夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

vcfgcgvvvg bn

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 wyeth冷知識勳章

回覆:假設你C6暴粗駡你亞媽字眼會有咩反應?

我同c6都有粗口對罵

不過你99咁驚做死佢個仔嘅,咁就你哋大人食外賣,正係個煮個仔,咁大家都唔洗洗碗啦

珍珠宮

育兒性格勳章 畀面勳章

大宅

吵架時,我絕對不能接受對方問候我媽媽的。等氣過了,要雙方平心靜氣拹議日後吵架不可再出現問候對方媽媽,這樣是十分傷感情的。

子爵府

熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

WIN媽 發表於 12-4-20 01:26
吵架時,我絕對不能接受對方問候我媽媽的。等氣過了,要雙方平心靜氣拹議日後吵架不可再出現問候對方媽媽, ...

十分同意呀!!

別墅

引用:我同c6都有粗口對罵 不過你99咁驚做死佢個

原帖由 ardin 於 12-04-20 發表
我同c6都有粗口對罵

不過你99咁驚做死佢個仔嘅,咁就你哋大人食外賣,正係個煮個仔,咁大家都唔 ...
現我只會照顧好我仔其它一概唔理

別墅

引用:吵架時,我絕對不能接受對方問候我媽媽的。

原帖由 WIN媽 於 12-04-20 發表
吵架時,我絕對不能接受對方問候我媽媽的。等氣過了,要雙方平心靜氣拹議日後吵架不可再出現問候對方媽媽, ...
雖然我媽咪過身幾年了,但絕容許唔到C6罵我家人任何一個。

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

麻甩佬都唔明粗口有幾咁「銀」耳

connie_w0828  我男友又係好燥, 滿口粗口ge人, 聽到我抆, 覺得好唔尊重, 但我都唔知可以點  發表於 12-4-20 14:37
LeungXiuB  我C6无论几唔高兴,最多只会用个"Q"字...例如:算Q数!麻Q烦!  發表於 12-4-20 12:51
pollytopig  咪係!  發表於 12-4-20 12:11

男爵府

回覆:Susan2389 的帖子

一句講哂,你C6好過分囉!

子爵府

我的育兒心得勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋

話我都仲OK (不過唔好用粗口!)
但我阿媽/屋企人/祖宗十八代都唔閙得!我一定反面架!

大宅

你c6講粗口係唔岩,如果我會要佢道歉。但點解你煮飯唔係一次煮哂,返來凍可以叮返熱

別墅

引用:你c6講粗口係唔岩,如果我會要佢道歉。但點

原帖由 vicky1015 於 12-04-20 發表
你c6講粗口係唔岩,如果我會要佢道歉。但點解你煮飯唔係一次煮哂,返來凍可以叮返熱

...
因我仔成晚扭針所以無法再煮落。

大宅

我個C6發親癲都不停用粗口指住我黎閙,我已經頂唔順喇

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

引用:你c6講粗口係唔岩,如果我會要佢道歉。但點

原帖由 vicky1015 於 12-04-20 發表

...

別墅

回覆:oni2 的帖子

凡事暴粗都接受唔到而仲對我外家鬧埋更嬲!

別墅

引用:我個C6發親癲都不停用粗口指住我黎閙,我已

原帖由 霖仔 於 12-04-20 發表
我個C6發親癲都不停用粗口指住我黎閙,我已經頂唔順喇
一次都絕對唔接受到,第一次唔誠心sorry同自身檢討啲他唔會再有機會同我處喇。

別墅

有時小朋友扭計起上黎個種令人心煩嘅情況佢地係唔會明白,因為佢地唔係當時人,針唔吉到肉唔知痛,仲已為個老婆係屋企好得閒,點解好似特登唔煮飯,唔通老婆真係咁搞笑夜返小小就嬲左c6咩,我諗你地真係要好好溝通一下,平心靜氣傾下,男人有時好冇同理心,唔講到明明白白佢地唔了解,有D固執D嘅仲要親眼親身感受下先明,慢慢黎,我囡囡出世後都要用左3年時間磨合由C6唔明白了以為我在家好得閒致現在知道我都好辛苦,同埋要受氣(指6299),係一齊為個家付出,而唔係得c6一個辛苦付出。

別墅

引用:一句講哂,你C6好過分囉! +

原帖由 GLADYS小星星 於 12-04-20 發表
一句講哂,你C6好過分囉!
係超級過分

珍珠宮

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

講粗口就唔可以原諒……

別墅

引用:有時小朋友扭計起上黎個種令人心煩嘅情況佢

原帖由 antheaanthea 於 12-04-20 發表
有時小朋友扭計起上黎個種令人心煩嘅情況佢地係唔會明白,因為佢地唔係當時人,針唔吉到肉唔知痛,仲已為個 ...
同感!而最令人黑人憎就連他亞媽都成日以為我好得閒好浄搸住個B乜都唔使做甘。有時仲要唔掋得C6幫我手做家務。一見我坐掋就話果樣未做尼樣未做!他地倆母子未足足搸亞B一粒鐘以上,半個鐘到就話搸你亞B真拿命時刻無停(其實我仔真係屬於好乘個類型了,一世出到現在1歲多D從黎未要我操心過D乜,除佐有尿有s呀幾聲之外都係自己玩或我同他玩。玩累佐就訓醒就食。去街見人就笑仲主動同拜拜。個個朋友隔離倫舍都贊他及話我BB乘係種福氣。我見仔甘乘都恩惠!)。亞仔唔停係諗學行所以先不停動來動去!而同C6平時大致上唔係因他亞媽多口起鬧都無乜問題,夫妻之間有共有溝通。這次可能他嬲話他響公司落班成個鐘都唔早返黎幫手睇住仔。且他返到屋企我都無話乜,他同他亞媽囉嗦我無暴粗之前我都忍無出過聲任他地講,後C6暴粗罵我屋企人我先忍唔住罵返他。黎次他唔誠心保證以後都唔罵我屋企及對我檢討啲死都唔會原諒他!

首頁

尾頁

跳至