為我而 ...
我同你一樣呀!好煩呀,一路泵一路按先得呀!

別墅

我都用緊swing 又係要一路按 手都痛埋 freestyle會唔會一樣?

yoyochg  點解要手按架?  發表於 12-4-21 12:46

男爵府

趣教勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

fs,100%!

複式洋房

引用:我都用緊swing+又係要一路按+手都痛埋+free

原帖由 coolhoiyi 於 12-04-21 發表
我都用緊swing 又係要一路按 手都痛埋 freestyle會唔會一樣?
係啦!有冇媽媽可以分享下,我最怕freestyle 同 swing 一樣,都要按餐死。咁即冇handfree. 而且,handfree 左之後如果用手按會唔會好易甩?

yoyochg  點解要手按呀?我岩岩買左swing返黎喇, 試左一次感覺ok喎!!  發表於 12-4-21 17:14

大宅

To me freestyle isbetter

大宅

I have both too. Freestyle is much better!!

洋房

I was using swing. but I think free style is more efficient.

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

引用:我無用過freestyle,+但以前用swing.+Swing+

原帖由 phoebehung 於 12-04-21 發表
我無用過freestyle, 但以前用swing. Swing 對我唔夠力,只pump到超小。後尾在bb 2個月大時買avent 手pump, ...
我都有考慮買Avent雙泵!一直用緊swing要一路泵一路按摩。我問朋友借左Avent電單泵,不用按摩也可泵清!所以我諗緊會唔會Avent岩我多啲… 但freestyle 可以handfree真係好吸引…
有冇人試過用swing要按摩,但用freestyle唔駛按都泵得清?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊